Ξαπλώστρες και ομπρέλες στα Άχλα από την Μενεγάκη!

Επιχειρηματίας στα Αχλα η Ελένη Μενεγακη! Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, μίσθωσε ένα μέρος της μαγευτικής παραλίας προκειμένου να στήσει ξαπλώστρες, ομπρέλες και να εγκαταστήσει ένα μικρό beach bar.

Στις 20 Ιουλίου του 2017,  υπέγραψε με τον Δήμαρχο Άνδρου συμφωνητικό μίσθωσης της παραλίας στα Άχλα, με εγγυητή τον σύζυγό της και πήρε άδεια για τα επόμενα τρία χρόνια, ως το Δεκέμβρη του 2019, ώστε να κατοχυρώσει το τμήμα της παραλίας.

Η συμφωνία αναφέρει ότι  θα καλύπτονται 60 τ.μ. αμμουδιάς, όπου θα μπορεί να τοποθετηθούν έξι σετ με ομπρέλες και μια καντίνα τροχόσπιτο 10 τ.μ.

Για την μίσθωση αυτή, θα  καταβάλλει 800 ευρώ το χρόνο για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες και 1.800 ευρώ το χρόνο για την καντίνα.

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ντροπη σας ο Καρανικας βοηθησε Δημαρχε ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο σχολιαστής ''' Γαυριωτης '''..λίγο πιό κάτω σχολίασε ότι : ''Καλά κάνει όπου μπήκαν ομπρέλες γέμισαν κόσμο οι παραλίες.'' ...μόνον που δεν μας λέει, πόσο κοστίζει η εκμετάλευση ξαπλώστρας και πόσο πουλάνε τα σάντουιτε, τις μπύρες και τα ποτά οι επιχειρηματίες μπιτσόμπαρων ??
Κόβουν αλήθεια και καμμιά απόδειξη, ας μας πούνε με το χέρι στην καρδιά...γιατί δεν μας φταίει καμμιά κυβέρνηση και καμμιά τρόικα, που εχουμε φτάσει εδώ και δεν λέμε να αφήνουμε και στο κράτος βρέ αδελφέ 5 φράγκα !
Οσο για τα μισθώματα και τις φωτογραφικές παραχωρήσεις, να μιλήσουν όλοι αυτοί, που αν και προσπάθησαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό....δεν προλάβαιναν τις προθεσμίες, γιατί ...εύστοχα ο Δήμος, ανακοίνωνε ημερομηνίες και λήξη αυτών, ώστε οι προηγούμενοι να ξανπαίρνουν τις εκμεταλεύσεις....υπόγεια ρέμματα λένε πολλοί στο νησί.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Με αφορμή την παραχώρηση στα Αχλα, επισημαίνουμε ότι.
Με τη μουσική στη διαπασών και τις ξαπλώστρες τοποθετημένες σε απόσταση αναπνοής, οι παραλίες της χώρας θυμίζουν συχνά... μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης. Η νομοθεσία προβλέπει ότι η επιχείρηση που μισθώνει μια παραλία οφείλει να αφήνει «ελεύθερη» το 50% αυτής, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτή όσοι δεν επιθυμούν να γίνουν πελάτες της. Επίσης, η επιχείρηση οφείλει να τηρεί απόσταση 5 μέτρων από το κύμα αλλά και 100 μέτρων από άλλες επιχειρήσεις ίδιας φύσης.
Επίσης ο νομοθέτης απαγορεύει την τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων και θέτει το όριο των 50 ντεσιμπέλ στην εκπεμπόμενη μουσική.
Η εν λόγω περιγραφή, βέβαια, απέχει παρασάγγας από την ελληνική πραγματικότητα του «μπιτσόμπαρου», που στην Ανδρο οργιάζει στα ..ντεσιμπέλ.
Βέβαια βγαίνουν κάτι τύποι επιχειρηματίες των μπιτσόμπαρων και σε κάθε συζήτηση περί τήρησης των νομίμων σου απαντάνε...να πάτε σε άλλο νησί εσείς όλοι, εμείς εδώ θέλουμε ντεσιμπάλ,βαβούρα, ποτά στα ποτά και έτσι να γίνεται τζίρος να κονομάμε.
Μόνον που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν με αυτά που ισχυρίζονται, ότι η παρανομία δημιουργεί συνθήκες νέων παρανομιών και στην τελική βρέ
‘’ μπιτσόμπαροι – επιχειρηματίες’’, γιατί να μην υπάρχει και σε κάθε αλλη επαγγελματική ομάδα...καθεστώς, ανοχής και παρανομίας ...
Το γεγονός, ωστόσο, ότι, όσες φέτος επιχειρήσεις θα αδειοδοτηθούν, δεν σημαίνει ότι τηρούν και την νομιμότητα και απόδειξη είναι το γεγονός ότι ήδη, έχουν κάνει ανακοινώσεις για την λειτουργία τους, χωρίς κάν να έχουν πάρει ακόμη άδεια για το 2018.
Τόση σιγουριά, ότι δεν θα περάσει σε άλλα τυχόν χέρια, το κομμάτι της παραλίας που μέχρι πέρι εκείνοι εκμεταλευόντουσαν....
θέλουμε και εμείς τέτοιες τιμές απο τον ΔΉΜΟ, θέλουμε και εμείς τέτοιες ....παρανομίες.
Δεν είναι τίποτα μπροστά στον τουρισμό, όλα στον αέρα, όλα στο βωμό του κέρδους, σε βάρος ακόμα και συντοπιτών μας καταστηματαρχών και γενικά κάθε είδους....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΜΠΡΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΜΕ ΜΠΑΡ...ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΠΟΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ Ο ΜΑΘΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΜΑΣ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΡΕ ΣΥ ΕΛΕΝΙΤΣΑ-ΜΑΘΙΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ? ? ? ? ?
ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ Ή ΑΣΦΑΛΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ... COCTAIL ΤΟΥΣ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ????
MΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΠΕΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΙ ΑΧΛΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ???

