Φαρμακείο Διαπούλη: Η Αγορά επεκτείνεται κι ανανεώνεται...

 

 Η Αγορά της Χώρας επεκτείνεται και ανανεώνεται. Το φαρμακείο του Άρη Διαπούλη μεταφέρθηκε, επεκτάθηκε και ανανεώθηκε. Ο μικρός πεζόδρομος της παραδοσιακής Αγοράς δεν χωρά πολλά καταστήματα και δεν έχει χώρους σημαντικούς για νέα. Τα τελευταία χρόνια είναι ορατά τα σημάδια - εκτός της κρίσης - της "ασφυξίας" χώρων. Το Agora Market - όπως είδαμε - ξέφυγε από τον πεζόδρομο και έφτασε στην "πάνω πλατεία", στην πλατεία Γηροκομείου. Λίγο πιο πριν ο Άρης Διαπούλης είχε ξεφύγει κι αυτός. Μετακόμισε πάνω από την πλατεία Γηροκομείου εκεί που κάποτε ήταν το παλιό ταχυδρομείο. 

 

 Η σκέψη καλή. Η κίνηση τολμηρή για τα δεδομένα της Άνδρου. Όμως ο χώρος πολύ ανοιχτός και διαφορετικός. Και υπάρχει και η δυνατότητα να βρει κανείς φαρμακείο με πρόσβαση αυτοκινήτου (από την πίσω πόρτα) και συνάμα ακριβώς απέναντι από το Κέντρο Υγείας. 

 

 Μια νέα προσπάθεια ώστε η Άνδρος της επόμενης μέρας να κρατήσει την παράδοση με το παλιό κλασικό φαρμακείο της Μαρίας Βενετίκης. Μια πινελιά κλασικότητας που διατηρεί κάτι από την ανεξίτηλη πατίνα του χρόνου. Όμως συνάμα και μια αίσθηση καινούριου και απλόχωρου που αποπνέει το νέο κατάστημα του Διαπούλη. 

Επίσης οι χώροι άνετοι. Χωρούν και οι πελάτες και τα προϊόντα.  Βρήκαν χώρο ακόμα και τα παραφαρμακευτικά προϊόντα που στο άλλο κατάστημα στριμώχνονταν και στρίμωχναν και τους πελάτες.

Τέλος μια είσοδος ολοφώτεινη μέρα και νύχτα. Μια αίσθηση εγγύτητας έτσι όπως φαντάζουν όλα παρατεταγμένα σαν σε μια βιτρίνα. Σε προκαλούν να μπεις μέσα. Περάσαμε μερικές φορές. Φωτογραφίσαμε κάποιες στιγμές. Κι αποφασίσαμε να σας το παρουσιάσουμε σαν μια από τις αξιόλογες προσπάθειες νέων ανθρώπων που ζουν και επενδύουν στην Άνδρο. Από την μεριά μας να ευχηθούμε στον Άρη καλές δουλειές...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet