Ευκαιρία για τους ανέργους της Άνδρου με επίδομα 2.600 ευρώ μέχρι 30/12

 

Ευκαιρία για τους ανέργους της Άνδρου (και των άλλων νησιών) για δημιουργική δράση, εκμάθηση και κυρίως για χρηματικό επίδομα 2.600 ευρώ, μόλις ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης. ΠΡΟΣΟΧΗ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει στις 30/12/16.

Αναλυτικά:

-        Το Περιφερειακό ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων ενημερώνει τους/τις ενδιαφερόμενους/ες άνεργους/ες ότι έχει προκηρυχθεί η δράση με τίτλο «Κατάρτιση και πιστοποίηση  Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής», η οποία απευθύνεται σε 23.000 ανέργους και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση», με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

-        Δικαίωμα συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι «Απόφοιτοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» και οι «Απόφοιτοι Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΑΕΙ/ΤΕΙ». Κάθε ενδιαφερόμενος/η, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Διοικητική Περιφέρεια και μπορεί να επιλέξει έως δύο κλάδους αιχμής κατάρτισης. Η εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων και η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής γίνεται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας (http://www.voucher.gov.gr). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των ωφελουμένων λήγει στις 30/12/2016.

-        Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων, η οποία θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρώνσε ειδικότητες των κλάδων αιχμής, εμπορίου, logistics, έργων υποδομής και τεχνικών επαγγελμάτων, τουρισμού, ΤΠΕ, διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, τροφίμων – ποτών, ενέργειας, αγροτικού τομέα και βιομηχανίαςκαι πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 500 ωρών, η οποία δε θα υπερβαίνει τους 5 μήνες. Η δράση θα περιλαμβάνει επίσης συμβουλευτική υποστήριξη και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

-        Το εκπαιδευτικό επίδομα για όσους/ες ωφεληθούν και ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των 2.600€, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και διακρίνεται στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης 600€ και στο επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000€.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση (βοήθεια) στην υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεών σας μπορείτε να απευθύνεστε στο Περιφερειακό ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων, Ανδρέα Κάργα 62, 84100 Ερμούπολη Σύρος, τηλ. 2281085306 & 2281081692 emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Κ.Χ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΜΟΛΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ.ΑΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΥΡΟΥ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΥΕ ΤΟ.