Οικογένεια Κουτσιανά: Σε στάση αναμονής το σχέδιο για ξενοδοχείο ευεξίας στην Άνδρο

Ο Νίκος Κουτσιανάς, που έχει ακίνητα στην Άνδρο (Υψηλού, Χώρα, Κόρθι), μετά την πώληση της APV ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Νίκη την εταιρεία Symbeeosis, για την οποία είχε μιλήσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020, μιλώντας στο Plant Based Conference. «Με βάση τη ρήση του Ιπποκράτη “η τροφή είναι το φάρμακό μας” ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια το νέο μας εγχείρημα, την εταιρεία Symbeeosis. Είμαστε αφοσιωμένοι να προσφέρουμε “το καλό” μέσα από τη διατροφή με τα βιολογικά, βιολειτουργικά μας βότανα και μελισσοκομικά προϊόντα, και να μοιραζόμαστε τη γνώση μας με όλους, πάντα με καινοτομία και βιωσιμότητα, που ωφελούν εξίσου τον άνθρωπο και τον πλανήτη».

Με γνώμονα τη συμβίωση της επιχειρηματικότητας με τη φύση, το νέο εγχείρημα του ζεύγους Κουτσιανά είναι να καλλιεργεί, να συλλέγει και προσφέρει τσάι του βουνού, βότανα και βιολογικό μέλι τόσο μέσω του e-shop, όσο και σε φυσικά σημεία με βιολογικά προϊόντα, όπως τα Holland & Barrett, αλλά και φαρμακεία. Μάλιστα, η Symbeeosis διαθέτει εκτάσεις στον Όλυμπο όπου καλλιεργούνται τοπικά τσάι του βουνού (Sideritis scardica), εφαρμόζοντας σε πρωτογενές επίπεδο τη λεγόμενη πρακτική της «αναγεννητικής γεωργίας».

Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος Κουτσιανά, αποφάσισε να επενδύσει και στον τομέα της φιλοξενίας που θα είχε προσανατολισμό επίσης στη φυσική ευεξία. Για το λόγο αυτό δημιούργησε την Symbeeosis Hotels Ι.Κ.Ε. με διάρκεια 30 χρόνων, και με σκοπό τη δημιουργία ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων λειτουργικά ενοποιημένων με αγροτικές εκμεταλλεύσεις που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς τοπίου, καθώς και δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία. Και ως πρώτο τέτοιο ξενοδοχείο εστίασε στην Άνδρο, όπου και έχει έδρα και εκτάσεις. Κι ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει οι αδειοδοτήσεις και οι ετοιμασίες για το πρώτο κατάλυμα της εταιρείας, αυτές δεν προχώρησαν, με αποτέλεσμα το όλο project να βρίσκεται σε στάση αναμονής, όπως δήλωσε στον ΟΤ η Νίκη Κουτσιανά.

ΠΗΓΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι με την τεράστια επιτυχία με την apivita δεν είχαν μελετήσει τα πάντα για το ξενοδοχείο των 5 αστέρων και είχαν φθάσει σε άδεια;;;;κάτι άλλο συμβαίνει...ΟΨΟΜΕΘΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να μεγαλώσει η σεζόν χρειάζονται επενδύσεις όχι μόνο στη διαφήμιση του νησιού εντός και εκτός της χώρας (κυρίως σε υποψήφιους επισκέπτες που μπορούν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω), αλλά στις υποδομές του (λιμάνια, μαρίνες, δρόμοι κτλ), στην κατασκευή σύγχρονων ξενοδοχείων (4 αστέρων τουλάχιστον), στις επιχειρήσεις εστίασης με μια μεγάλη ποικιλία (όχι μόνο μπριζόλα και γεμιστά), αλλά και στη νυχτερινή διασκέδαση με περισσότερες καλογουστες επιλογές... Το γεωγραφικό location και το μέγεθος για να μπορέσει να τα καταφέρει τουριστικά το έχει η Άνδρος! Τα μυαλά για να καταστρώσουν ένα μακροπρόθεσμο πλάνο.....;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κατάλαβαν εγκαίρως ότι με σεζόν 40 ημερών θα μπουν μέσα ως τα μπούνια.