Υπουργείο και εταιρείες "έριξαν" την Άνδρο το καλοκαίρι! Καμία αντίδραση από το νησί!

Φωτ. αρχείου Εν Άνδρω

Ρωτάμε: έχει καταλάβει κανείς στην Άνδρο ότι υπουργείο και ακτοπλοϊκές εταιρίες, με τον περσινό ανταγωνισμό και τον εφετεινό σχεδιασμό των καλοκαιρινών δρομολογίων, «έριξαν» ουσιαστικά το νησί σε μια εξόχως ανταγωνιστική τουριστική περίοδο;

Αυτοί που έχουν λόγο στα πράγματα του τόπου και που περιμένουν να ανακάμψει οικονομικά τους επόμενους μήνες πρέπει να δουν την κατάσταση καταπρόσωπο. Η Άνδρος μέχρι στιγμής χάνει τις περσινές συγκοινωνιακές ευκολίες. Μένει να δούμε πως θα διαμοσφωθεί η κατάσταση και αν οι νέες συνθήκες προκαλέσουν, στην καρδιά του καλοκαιριού, δυσκολίες σε κείνους που θα θελήσουν να επισκεφθούν το νησί για διακοπές και Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναρτήσεις των δρομολογίων στα site των δύο εταιρειών:

-  Το 2017 και το 2016, τις Παρασκευές, είχαμε 3 πρωινές αναχωρήσεις από την Ραφήνα με προσέγγιση την Άνδρο. Φέτος έχουμε 2! Τα απογεύματα τέσσερα πλοία «έπιαναν» την Άνδρο εκ των οποίων το ένα έκανε τοπικό δρομολόγιο. Φέτος τα 4 πλοία έγιναν 2!

-  Τα καλοκαιρινά Σάββατα το πρωί,- με τον μεγάλο όγκο αναχωρήσεων-  έφταναν στην Άνδρο 4 πλοία, ενώ φέτος θα έρχονται 3.

-  Τις Κυριακές- που επιστρέφει η μεγάλη μάζα των εκδρομέων, πέρυσι από την Άνδρο έφευγαν για την Ραφήνα 6 πλοία, εκ των οποίων τα 2 έκαναν τοπικό δρομολόγιο, ενώ φέτος θα αναχωρούν από το νησί 4 και μόνο ένα θα κάνει τοπικό δρομολόγιο. Τις υπόλοιπες μέρες ενώ το 2017  έφταναν στην Άνδρο 4 πλοία, φέτος θα προσεγγίζουν 3!

Ο ανταγωνισμός των εταιριών στις γραμμές των Κυκλάδων, τελικά ζημίωσε αντί να ωφελήσει το νησί, που… ατάραχο και ανημέρωτο παρακολουθεί… σιωπηλό τις εξελίξεις. Καμία ερώτηση, καμία ένσταση, κανένα έγγραφο από κανάναν. Όλοι... κοιτάνε!!!

Όμως χωρίς άνετη και συχνή επικοινωνία με την Ραφήνα η Άνδρος θα μείνει κι άλλο πίσω από τα υπόλοιπα νησιά. Η έλλειψη οποιαδήποτε αντίδρασης στον σχεδιασμό των εφετινών δρομολογίων δείχνει και τον πλήρη εφησυχασμό των αρμοδίων, αλλά κυρίως την πλήρη αδράνεια του ιδιωτικού τομέα, που αναλώνεται σε έριδες μικροσυμφερόντων για την διανομή μιας πίτας που δεν αυξάνει και σε συνεχείς τοπικιστικές αντιπαλότητες χωρίς προοπτική, που κρατάνε πίσω το νησί στις υποδομές…

X.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντη, το ρεπορτάζ σας είναι αναλυτικό.Θα σας παρακαλούσα να διευκρινισετε ποιες εταιρείες μειώνουν τα δρομολόγια τους και ποιες παραμένουν σταθερές στην γραμμή της Άνδρου. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σταθερή είναι η FAST FERRIES. Αν και αναγκάστηκε να περιορίσει τα τοπικά γιατί πέρσι υπήρξε πρόβλημα πληρότητας. Παραμένει όμως έτοιμη αν υπάρξει πρόβλημα να τα ενεργοποιήσει.
Μείωσε η GOLDEN FERRIES και επιπλέον δεν έχει εφέτος τοπικά. Πέρσι υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά.
Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει η SEA JETS που αλλάζει τα πλάνα της. Αποσύρει δρομολόγια και ξανασχεδιάζει δρομολόγια. Θα δούμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μόλις γυρίσετε από τους υπερπόντιους πλόες σας κάντε τον κόπο να διαβάσετε ποιος υπογράφει το άρθρο. Μετά κάντε το κόπο να απευθυνθείτε και στην εταιρεία Golden Star. Εμείς δεν έχουμε λόγο να δημοσιευσουμε τα παραλλήρημα σας και να τρέχουμε στα δικαστήρια για πάρτι σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ν ΑΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ? ??/
ΣΥΣΩΜΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΧΟΝΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΚΑΗ ΚΑΛΥΨΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ,Ο ΕΠΑΡΧΟΣ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ, ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ !

This comment was minimized by the moderator on the site

KΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ...ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ??
ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ Ν ΑΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ? ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ''BLUE STAR FERRIES'' ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΣΑΝ ΤΟ ΙΘΑΚΗ - ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ - ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΧΕΙΜΩΝΑ -ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ-ΣΕΡΙΦΟ-ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ??
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ - ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ - ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ, ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ Ο ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς το πλέον κοντινότερο στην Αττική γή Κυκλαδονήσι η Ανδρος μένει εκτός του "χορού" των αυξημένων δρομολογίων, με οτι επακόλουθα θα υπάρξουν μετά την απόφαση αυτή. Καλό θα ήταν οι επαγγελματίες του νησιού συντονισμένα να διαμαρτυτηθούν οχι μονο στο αρμόδιο υπουργείο, αλλα και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοπούνται στο Αιγαίο. Ισως μια εταιρεία που θα δεχόταν να κανει τοιπικά δρομολόγια οχι μονο κατα τον μήνα Αύγουστο -στο απόγειο της τουριστικής κίνησης- αλλα και τους μήνες Μαϊο, Ιουνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβρη που και τότε υπάρχει κατα τι αυξημένη κίνηση επισκεπτών, να ηταν σωστό να υποστηριχθεί απο τους Ανδριώτες (ιδιώτες και επαγγελματίες) που ταξιδεύουν συχνά από και προς την Ραφήνα. Ενα εινια το γεγονός: δεν μπορεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων να παραμένει εν ετη 2018 με ελάχιστα σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά δρομολόγια σύνδεσης με την Αττική γη! Ακόμη και η σύνδεση με το βόρειο Αιγαίο απο και προς το Λαύριο κέρδος θα είναι για το νησί. Βέβαια, η Περιφερειακή Ενότητα του νησιού (επαρχείο) θα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει και την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Ανδρου στο Γαύριο, όχι απλώς με την εκβάθυνση του λιμένος και την αναδιαμόρφωση των δύο ντόκων, αλλα κυρίως με την επιμονή στο να ξεκινησει άμεσα ο περιφερειακός δρόμος απο τη δεξιά πλευρά του λιμανιού όπως προσεγγίζουν τα πλοία προς την αποσυμφόρηση ολόκληρης της περιοχής. Χρήματα υπάρχουν τόσο απο το Λιμενικό Ταμείο Ανδρου Τήνου (οι τραπεζικοι λογαριασμοί δείχνουν μεγάλα ποσά σχετικά), όσο και από το ΕΣΠΑ 2014-2020: φθάνει μόνο να γίνει συντονισμένη προσπάθεια απο τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τί εννοείτε "έριξαν
Γιατί "έριξαν" το νησί το υπουργείο και οι ακτοπλοικές εταιρίες? Μήπως θεωρείτε την Άνδρο τουριστική βιομηχανία? Δεν είναι ούτε βιοτεχνία! Οπότε πολύ σωστά σχεδιάζουν οι ακτοπλοικές εταιρίες .Εσείς διακατέχεστε από εμμονές . Ηρεμήστε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα εσείς μας ενημερώσατε για μεγάλη ευκαιρία με τη σύνδεση με Κρήτη ..
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
.Δύσκολο πολύ να δείτε πως το κείμενο ΔΕΝ το υπογράφει το Εν Άνδρω. Άρα εκφράζει την άποψη του συντάκτη του. Όταν γράφουμε εμείς και υπογράφουμε και μπορεί να λέμε διαφορετικά πράγματα. Το Εν Άνδρω δεν είναι μονολιθικό να γράφει μόνο αυτά που θεωρεί σωστά ο διαχειριστής του. Αλλά πρέπει να ξέρουμε τον συντάκτη ενός κειμένου έστω και αν χρησιμοποιεί ψευδώνυμο.
Κάντε μια προσπάθεια να κοιτάτε και τις υπογραφές. Δεν βλάπτει και δεν γράφετε άλλα αντί άλλων...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

τωρα ειναι η ευκαιρια η εταιρεια HELLENIC SEA WAYS να φέρει σαν τοπικό δρομολογιο το πλοίο της που δραστηριοποιειται, στα ενδοκυκλαδικα δρομολογια.
να φέρει σαν τοπικο στην ΑΝΔΡΟ με δυο δρομολογια την μερα απο ραφήνα, πρωί και απογευμα και ταυτοχρονες επιστροφες του στη ραφήνα.
να γεμιζει Ανδριωτες, που θα εχουν το δικο τους τοπικο πλοιο και δεν υποφερουν σε ολα τα αλλα τα διερχομενα.
Εμπρος λοιπον αγαπητο μας ΕΝ ΑΝΔΡΩ, μεταφερετε επισημως το ρεαλιστικο και άξιο προσοχης και υλοποίσης, της δρομολογησης ενος καθαρα Ανδριωτικου τοπικου πλοιου, ωστε το νησί μας, να μην χασει την φετιενη σαιζόν !

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ! !
ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ! !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ! !
ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ .... ΤΟ ΠΛΑΣΣΑΡΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ...ΤΟ ΠΕΤΑΤΕ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΚΤΟΠΛΟΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ! !
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ! !
ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ Τ' ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ! !
ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜ ΑΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ! !
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δύσκολο πολύ να δείτε πως το κείμενο ΔΕΝ το υπογράφει το Εν Άνδρω. Άρα εκφράζει την άποψη του συντάκτη του. Όταν γράφουμε εμείς και υπογράφουμε και μπορεί να λέμε διαφορετικά πράγματα. Το Εν Άνδρω δεν είναι μονολιθικό να γράφει μόνο ο διαχειριστής του. Αλλά πρέπει να ξέρουμε τον συντάκτη ενός κειμένου έστω και αν χρησιμοποιεί ψευδώνυμο.
Όσο για το υπουργείο καλά θα κάνετε να ρωτήσετε τους ακτοπολόους τι γίνεται και πως μαγειρευονται τα δρομολόγια στο ΣΑΣ. Και το ΣΑΣ είναι του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. Άρα μάλλον δεν ξέρετε τι γίνεται. Αυτό για λογαριασμό του συντάκτη μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro