Τα πλοία της μεγάλης φυγής...

 

Τα τρία πλοία της "μεγάλης φυγής" στην Ραφήνα (φωτο: Εν Άνδρω)

Χαμός στο ίσιωμα σήμερα με τα τρία καράβια της γραμμής (ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ANDROS, SUPERFERRY II) που περνάνε στην ώρα τους κάνοντας τις επιστροφές τους για Ραφήνα. Όλα έχουν πλήρη γκαράζ και από ατομικά εισιτήρια έχουν μείνει μόνο μερικές δεκάδες για το καθένα. Αλλά και αυτά αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι την ώρα των δρομολογίων τους. Υπολογίζεται πως θα μετακινηθούν προς Αττική περίπου 4000 επιβάτες και 800 ΙΧ και από τα τρία λιμάνια. Από την Άνδρο υπολογίζεται πως θα φύγουν και με τρία πλοία πάνω από 2000 επιβάτες  και κοντά 540 ΙΧ!!!

 Από τα παραπάνω στοιχεία είναι προφανές πως ευτυχώς που πρόλαβαν τα πλοία αυτές τις επιστροφές διαφορετικά αρκετές χιλιάδες κόσμος θα ξέμενε χωρίς να ξέρει πότε ακριβώς θα μπορούσε να φύγει! Βέβαια αυτή ξαφνική απεργία, που έχει αιτία την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, χτύπησε την τουριστική κίνηση, καθώς χάθηκαν μερικές επιπλέον μέρες παραμονής, ενώ χάθηκε και το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα που αναμενόταν να έχει κίνηση.

Τώρα το τι έγινε χτες με τα πλοία και τους επιβάτες όταν ανακοινώθηκε γύρω στις 15:00 της Πέμπτης 5/5 η αιφνιδιαστική τετραήμερη απεργία της ΠΝΟ δεν λέγεται. Όλοι ξαφνιάστηκαν και χιλιάδες ήταν αυτοί που άρχισαν να τρέχουν. Απλώς να πούμε πως εκτός από τους χιλιάδες επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας πολλά ήταν και τα τηλέφωνα που μας ρωτούσαν επιπλέον πληροφορίες, ενώ στα πρακτορεία γινόταν κακός χαμός καθώς πολλοί που θα έφευγαν Σάββατο και Κυριακή άλλαζαν τα εισιτήρια τους. 

Όμως όσο και να αλαφιάστηκαν πολλοί ελάχιστοι ήταν αυτοί πρόλαβαν χτες το τελευταίο καράβι, το SUPERFERRY II στις 16:30. Με μόλις μιάμιση ώρα χρονικό όριο αν το πρόλαβαν το πρόλαβαν όσοι έμεναν Γαύριο. Οι άλλοι έμειναν πίσω να ψάχνονται. Ευτυχώς τα ανακλαστικά των δύο εταιρειών της γραμμής μας αποδείχθηκαν εξαιρετικά και μέσα σε μια ώρα με τα δύο από τα τρία καράβια εν πλω (ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ήταν Ραφήνα για το απογευματινό δρομολόγιο) αποφασίστηκε να κάνουν έξτρα δρομολόγια.

Έτσι και το ANDROS και το SUPERFERRY II με το που έφτασαν Ραφήνα και ξεφόρτωσαν έφυγαν αμέσως κατ’ ευθείαν για Μύκονο ώστε να μπορέσουν την Παρασκευή 6/5 να κάνουν τις επιστροφές τους και να πάρουν αρκετές χιλιάδες αποκλεισμένους επιβάτες και αρκετές εκατοντάδες ΙΧ.

Εν τω μεταξύ πολλοί που ήθελαν να φύγουν για Άνδρο τις επόμενες μέρες δεν πρόλαβαν το τακτικό δρομολόγιο του ΘΕΟΛΟΓΟΥ γιατί είχαν μόνο δυόμιση ώρες να ετοιμαστούν και να προλάβουν. Αρκετοί το πρόλαβαν. Αλλά πως το πρόλαβαν; Έγινε ένας μικρός χαμός την τελευταία στιγμή μπροστά στο πλοίο, που έφυγε με καθυστέρηση!

Για Άνδρο το πλοίο πήρε στις 17:30 τελικά 600 επιβάτες καμιά 15αριά ΙΧ και καμιά 10αριά φορτηγά. Ξέμειναν για το έκτακτο τοπικό του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ στις 21:30 καμιά 100αριά άτομα και καμιά 15αριά αυτοκίνητα και μερικά φορτηγά! Αυτοί πρόλαβαν οι άλλοι την άλλη εβδομάδα!…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet