Άνδρος είναι κοντά", για τους Αθηναίους! Άνδρος έχει άλλη ομορφιά", για τους ξένους!…


Οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες: μεγάλες πλέον οι πληρότητες όλων των πλοίων για Άνδρο μέχρι τέλη Αυγούστου! Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες – που έχουν και τον πρώτο λόγο – δηλώνουν πως έχουν κλείσει εισιτήρια το τέλος της σεζόν! Η Fast Ferries, η Golden Star Ferriesκαι η Sea Jets έρχονται και φεύγουν με κόσμο

Στο νησί αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση. Πολύ πέρα από την συνηθισμένη, που την δημιουργούν τα περίπου 1000 σπίτια που ενοικιάζονται με το airbnb σε όλη την Άνδρο. Αλλά και πολλοί φιλοξενούμενοι επισκέπτες σε κάθε σπίτι!

Αναλυτικά, στο τουριστικό μέτωπο Γαύριο-Μπατσί τα ενοικιαζόμενα και τα ξενοδοχεία έχουν μεγάλες πληρότητες. Και αναμένεται να έχουν μέχρι τέλη Αυγούστου. Το Μπατσί είναι γεμάτο και τα Σαββατοκύριακα πλημμυρίζουν οι ακτές της Υδρούσας. Από τους εκτός Ελλάδος επισκέπτες κυριαρχούν Γάλλοι, Ιταλοί, Κύπριοι. Το airbnb έχει εξαπλωθεί παντού και περιλαμβάνει πολλούς από αυτούς.

Και η Χώρα έχει κόσμο. Οι παραθεριστές είναι εδώ. Όπως και οι διάφορες εκδηλώσεις που αναφέρονται σε αυτούς είναι εδώ. Κυριαρχεί κι εδώ το airbnb. Ιδιοκτήτης ακινήτου στα Αποίκια έλεγε πως είναι κλειστός μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ τα ενοικιαζόμενα του στη Χώρα είναι κλεισμένα μέχρι 23 Αυγούστου. Περιμένει μετά το νέο κύμα αδειούχων του Αυγούστου που τοι υπολογίζει μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Οι ξένοι επισκέπτες εδώ είναι κυρίως Γάλλοι, Ιταλοί, Ισραηλινοί, Γερμανοί.

Τέλος το Κόρθι – αν και πιο μακριά – δεν υστερεί. Πλειοψηφούν οι παραθεριστές. Αλλά και το airbnbέχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Ιδιοκτήτης γνωστού παραλιακού εστιατορίου που δουλεύει όλο τον χρόνο σχολιάζοντας την κίνηση έλεγε: λες κι είναι μέσα Αυγούστου!!

«Η Άνδρος είναι κοντά»! Αυτό είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στους Έλληνες. «Η Άνδρος έχει άλλη ομορφιά» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στους ξένους. Όλοι ελπίζουν σε ένα καλοκαίρι που θα ανοίξει νέους τουριστικούς δρόμους στο νησί. Ότι δεν πέτυχαν οι μισο-οργανωμένες ή οι μεμονωμένες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται για την τουριστική αναβάθμιση το «πέτυχε» η οικονομική κρίση, που στρίμωξε τους Αθηναίους σε κοντινούς προορισμούς. Και το airbnb, που άπλωσε τους ξένους σε όλο το νησί…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet