Βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά το «Παναγία Τήνου» - πρώην Άγιος Γεώργιος!

Φωτογραφία από το Πρώτο Θέμα. Το πλοίο με κλίση στο λιμάνι. 

(Σημείωση: Απ' ότι φαινεται ο αναγνώστης μας Μιχάλης Αντώνογλου έχει καλύτερες πληροφορίες (το 1960 μας είχε φανεί κι εμάς λάθος κι είχαμε βάλει θαυμαστικό). Το πλοίο είναι του 1972. Παρακάτω παραθέτουμε όλο το σχόλιο του αναγνώστη μας που είναι καλά πληροφορημένος - Εν Άνδρω).

Ναυπηγημένο το 1972 αδελφάκι του Πηνελόπη. Μέχρι πριν δύο χρόνια το βαπόρι ήταν αξιόπλοο με ανακαινισμένο το εσωτερικό του. Ταξίδεψα το 2010 με πλοίαρχο το καπεταν- Νίκο Σαρδη και μου είχε πει χαρακτηριστικά ότι το πλοίο με τη συντήρηση που είχε μπορούσε και άλλα τόσα χρόνια ζωής. Με μεγάλη ευκολία τα 19+ μίλια. Οι καιροί άλλαξαν και το πλοίο εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στην Ε4 του Πειραιά κατασχεμένο από το ΝΑΤ και οι ναυτικοί με επίσχεση εργασίας. Στις 11 το πρωί σήμερα παρουσίασε εισροή υδάτων. Σε μια χρονική στιγμή που γεννά πολλά ερωτηματικά. Το μεσημέρι γύρω στις 2 έφτασαν δύτες για επιθεώρηση του ρήγματος. - ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ.

Ρεπορτάζ Εν Άνδρω: Πήρε κλίση και βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Παναγία Τήνου» από άγνωστο λόγο. Όπως λένε μπήκαν νερά στο σκάφος και μπάταρε. Το πλοίο ήταν κατασχεμένο λόγω χρεών της εταιρείας. Ναυπηγήθηκε το 1972! Το καράβι της εταιρείας Βεντούρη συζητήθηκε πέρσι και στην Άνδρο γιατί λέγανε να το φέρνανε στην γραμμή 'Ανδρου-Τήνου-Μυκόνου με το όνομα 'Αγιος Γεώργιος!!! Το πλοίο στην συνέχεια έδεσε για χειμώνα και μετονόμαστηκε σε "Παναγία Τήνου". Στη συνέχεια κατασχέθηκε λόγω χρεών και ήταν δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά...

 Θυμιζουμε πως όταν ανακοινώθηκε με πολλά δημοσιεύματα η έλευση του μόνο το Εν Άνδρω είχε εκφράσει αμφιβολίες κατά πόσο αυτό το σχετικά παλιό σκαρί με τα τόσα χρέη θα μπορούσε να μπει ανταγωνιστικά σε μια γραμμή με νεώτερα πλοία και δύο πολύ καλές εταιρείες και με αξιόπιστα πλοία. Κάποιοι τότε θεώρησαν πως κάποιο λόγο είχαμε να γράφουμε με σκεπτικισμό. Απ' ότι φαίνεται οι πληροφορίες μας ήταν σωστές. Το πλοίο τελικά δεν ηρθε ποτέ στη γραμμή μας. Μπλέχτηκε ανάμεσα σε επισχέσεις και κατασχέσεις και έδεσε στον Πειραιά. Σήμερα μπάταρε και βυθίζεται ευτυχώς χωρίς κόσμο μέσα. 

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet