Οι εκδρομείς της Τήνου και η Άνδρος

 Ραφήνα, Κυριακή 21/10, ώρα 18:30, το Fast Ferries Andros έχει φτάσει πλήρες στο λιμάνι και αποβιβάζει επιβάτες και αυτοκίνητα. Πριν από αυτό έχει φτάσει και ο Θεολόγος Π. σχεδόν πλήρης κι αυτός. Τα αυτοκίνητα που αποβιβάστηκαν από το Θεολόγος Π. μπλόκαραν αρκετή ώρα την λεωφόρο Φλέμινγκ! Μεγάλη κίνηση. Κι όμως δεν είναι παρά μια συνηθισμένη Κυριακή τέλη Οκτώβρη με σχετικά καλό καιρό. Από που προκύπτει η κίνηση αυτή που δίνει ζωή στην γραμμή Άνδρου-Τηνου-Μυκόνου αυτή την εποχή; (φωτ. Εν Άνδρω).

 Γαύριο, Κυριακή 21/10, ώρα 15:00, το Θεολόγος Π. κάνει μανούβρα για να δέσει στο λιμάνι. Αρκετός κόσμος και σχετικά πολλά αυτοκίνητα περιμένουν το διερχόμενο πλοίο από Μύκονο-Τήνο για να επιβιβαστούν για Ραφήνα. Είναι γνωστό πως η Τήνος, με την βοήθεια της Παναγίας (που κάνει το "θαύμα"της) συντηρεί αυτή την δύσκολη ενδιάμεση εποχή την γραμμή. Σχεδόν μόνη της αν σκεφτούμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Fast Ferries πλέον του 60% είναι εκδρομείς για Τήνο. Ο θρησκευτικός τουρισμός - που λίγο βοηθά την Άνδρο εκεί κάνει θραύση. Δεν λέμε πως μπορεί να συμβεί τέτοιο θαύμα στο νησί μας. Όμως ας λάβουμε υπόψη ακόμα και η Πανάχραντος με τις ορθάνοιχτες πόρτες και τους χιλιάδες επισκέπτες ετησίως έχει άθλια πρόσβαση για αυτοκίνητα και χειρότερη για πούλμαν. Άμα δεν έχεις δρόμους μην ζητάς θαύματα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Γαύριο, Κυριακή 21/10, ώρα 16:15, το Fast Ferries Andros μπαίνει στο λιμάνι. Αρκετοί ταξιδιώτες περιμένουν. Είναι κυρίως αυτοί που έχουν σπίτια και πηγαινοέρχονται τα Σαββατοκύριακα, οι οποίοι ολοένα λιγοστεύουν όσο προχωρά το φθινόπωρο. Το νησί έχει το προτέρημα της εγγύτητας, αλλά δεν έχει το προτέρημα της τουριστικής οργάνωσης ώστε να προσελκύει εκδρομείς. Και αυτοί που έρχονται, όπως γράψαμε άλλοτε, δεν βρίσκουν και πολλά πράγματα να κάνουν. Για να επεκταθεί η σεζόν πρέπει με κάποιο τρόπο να επεκτείνουμε οργανωμένα τις δραστηριότητες μας μέχρι τον Οκτώβρη... (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Ραφήνα, Κυριακή 21/10, ώρα 18:30, το Andros φτάνει ακριβώς στην ώρα του. 7 πενηντάρια πούλμαν περιμένουν 350 επιβάτες. Είναι μόνο γι' αυτό το δρομολόγιο. Οργανωμένα γκρουπ εκδρομέων της Τήνου, που συνεχίζει το τουριστικό της ταξίδι. Σίγουρα ανάμεσα στα τόσα εκατομμύρια Αθηναίους κάποιοι θα επέλεγαν και την Άνδρο - αν είχαμε βάλει στόχους προσέλκυσης κόσμου το φθινόπωρο. Όμως έχουμε μείνει στις καλοκαιρινές διαδρομές του είδους: λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το αγόρι μου (ή το κορίτσι μου)! Απλώς να αναφέρουμε πως μόλις προχτές ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Νάξου και αντιπεριφερειάρχης ναυτιλίας Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαργαρίτης απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση στο Εν Άνδρω για χειμερινή φιλοξενία στο νησί του φτάνει να γράψουμε για τα χωριά του νησιού τον χειμώνα! Κάνει ανοίγματα για να απλώσει την σεζόν του, αναγνωρίζοντας και τον ειδικό ρόλο μας στην Άνδρο, στην Ραφήνα και στην Αθήνα!...(φωτ. Εν Άνδρω).  

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΕΣ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΑΣ ΚΙ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ.
ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ.
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΑΝΔΡΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΕΖΟΝ, ΝΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;