Πιθανόν μετά το Πάσχα η εξαγγελθείσα 48ώρη απεργία της ΠΝΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20/4/2016, ΩΡΑ 23:15

Από ότι φαίνεται η 48ώρη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ θα πάει για μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ναυτεργατικής ομοσπονδίας η 48ώρη απεργία θα ξεκινήσει "από τη στιγμή που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Ολομελεια της Βουλής". Σύμφωνα με πληροφορίες του Εν Άνδρω από βουλευτές το νομοσχέδιο κατατίθεται Πεμπτη βράδυ 21/4 στην επιτροπή της Βουλής. Θα περάσει από τις επιτροπές όπου θα χρειαστεί αρκετές συνεδριάσεις και μέρες. Την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή η Βουλή θα κλείσει για Πάσχα. Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια μετά το Πάσχα. Άρα και η απέργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει τότε. Μάλλον, λοιπόν, θα μπορέσει ο κόσμος να πάει στα νησιά για το Πάσχα χωρίς προβλήματα.

 

 ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4/2016

Σε εκνευρισμό βρίσκονται οι ναυτιλιακές εταιρείες μετά την απόφαση της ΠΝΟ να εξαγγείλει 48ώρη απεργία με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αφορά και τους εργαζόμενους στη ακτοπλοΐα. Ο εκνευρισμός οφείλεται στον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου. Αν είναι πριν το Πάσχα αυτό σημαίνει πως θα έχουμε απεργίες στα πλοία στην Μεγάλη Εβδομάδα ή την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα με ότι αυτό συνεπάγεται για την κίνηση στα νησιά. Μια κίνηση που αναμένεται μεγάλη λόγω του αργοπορημένου Πάσχα που συνδυάζεται εφέτος και με την Πρωτομαγιά και αναμένεται να είναι μεγάλη.

Το νομοσχέδιο θα πάει αρχικά στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και στη συνέχεια θα κατατεθεί κανονικά στην Βουλή. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα, όπως μας και είπαν βουλευτές που μιλήσαμε, πως η κατάθεση του θα πάει για μετά το Πάσχα. Στο σημείο αυτό παράγοντες της ακτοπλοΐας μας εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς το νομοσχέδιο είναι στα προαπαιτούμενα του Κουαρτέτου. Άρα φοβούνται πως μπορεί και να επισπευτεί.

Όλα θα κριθούν και θα ξεκαθαρίσουν τις δύο επόμενες μέρες. Το Εν Άνδρω θα σας πληροφορήσει εγκαίρως και για τις κινήσεις στη Βουλή, αλλά και για τις κινήσεις της ΠΝΟ, από τις οποίες εξαρτάται το Πάσχα στα νησιά μας.

Ο Ναυτιλιακός Συντάκτης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα Νεύρα τα ΔΙΚΑΜΑΣ δεν μετράνε ? που ταλεπορουντε τόσος κόσμος και επιπλέον Αυξάνουν τα. εισιτήρια καθε ΦΩΡΑ , Δεν ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΠΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα σχόλια του βλαμένου θα συνεχίσουν να αναρτώνται για να δοκιμάζουν τα νεύρα μας; ΝΤΡΟΠΗ πια..

This comment was minimized by the moderator on the site

Μαγκούρα που χάνετε. Η Αλήτες μεσα στης Γιορτέςπ Εξω.Εχωμε Ανεργία πέταξε τους εξώ ..Και πάρουν τους Ανεργους το εχουν Πάρη ψιλό Αμανέ καθε γιορτή και Απεργία .