Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η βενζίνη στην Άνδρο! Ερωτήματα και απαντήσεις…

 

Στην καρδιά του καλοκαιριού, λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι άδειες του Αυγούστου, με την Άνδρο να σφύζει από τουρίστες και παραθεριστές, η τιμή της βενζίνης το λίτρο στην αμόλυβδη 100 οκτανίων, εκτοξεύτηκε και πέρασε τα 2 ευρώ!

Σε δυο πρατήρια στο νησί πωλείται από 2.05-2.06, ενώ η αμόλυβδη των 95 οκτανίων από 1.828- 1.91 ευρώ!

Θεωρείται η υψηλότερη τιμή σε όλες τις Κυκλάδες, ενώ η Άνδρος είναι (μαζί με την Τζια), το κοντινότερο νησί και άρα τα έξοδα μεταφοράς είναι συγκριτικά λιγότερα με άλλα νησιά.

Η αύξηση της τιμής της βενζίνης έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες, άλλα-προς το παρόν -  καμία αντίδραση από τους επισήμους και θεσμικούς φορείς του νησιού, που έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν σ αυτή την κρίσιμη για τον τουρισμό του τόπου εποχή, τα συμφέροντα της Άνδρου.

Και βέβαια γεννιούνται τα εξής ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:

-        Γιατί η Άνδρος έχει πιο ακριβή βενζίνη από άλλα πιο μακρινά κυκλαδονησια, κι ακόμα πιο υψηλή τιμή από την Πάτμο η την Σύμη για παράδειγμα, στα Δωδεκάνησα!

-        Και επίσης γιατί η αύξηση έγινε  την συγκεκριμένη χρονική στιγμή…

Χ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα παραπάνω ερωτήματα του συνεργάτη μας τα απευθύναμε προς εκπρόσωπο των βενζινοπωλών Άνδρου, που το πρατήριο του έχει κάποιες από τις παραπάνω τιμές. Οι απαντήσεις του έχουν ως εξής:

-               Η Άνδρος και οι Κυκλάδες δεν έχουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους βενζίνης και πετρελαίου όπως έχουν τα Δωδεκάνησα. Συνεπώς τα μικρά πλοία που φέρνουν βενζίνη/πετρέλαιο στο νησί εφοδιάζουν απλά τα υπάρχοντα βενζινάδικα. Άρα μεταφέρουν μικρά φορτία κάθε φορά και το κόστος μεταφοράς που κατανέμεται είναι μεγάλο.

-              Τις αυξήσεις δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε εμείς. Ακολουθούμε τους τιμοκαταλόγους βάσει των οποίων αγοράζουμε από τις εταιρείες. Συνεπώς αυτές έχουν τον πρώτο λόγο. Αυτή την στιγμή λόγω αυξημένης κίνησης τα καραβάκια πάνε κι έρχονται και βγάζουν μαζί με τις εταιρείες το κοστολόγιο τους. Κι αυτό δεν εξαρτάται από εμάς.

-              Υπάρχουν σε άλλα μικρότερα και μακρινότερα νησιά των Κυκλάδων τιμές που έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ η απλή αμόλυβδη που στην Άνδρο είναι κάτω από 2. Και εκεί η απόσταση σε συνδυασμό με την ποσότητα αποθήκευσης καθορίζει ανάλογα την τιμή. Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς.

-             Και λέω δυστυχώς γιατί μέχρι πέρσι πουλούσα κάποιες χιλιάδες λίτρα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με την αύξηση της τιμής πουλώ την ίδια ποσότητα σε διπλάσιο χρόνο. Που σημαίνει πως οι πελάτες μου μετακινούνται λιγότερο. Κι αυτό είναι εις βάρος μου. Έχουμε λοιπόν κι εμείς μεγάλο πρόβλημα με τις αυξήσεις. Όχι μόνο οι πελάτες μας…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν εχετε κυριοι βενζινοπωλες μεγαλο προβλημα, οπως η κοινωνια ολοκληρη, φροντιστε να διαμαρτυρηθειτε ή αν μπορειτε να κανετε απο κοινου μια αποθηκη καυσιμων σε οποιοδηποτε σημειο του νησιου, ωστε να αποθηκευεται μια μεγαλυτερη ποσοτητα καυσιμου σε πιο λογικη τιμη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν τις αυξήσεις τις κανονίζουν οι εταιρείες, μπορούν να μας απαντήσουν πώς ανακοινώνεται αύξηση διεθνώς τιμών πετρελαίου στις ειδήσεις αποβραδίς και το πρωί ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ έχουν αυξηθεί οι τιμές καυσίμων στην Άνδρο;; Επίσης γιατί ποτέ μα ποτέ δεν έχει συμβεί το αντίστοιχο λόγω μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου;;;;;;;;;;;;