ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ...
Ιδιωτικό ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο της Άνδρου. 3 Αυγούστου μεσημέρι...
Με το που ολοκληρώθηκε ο Ιούλιος και μπήκε ο Αύγουστος άρχισαν να φτάνουν σχεδόν μέρα παρά μέρα ιδιωτικά ελικόπτερα με ταξιδιώτες στην Άνδρο. Το ελικοδρόμιο άρχισε να έχει άλλη δουλειά πέρα από τις διακομιδές. Πιο ευχάριστη αυτή. Έτσι την Κυριακή 3 Αυγούστου αεροταξί έφτασε στις 16:30 προσγειώθηκε, άφησε τους επιβάτες κι έφυγε αμέσως. Τους παρέλαβε ΙΧ που περίμενε στο ελικοδρόμιο.
Ιδιωτικό ελικόπτερο πάνω από το Παραπόρτι. 31 Ιουλίου απόγευμα...
Στα πλαίσια της καταγραφής μας καταφέραμε κι απεικονίσαμε ένα ακόμα από τα ιδιωτικά ελικόπτερα των ημερών. Απογειώθηκε το απόβραδο (19:00) της Πέμπτης 31 Ιουλίου από το Παραπόρτι. Πιθανον ήταν το ιδιωτικό ελικόπτερο ανδριώτη πλοιοκτήτη, που έχει πεδίο προσγείωσης μέσα στο κτήμα του. Να σημειώσουμε πως ο Αύγουστος - κατά κύριο λόγο - είναι ο μήνας με τις περισσότερες ιδιωτικές αφίξεις ελικοπτέρων στο νησί. Όμως εδώ να προσθέσουμε πως στην Άνδρο οι πτήσεις ελικοπτέρων περιορίζονται στο ελικοδρόμιο και σε 1-2 πεδία προσγείωσης που είναι γνωστά και χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αντιθέτως σε άλλα νησιά των Κυκλάδων πολύ δημοφιλή η συχνότητα των απογειώσεων και των προσγειώσεων σε σημεία κοντά σε λουομένους δημιουργούν κινδύνους. Σε τέτοιο σημείο που έφτασε να υπάρξει και ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα προς τον υπουργό Μεταφορών Χρίστο Δήμα σχετικά με ζητήματα ασφαλείας, που ανακύπτον από πτήσεις ελικοπτέρων εκτός ελικοδρομίων στις Κυκλάδες.
Ειδικότερα ο Φ. Φόρτωμας ανέφερε, ότι ελικόπτερα απογειώνονται και προσγειώνονται σε σημεία που δεν φαίνεται να έχουν καμία πρόβλεψη ή σχεδιασμό για τέτοια χρήση και μάλιστα συχνά σε άμεση γειτνίαση με πολυσύχναστους χώρους όπως παραλίες, ενίοτε παρουσία λουομένων. Ο βουλευτής επεσήμανε ότι έχει γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών και παραπόνων, καθώς διαμορφώνεται η εντύπωση ότι το υφιστάμενο πλαίσιο είτε δεν εφαρμόζεται είτε είναι ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών.
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"