Μείωση της κρουαζιέρας λόγω των εξελίξεων στο Ανατολικό Αιγαίο

Του Ναυτιλιακού Συντάκτη


Τα μεγάλα ναυτιλιακά site αποτυπώνουν μια ανησυχητική κατάσταση στον χώρο του Ανατολικού Αιγαίου για το καλοκαίρι. Οι  τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη, καθώς και οι ροές των προσφύγων οδηγούν σε μείωση της κρουαζιέρας στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου και μείωση και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά, η εξέλιξη στο Ανατολικό Αιγαίο δεν επηρρεάζει για την ώρα τον Πειραιά που ανεβαίνει λόγω των ακυρώσεων της Τουρκίας καθώς έρχεται η Carnival η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο. Ούτε επηρεάζει το λιμάνι του Λαυρίου που ανεβαίνει και αυτό ως προς τον Πειραιά λόγω του ότι γίνεται έδρα άλλης σημαντικής εταιρείας. Ούτε επηρεάζει νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρκυρα κλπ. Η Σαντορίνη μάλστα έχει βάλει και όριο στην κρουαζιέρα 8.000 επισκέπτες ημερησίως. Όμως επηρεάζει νησιά όπως Μυτιλήνη, Χίος, Κως, Σύμη, Ιος κλπ. Κατά παράξενο τρόπο δεν επηρεάζεται η Σάμος λόγω διασύνδεση ταξιδιών με την Τουρκία. Στο Ιόνιο πέφτει η Κεφαλονιά λόγω αλλαγής στρατηγικής των μεγάλων εταιρειών. Ακόμα έχουν ανακοινωθεί στοιχεία ανόδου σε Κατάκολο (Αρχαία Ολυμπία), Σύρο, Γύθειο, Βόλο, Θεσσαλονίκη κλπ.

Συμπέρασμα: στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως είπαμε παραπάνω, εκτός της μείωσης αλλάζουν πολλοί προορισμοί. Ταυτοχρόνως ο πόλεμος, οι πρόσφυγες, η τρομοκρατία, διώχνουν κρουαζιέρες προς την Δυτική Μεσόγειο. Ευτυχώς όμως ακόμα οι ακυρώσεις προς Ελλάδα είναι λίγες. Πάντως οι ακυρώσεις προς Τουρκία για όλους τους παραπάνω λόγους συν η αστάθεια στα ανατολικά νησιά πλήττουν και την Ελλάδα.  

Στοιχεία Newsmoney.gr και αλλού.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet