Η "μάχη της ταχύτητας" από την Ραφήνα με πλώρη τα νησιά μας

Tο επιβατηγό καταμαράν "BETICO", που έφτασε στην Ελλάδα από Αυστραλία φορτωμένο σε άλλο πολύ μεγάλο σκάφος (φωτ. Αρχιπέλαγος)

Η… «μάχη της ταχύτητας» μόλις ξεκίνησε στη Ραφήνα. Τα ταχύπλοα που φιλοδοξούν να πάρουν μερίδιο από την πίτα του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές, Άνδρο-,Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη, αυξάνονται.

Μετά την στοχευμένη αγορά των αδελφών Στεφάνου του SPEEDRANNER, που μετονομάστηκε σε SUPERRANNER, η εταιρία SEAJETS του Μ. Ηλιόπουλου, έφερε στην Ελλάδα το επιβατηγό καταμαράν "BETICO", που σύμφωνα με πληροφορίες θα δρομολογηθεί και αυτό στην ίδια κερδοφόρα γραμμή. Είναι ναυπηγημένο στην Αυστραλία από την Austal το 1999, έχει μήκος 52,40m και χωρητικότητα σε επιβάτες 366.

Μια ακόμα φωτογραφία του νέου ταχύπλοου φορτωμένο σε φορτηγό πλοό (φωτ. Αρχιπέλαγος).

Αν σκεφτεί κανείς ότι «στο παιχνίδι» από την Ραφήνα, βρίσκεται με ταχύπλοο και η Ηellenic Seaways, τότε ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και σε τελευταία ανάλυση υπέρ του ταξιδιώτη - καταναλωτή, που θα επωφεληθεί από τις όποιες προσφορές επιλέξουν οι εταιρίες για να τον προσελκύσουν.

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια είναι σίγουρο ότι η μάχη θα δοθεί κυρίως στα νησιά Πάρο, Μύκονο, Τήνο και Άνδρο που θεωρείται κοντινός μεν προορισμός αλλά ιδανικός για ολιγοήμερη απόδραση.

 Τίμος Βικ. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet