Παρασκήνιο από το βίντεο της ΕΘΝΙΚΗΣ με τα τοπία της Άνδρου: Αλήθειες και παράπονα.

Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου

  

Πριν λίγο καιρό το «εν Άνδρω» παρουσίασε το επετειακό video-clip της Εθνικής Τράπεζας, που προβλήθηκε στις τηλεοράσεις, για τα 175 χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος. Έδωσε χαρά και ικανοποίηση στο νησί, γιατί αναδείχθηκαν  άρτια μερικές από τις ομορφιές της Άνδρου, σε μια εποχή που τέτοιου είδους διαφήμιση είναι ωφέλιμη και άκρως απαραίτητη.

Στο τέλος του κειμένου γράψαμε σαν υστερόγραφο - και ως παράπονο - τα εξής:

Υ.Γ  Το Γραφείο Τύπου και το τμήμα marketing της Τράπεζας δεν μας βοήθησαν. Εγκλωβισμένοι σε στερεότυπες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, δεν μας έδωσαν ποτέ το βιντεάκι. Λογικές άλλων εποχών… Αν είναι δυνατόν. Δεν πειράζει παιδιά, το βρήκαμε από αλλού.

Ως απάντηση λάβαμε από την Εθνική Τράπεζα το ακόλουθο  e.mail:

«Κύριε Σταυρόπουλε,

Χρόνια σας Πολλά και Καλή Χρονιά!

Χαρήκαμε πολύ το τόσο καλογραμμένο άρθρο σας στο site εν Άνδρω  http://bit.ly/2ioGNsh, με την παράθεση υπέροχων φωτογραφιών από το επετειακό TV spot της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ‘καινούργια μέρα’.

Πράγματι, η Άνδρος υπήρξε μια συνειδητή επιλογή της εταιρίας παραγωγής και της CREAM, της διαφημιστικής εταιρίας, με την οποία συνεργάζεται η Τράπεζα, για τα γυρίσματα εικόνων, όπως τις ‘γεννά’ κάθε καινούργια μέρα μέσα στο απόλυτο ελληνικό, θαλασσινό τοπίο…

Με αυτή την ταινία γεμίσαμε αρώματα, από αυτά που κουβαλούν μαζί τους ο παγωμένος αέρας των αγέρωχων ελληνικών βουνών και η νοτισμένη από αρμύρα αύρα της θάλασσας, με την άγρια ομορφιά της και τα υπέροχα χειμωνιάτικα χρώματα…

Μια μικρή ένσταση στο προσεγμένο σας κείμενο: Ουδέποτε έφθασε κάποιο αίτημά σας στα γραφεία του Μάρκετινγκ για την ανάρτηση του spot στο site σας.  Δεν είχαμε κανένα λόγο να σας το αρνηθούμε, αφού πρόκειται για δημοσιοποιημένο υλικό.

Αντίθετα, θα ήταν χαρά μας η φιλοξενία του spot στην ιστοσελίδα σας…

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την τυχόν διόρθωση των γραφομένων σας στο Υ.Σ. του άρθρου, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια…

Για το Μάρκετινγκ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Κατερίνα Γιαννακοπούλου»

Η απάντηση μας:

Αναζητώντας το… «επίμαχο» βιντεάκι, επικοινώνησα με το γραφείο Τύπου της Τράπεζας. Μίλησα με ένα (νεαρό) κύριο που με παράπεμψε στην προϊσταμένη του. Μου είπε ότι είναι αδύνατον να μου το στείλει… την ίδια μέρα και θα πρέπει να τα ξαναπούμε την επομένη.

Πιστεύοντας ότι μια τέτοια διαδικασία είναι το ίδιο χρονοβόρα με μια οικονομική ανάλυση… για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, έκανα υπομονή και τηλεφώνησα ξανά την επομένη.

Μόνο που η κυρία απουσίαζε γιατί ήταν ασθενής και κανείς δεν ήξερε πότε θα επιστρέψει. Αναζήτησα τον διευθυντή του γραφείου Τύπου. Τον συνάδελφο κ. Δημήτρη Σπυρόπουλο. Μίλησα μαζί του και ανακαλύψαμε ότι και οι δυο, είχαμε εργασθεί την ίδια εποχή στην τηλεόραση της ΕΡΤ.2.

Θυμηθήκαμε τις παλιές εποχές, συναδέλφους και δημοσιογραφικά περιστατικά και η συνομιλία μας έληξε σε καλό κλίμα, με την υπόσχεση του ότι θα κάνει ότι μπορεί να μου στείλει το υλικό. Έτσι πίστευα…

Δέκα λεπτά αργότερα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα, όχι από τον κύριο συνάδελφο, αλλά από την γραμματέα του, που - πολύ σοβαρά - μου ανακοίνωσε, ότι δεν γίνεται να μου στείλει η Τράπεζα το βίντεο της διαφήμισης. Σε λιγότερο από 15 λεπτά το είχα βρει από αλλού και αναρωτιόμουν, γιατί να παιδεύομαι επί δυο μέρες άδικα.

Ναι κ. Γιαννακοπουλου δεν επικοινώνησα μαζί σας, γιατί αρμόδιο να εξυπηρετεί τους δημοσιογράφους κατά πάγια τακτική, είναι το γραφείο Τύπου, από το οποίο έλαβα τελεσίδικη απάντηση.

Αν τώρα δεν ενημερωθήκατε ποτέ, αυτό είναι θέμα εσωτερικής δικής σας λειτουργίας και λύστε το άμεσα, γιατί θα εκτεθείτε ξανά στο μέλλον.

Και μια παράκληση επ ευκαιρία. Προωθήστε αυτό το κείμενο στον κ. διευθυντή του γραφείου Τύπου, για να αναθεωρήσει το νόημα της συναδελφικής αλληλεγγύης.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό είναι το παράπονο μου…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Δημήτρη πάντα μαχητικός...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο εν ανδρω και φυσικα στον Κ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ για το πολυ καλη και τεκμηριωμενη ανταπαντηση προs ΕΤΕ πραγμα που αποδεικνυει οτι η καλη δημοσιογραφια και κατ επεκταση η καλη αρθρογραφια διαβαζεται απο ολουs. Υ.Γ Αλλωστε Κ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΕ τα διαπιστευτηρια σαs τα εχεται δειξει προπολλου .ΣΥΝΕΧΙΣΤΑΙ!!!!!!!!!