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΤΣΙ λοιπόν διαβάσαμα ότι, υπογράφονται μισθωτήρια με εξευτελιστικές τιμές για δημοφιλείς, πολυσύχναστες παραλίες.
Ηδη οι υπό εκμετάλλευση παραχωρηθείσες και με τεράστια κέρδη απο την άλλη, χάνει ο πολύπαθος Δήμος Ανδρου, μεγάλα ποσά.
Τα οικονομικά του Δήμου είναι σε καθεστώς εποπτείας και αν δεν υπήρχαν και οι κρατικές επιδοτήσεις απο το Υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα ο Δήμος δεν έχει να πληρώσει, ούτε καλά-καλά τους υπαλλήλους του ?
Αυτά βρε ανεγκέφαλοι δεν συνυπολογίζονται στην κάθε μισθοδοτική παραχώρηση που κάνετε ?
Να σκεφτείτε, ότι δεν μπορεί να εκχωρείτε παραλίες και καντίνες που βγάζουν ...μύρια, με τιμές πρόκληση ?
Τέτοια σπονδή για χαμηλές τιμές ?
Οφείλετε λοιπόν να την δείξετε και στα δημοτικά μας τέληκαι σε όλους εμάς τους επαγγελματίες, που μας ζητάτε, τρελλές τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο για τα πεζοδρόμια..κλπ είδη.
Θα τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα απο συμπολίτευση και αντιπολίτευση κύριοι στον Δήμο ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Για την μίσθωση αυτή, θα καταβάλλει 800 ευρώ το χρόνο για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες και 1.800 ευρώ το χρόνο για την καντίνα.
H ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ! ! Μ ΑΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝΕ ΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ!
66 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 60 Τ.Μ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ 150 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡ ? ??
ΟΠΟΥ ΟΙ ΧΥΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ---ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕ ΕΝΑ ??? ---
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ...ΠΟΥ ΟΛΕΣ ?? ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΙΔΩΝ ? ?.. ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ...ΜΙΧΑΛΟΥΣ ? ?
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ! ! ΕΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ-ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ( ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΥΔΡΕΥΣΗ,ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ...ΚΛΠ) ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο στην Ελενη. Θα παρακαλουσα την κα Μενεγακη εαν μπορει με την ακτινοβολια της να πεισει και καποιους αλλους να επενδυσουν στην Ανδρο γιατι το νησι βρισκεται σε πολυ κακη οικονομικη κατασταση. Εστω αυτες οι μικρες επενδυσεις παρα οι καθολου. Και καποια εσοδα θα φερουν στον Δημο και καποιοι συναθρωποι μας θα κερδισουν με την ενασχοληση τους. Η Κα Μενεγακη ειναι η καλυτερη διαφημιση για την Ανδρο. Τωρα στον Δημο εναποκειται να μην δουμε οπως καθε καλοκαιρι τα σκουπιδια στους δρομους, ειναι οτι χειροτερο

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά κάνει όπου μπήκαν ομπρέλες γέμισαν κόσμο οι παραλίες...