Με γιορτή αποχαιρετισμού έφυγε το Salamis/Filoxenia…

Με γιορτή αποχαιρετισμού έφυγε το μεσημέρι το Salamis/Filoxenia

ΜΠΑΤΣΙ - 9/9 - ΩΡΑ 16:00 Με την έλευση του κυπριακού κρουαζιερόπλοιου «Σαλαμίς/Φιλοξενία» σήμερα το πρωί το γραφικό χωριό ζωντάνεψε. Και το μεσημέρι που αποχωρούσαν οι επισκέπτες οι τοπικές αρχές της Υδρούσας είχαν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή για τον αποχαιρετισμό. 

Νησιώτικοι σκοποί, κεράσματα, και ανδριώτικη ζεστή φιλοξενία. Όλα ήταν όμορφα και χαρούμενα μέχρι να επιβιβαστούν οι ταξιδιώτες στο κρουαζιερόπλοιο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ας δουν λοιπόν σοβαρά αυτές τις εικόνες οι νέοι τοπικοί άρχοντες και ας στρέψουν την προσοχή τους σε αυτή την προοπτική με τις κατάλληλες ενέργειες χωρίς να αφήσουν να χαθεί πολύτιμος χρόνος…

Στην μικρή γιορτή συμμετείχαν από το «Ανδριώτικο Τακίμι» ήταν εκεί ο Γιώργος Ρέρας, ο Σταύρος Λαρίος και ο Βαγγέλης Μαμάης (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Άνω Γαυρίου ). Συντονισμός, διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου για την Άνδρο η πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μπατσιου Άννα Βολίκα, αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής Νίκος Μουστάκας, υπλιμενάρχης Δημήτρης Μανιδάκης και ο τουριστικός πράκτορας Φραγκίσκος Γαλαίος. Όλες οι φωτογραφίες του αποχαιρετισμού για το ΕΝ ΑΝΔΡΩ είναι του Λάκη Μ.

Αφίχθηκε σήμερα το πρωί με 450 επισκέπτες στο Μπατσί το Salamis/Filoxenia

ΜΠΑΤΣΙ - 9/9 - ΩΡΑ 11:00  Το ναυτικό πρακτορείο της Άννας Στυλιανού "το ‘πε και το ‘κανε"! Έτσι ακόμα μια φορά και ακόμα μια χρονιά το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο Salamis/Filoxenia ήρθε από την Κύπρο μέσω Σύμης στο Μπατσί της Άνδρου μεταφέροντας 450 επιβάτες – οι περισσότεροι Κύπριοι – για προσκύνημα στην Αγία Μαρίνα Αποικίων και για ολιγόωρη επίσκεψη στην Χώρα.

Το πλοίο αφίχθηκε στις 7:30 το πρωί στο Μπατσί και θα αναχωρήσει στις 15:00 για Μύκονο. Οι επιβάτες του βγήκαν στο Μπατσί με λάτζα. Στη συνέχεια ανέβηκαν σε πούλμαν και μεταφέρθηκαν στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας που ήταν και είναι πολύ αγαπητό στους ελληνοκύπριους, που το επισκέπτονται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες.

Το  Salamis/Filoxenia είναι το μόνο κρουαζιερόπλοιο που επισκέπτεται την Άνδρο εδώ και χρόνια με την φροντίδα του πρακτορείου Στυλιανού. Για την ώρα είναι η μόνη αναφορά της Άνδρου στον χώρο της κρουαζιέρας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Άνδρο. Και όπως μας σχολίασαν τουριστικές πηγές αιτία της περιορισμένης έως μηδενικής παρουσίας του νησιού στον χώρο αυτό δεν είναι οι υποδομές που επικαλούνται όλοι, αλλά ο επαγγελματισμός και οι συμπεριφορές για τα οποία μιλάνε ελάχιστοι.

Όπως σχολιάστηκε σε μεγάλο τουριστικό μίτινγκ η Σαντορίνη δεν έχει λιμάνι, αλλά έχει 4 κρουαζιερόπλοια τη μέρα. Η Μύκονος δεν χωρά δεύτερο στο λιμάνι, αλλά μένει αρόδο και κατεβάζει επιβάτες με λάτζα. Άρα, αυτό που λείπει κυρίως από την Άνδρο είναι – όπως εξήγησαν η προσβασιμότητα και η αξιοποίηση των αξιοθέατων του νησιού και ο επαγγελματισμός και σωστή συμπεριφορά στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Αν τα προσέξουμε αυτά - είπαν οι γνωρίζοντες – θα πάμε καλύτερα.

 «ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Eξαιρετική παρουσίαση τόσο από απόψεως δημοσιογραφικής όσο και από απόψεως φιλοξενίας εκ μέρους των ντόπιων.

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι εκτός του πνευματικού έργου που επιτελείται στην Μονή Αγ.Μαρίνας -όπως άλλωστε και στα τρία άλλα μοναστήρια της Ανδρου, Παναχράντου, Αγ.Νικολάου και Ζωοδόχου Πηγής- και είναι τεράστιο, η συρροή χιλιάδων προσκυνητών ετησίως στο προσκύνημα αυτό, συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικονομικής ζωής του νησιού και στην σχετική τουριστική ανάπτυξη της Ανδρου. Επισημαίνουμε αυτό, επειδή η Μονή Αγίας Μαρίνης - όπως και τα τρία άλλα μοναστήρια μας- έχει/έχουν γίνει στόχος ημιμαθών και άσχετων, οι οποίοι με πολλούς τρόπους καταφέρονται εναντίον των έργων που κατασκευάζονται εκεί. Τα έργα που πραγματοποιούνται στις Μονές δεν είναι μόνον για την ανάκτηση του αρχαίου κάλλους των, αλλά και για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία της μοναστικής κοινότητας που εγκαταβιώνει εκεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά αυτό το Λιμεναρχειο πόσους Υπολιμεναρχες έχει;Να ξέρουμε τι λέμε..Επίσης ο Λιμενάρχης και το Υπουργείο αφήνουν χρόνια τώρα τον κυριο «Υπολιμεναρχη» να φοράει τις στολες όπως θέλει..δεν έχω δει σε άλλο νησι το στυλ που έχει υιοθετήσει ΧΡΟΝΙΑ τώρα..λευκή στολή με τζόκεϊ..

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι άλλο θα δούμε;Ντροπή στους διοικούντες υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε και αυτοί άρχισαν τα βιολιά. Σεμνά και ταπεινά
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα δεν ντρέπεστε τόσος λαΐκισμός σε ένα τόσο μικρό νησί;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 10 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσα μπουκάλια βότκα ήπιαν;