ΠΑΣΧΑ 2018: Πτώση 8,54% της επιβατικής κίνησης ή κάθε πέρσι και καλύτερα...

 
 
 Δεν είναι μόνο τα καράβια που φέρνουν τον κόσμο, είναι και ο κόσμος που φέρνει τα καράβια! 
Και η πτώση... συνεχίζεται! Κατά 8,54% μειωμένη εφέτος η επιβατική κίνηση του Πάσχα σε σχέση με πέρσι. Και κατά 1,62% η μείωση στα αυτοκίνητα. Σε πραγματικούς αριθμούς ήρθαν 733 επιβάτες λιγότεροι και 35 αυτοκίνητα λιγότερα. Ήτοι μια καραβιά λιγότεροι επιβάτες. Στα αυτοκίνητα υπάρχει μεν μείωση, αλλά είναι αμελητέα. 
Τι σημαίνει και πως ερμηνεύεται; αυτό;
 
Οι εξηγήσεις τρεις: (α) Ήταν το Πάσχα πρώιμο σε σχέση με πέρσι. (β) Ο καιρός προβλεπόταν ασταθής. (γ) Η κρίση δείχνει τα δόντια της. Από τις τρεις θεωρούμε την τρίτη εξήγηση την πλέον σημαντική. Η κρίση πια έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Ελλάδα και ιδίως στην Άνδρο.
 
 
Μ. Πέμπτη πρωί στην Χώρα. Λίγοι κρατάνε ψώνια (φωτ. Εν Άνδρω).
 
 
Πήγε Μ. Σάββατο για να γεμίσει κόσμο η αγορά στην Χώρα. Ο κόσμος δίσταζε να βγει από το σπίτι (φωτ. Εν Άνδρω).  
Όλες οι ενέσεις αισιοδοξίας της κυβέρνησης δείχνουν μάταιες. Ο κόσμος νοιώθει πως κάθε κατοστάρικο που πληρώνει δεν αναπληρώνεται. Και περιμένει με στωικότητα και απογοήτευση τις νέες περικόπες συντέξεων στο τέλος του έτους. Αυτοί που δεν θα εκοβαν επικουρικές κόβουν για δεύτερη φορά τις κανονικές και χρωστάνε τις επικουρικές! Πως να βγει ο άλλος στην αγορά και να ψωνίσει εύκολα το κάτι παραπάνω;
 
 
Πρωιμο και στο Κόρθι το Πάσχα. Μ. Παρασκευή απομεσήμερο. Όλοι πήγαν μέσα για φαγητό  Οι ντόπιοι και οι "Αθηναίοι/Κορθιανοί" όμως μαζεύονται πιο εύκολα. Αν κι εφέτος είχαν κι εκεί ελλείψεις (φωτ. Εν Άνδρω) 
 
 
¨Ηταν όντως πρώιμο το Πάσχα. Και φαίνεται. Οι παρεές Μ. Σάββατο απομεσήμερο κάθονται έξω με μπουφάν και κουκούλες (φωτ. Εν Άνδρω). 
 
Αυτά τα είδαμε και στην αγορά της Άνδρου. Απογοητευμένος καταστηματάρχης μάς έδειχνε τον κόσμο που ανεβοκατέβαινε Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα κι έλεγε: "όπως βλέπεις δεν κρατάει ούτε ένας μια τσάντα. Άρα δεν ψ'ωνισαν κάτι." Όντως δεν υπήρχε τσάντα για δείγμα.
 
Μόνο τα supermarket διασώθηκαν. Το φαγητό πως να το κόψεις το άτιμο; Αλλά και εδώ η μάχη των τιμών  εντυπωσιακή. Η άφιξη της Προμηθευτικής άλλαξε όλα τα δεδομένα των τιμών. Είχαμε την πρώτη μεγάλη μείωση τιμών στην Άνδρο. Όσοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν βγήκαν από την αγορά (Γονέος). Όσοι ακολούθησαν άντεξαν και είναι παρόντες με ανταγωνιστικές τιμές και ανταγωνιστικά προϊόντα (Express Market). 
 
Δεν ήρθαν οι Αθηναίοι Ανδριώτες!
 
Ως προς την κατάσταση της Άνδρου (γιατί υπάρχουν μέρη που η κρίση περνά ξόφαλτσα) τα πράματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η κύρια τουριστική αγορά μας είναι η Αττική και η Αθήνα. Αυτοί δεν ήρθαν στο νησί. Ήρθαν περισσότεροι ξένοι ή έλληνες επισκέπτες, αλλά η μείωση στους "Αθηναίους/Ανδριώτες" και στους "Αθηναίους/Αθηναίους" δεν αντικαθίσταται εύκολα με τους υπόλοιπους. Εκεί ούτε η τοπικοί άρχοντες, ααλά ούτε και οι επιχειρηματίες του νησιού τα έχουν καταφέρει.
 
 
Η φωτογραφία τα λέει όλα. Αποκαθήλωση. Μεγάλη Παρασκευή ώρα 12:00 στην Θεοσκέπαστη. Ελάχιστοι στην πολιούχο εκκλησία της Χώρας. Οι Αθηναίοι/Ανδριώτες της γειτονιάς δεν ήρθαν (φωτ. Εν Άνδρω).
Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα εκ του αποτελέσματος! Όσο και να στέλνει επιστολές για περισσότερα καράβια στον υπουργό ο προεδρος των ενοικιαζομένων Μπατσίου θα υπάρχει πρόβλημα όταν αυτά δεν γεμίζουν. Δεν είναι μόνο τα καράβια που φέρνουν τον κόσμο, είναι και ο κόσμος που φέρνει τα καράβια! Ας το σκεφτούν αυτό αυτοί που ζουν από τον τουρισμό και ας αναλογιστούν: τι έχουν κάνει κι αυτοί για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος που ακούει στο όνομα Άνδρος; 
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
ΠΑΣΧΑ 2016
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ Ι.Χ.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-04-2016 690 171
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 26-04-2016 878 235
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-04-2016 1875 490
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 28-04-2016 3255 860
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-04-2016 2521 626
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-04-2016 1232 230
ΣΥΝΟΛΟ 10451 2612

 

ΠΑΣΧΑ 2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ Ι.Χ.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-04-2017 704 171
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11-04-2017 810 216
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-04-2017 1469 426
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13-04-2017 2815 741
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-04-2017 1987 458
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2017 803 149
ΣΥΝΟΛΟ 8588 2161

 

ΠΑΣΧΑ 2018

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ Ι.Χ.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 02-04-2018 659 227
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 03-04-2018 769 203
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-04-2018 1423 423
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 05-04-2018 2481 688
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-04-2018 1967 489
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 07-04-2018 556 96
ΣΥΝΟΛΟ 7855 2126

 

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

Ι.Χ.

ΠΑΣΧΑ 2016 ΜΕ ΠΑΣΧΑ 2017 -17,83% -17,27%
ΠΑΣΧΑ 2016 ΜΕ ΠΑΣΧΑ 2018 -24,84% -18,61%
ΠΑΣΧΑ 2017 ΜΕ ΠΑΣΧΑ 2018 -8,54% -1,62%
 
 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Διαμαντή και διαχειριστή της σελίδας αυτής: ολοι οσοι γράφουν για κάκιστες υπηρεσίες απο τους επαγγελματίες, εν μερει εχουν δικαιο. Γράφω εν μερει, διοτι δεν μου αρέσει προσωπικα να γενικεύευται μια κατάσταση. Υπαρχουν εξαιρέσεις μεν ως προς τα καλά καταλύματα και τις καλες επιχειρήσεις στον τομέα της καφεστίασης ανα περιοχές στο νησί! Ομως οι περισσότεροι επαγγελματίες κυνηγούν την εύκολη λύση, με την όσο το δυνατόν λιγότερη "κούραση" για αυτούς και εκείνοι "ξερουν" κάθε φορά καλύτερα απο τον καθένα! Δεν μπορείς να σερβίρεις για παράδειγμα κατεψυγμένα προϊοντα χρεώνοντας τα χρυσάφι στον καταναλωτή, τη στιγμη που υπάρχουν δεκάδες τοπικα προϊοντα που δεν τα εκμεταλλευόμαστε με την καλη εννοια του όρου, προσθέτοντάς τα στο μενού των καταστημάτων καφεστίασης. Ο κόσμος θέλει κατι το διαφορετικό, το οποίο μέχρι στιγμής δεν βρίσκει στο νησί μας! Απο την άλλη, δεν γίνεται να παίζει το ρόλο του φωτεινού παντογνώστη κανείς επαγγελματίας στην τοπική αγορά, διατείνοντας οτι γνωρίζει απο διαχείρηση πελατων. Επερσυ εγινε μια προσπάθεια απο την Περιφερειακή Ενότητα Ανδρου με σεμινάριο για την διαχείρηση και αντιμετώπιση του πελάτη και τις αυξομειώσεις στον τουρισμό ανα τις διάφορες περιόδους του έτους για τον κλάδο της καφεστίασης. Σε πληροφορώ οτι με μεγάλη έπκληξη των περισσοτέρων (και των υπευθύνων της διοργάνωσης φυσικά), ενα μεγάλο ποσοστό των καταστημαρχών που έρχονται σε επαφή άμεσα με τον καταναλωτή, δεν πήγαν στο σεμινάριο αυτό, νομίζοντας οτι εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα απο διαχείρηση! Η ημιμάθεια πολλές φορές είναι χειρότερη απο την αμάθεια, οφείλουμε να πούμε και αυτό δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο κλάδο. Εχετε γράψει για πάρα πολλά κακώς κείμενα ανα το νησί κατα καιρούς και καλό θαήταν να μην επεκταθούμε, οπως για παραδειγμα την κάκιστη ποιότητα της ασφάλτου στα περισσότερα μέρη του νησιού. Δεν γίνεται για παραδειγμα το λιμάνι να μην εχει μια στρώση λεπτού τσιμέντου ή άλλου υλικού και βγαίνοντας ο επιβάτης απο το πλοίο -ειδικα στην παλαιάπροβλήτα- να κινδυνεύει να πέσει παραπατώντας! Δεν γίνετια η περιοχή της Χώρας να ειναι γεμάτη λακούβες εδω και 15 σχεδον χρόνια, μην μπορώντας να ασφαλτοστρωθεί εστω ενα μερος του κεντρικού δρόμου. Αο την διασταύρωση της Αστυνομίας μεχρι και την παραλία, ο δρόμος ειναι απαράδεκτος! Η απαντηση των αρμοδίων του Δήμου φυσικα γνωστή: δεν εχουμε πιστώσεις! Τη στιγμη που ολα σχεδον τα Κυκλαδονήσια προσπαθουν και καταφέρνουν με κάθε τρόπο την αναβάθμιση και εξέλιξη των υπηρεσιών που παρέχουν, η Ανδρος μένει αρκετά βήματα πίσω. Γκρινιάζει ο ντόπιος κόσμος οτι υπαρχει μια αντιπαλότητα μεταξυ των μονιμων κατοίκων και των εν Αθήναις Ανδριωτών για διάφορα ζητήματα. Ενταξει, είναι δύσκολη η πείοδος του χειμώνα και ο κάθε επαγγελματίας κανει τεράστιες προσπάθειες να επιβιώσει επαγγελματικά. Αυτο ομως δε σημαινει οτι θα παραιτηθούμε απο την προσπάθεια να βελτιώσουμε την γενικη εικόνα του νησιού προς τα έξω, με κάθε τρόπο και κάθε προσπάθεια απο όλους: Δημοτική αρχή, ιδιώτες, φορείς και συλλογικές ενότητες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το κοινό παράπονο των τουριστών είναι τα σκουπίδια και το κακό οδόστρωμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ Κ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ...
ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ ΣΥΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΜΗ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ.
Η ΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΘΛΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΗΧΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΑΡΠΑΚΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΝΔΥΝΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ- ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΥΠΕΡΒΟΛΗ.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΗΔΕΝ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ, ΑΡΠΑ-ΚΟΛΑ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ!
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΩ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΕΙΣΘΕ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΖΕΡΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΕΜΙΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ- ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ- ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
Η αΝΔΡΟΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μαλλον δεν διαβάσατε το άρθρο αγαπητέ μου. Αναφέρει τρεις λόγους και τονίζει στο τέλος πως: "Ως προς την κατάσταση της Άνδρου (γιατί υπάρχουν μέρη που η κρίση περνά ξόφαλτσα) τα πράματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η κύρια τουριστική αγορά μας είναι η Αττική και η Αθήνα. Αυτοί δεν ήρθαν στο νησί. Ήρθαν περισσότεροι ξένοι ή έλληνες επισκέπτες, αλλά η μείωση στους "Αθηναίους/Ανδριώτες" και στους "Αθηναίους/Αθηναίους" δεν αντικαθίσταται εύκολα με τους υπόλοιπους. Εκεί ούτε η τοπικοί άρχοντες, ααλά ούτε και οι επιχειρηματίες του νησιού τα έχουν καταφέρει.'
Δηλαδη λέει με διαφορετικό τρόπο πολλά που λέτε και εσείς. Άρα ποια η διαφωνία μας;
Τώρα αν νομίζετε πως δεν υπάρχει η οικονομική κρίση και δεν επηρρεάζει τον κόσμο μάλλον κάνετε λάθος.
Ευχαριστώ για το σχόλιο και για την κακία σας ("κι εσείς αντριώτης είστε"!!!). Σας το ανταπόδίδω¨κι εσείς που λέτε μπηχτές - χωρίς λόγο και χωρίς να μάς ξέρετε - ελληνάρας είστε...
Καληνυχτα σας και χάρηκα που τα είπαμε....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro