Terra Jet: φθινοπωρινές επιτυχίες...

Το Terra Jet στην Ραφήνα, Οκτώβρη μήνα!

'Ήρθε ξαφνικά το φθινόπωρο για μερικά Σαββατοκύριακα. Τέσσερα τον αριθμό. Και γέμισε σε όλα τα δρομολόγια του. Μερικές φορές πρωτόκολλο. Ο λόγος για το Terra Jet που έπιασε Ραφήνα και είχε επιτυχία. Απ' ότι φαίνεται κι απ' ότι λέγεται από την επόμενη χρονιά επιστρέφει Ραφήνα σε τακτική βάση. Και λέγεται πως θα συμπεριλαμβάνει και την Άνδρο στα καλοκαιρινά δρομολόγια του.

Ο λόγος της επιτυχίας του αυτά τα τέσσερα φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα είναι ο συνδυασμός της ταχύτητας, του καλοτάξιδου και του... οικονομικού εισιτηρίου! Αυτό το τελευταίο το έχουν "ερωτευθεί" κεραυνοβόλα όλοι οι ταξιδιώτες! Το ερώτημα είναι πως αντέχει ένα ταχύπλοο να πουλά σε τιμές κοντά σε αυτές του συμβατικού; Η αλήθεια είναι πως δεν αντέχει - όπως μας εξήγησαν οι γνωρίζοντες τα πράγματα στην ακτοπλοΐα. Ή, μάλλον αντέχει για περιορισμένο διάστημα κι εφόσον πετυχαίνει μεγάλες πληρότητες. Το Terra τις πέτυχε το φθινόπωρο. Η συνεισφορά του στο νησιώτικο τουρισμό αναμφισβήτητη.

Το Terra Οκτώβριο στην Ραφήνα.

Όμως (πάντα υπάρχει ένα όμως ιδίως όταν προχωρά πλέον ο Οκτώβριος) τα νησιά πρέπει να συνεχίσουν να ζουν (ώστε να υπάρχουν οικονομικά και κοινωνικά) όλο τον χειμώνα. Ο οποίος στην ακτοπλοΐα διαρκεί 6-7 μήνες! Με άλλα λόγια εκτός από τον καλοκαιρινό τουρισμό υπάρχουν και οι κάτοικοι. Υπάρχουν και οι τακτικοί επισκέπτες τους όλο τον χρόνο. Εκεί τι γίνεται; Εκεί είναι ο ηρωισμός και η αντοχή των συμβατικών που συνεχίζουν τις διαδρομές χειμώνα-καλοκαίρι. Και πολλές φορές προσπαθούν το καλοκαίρι να ρεφάρουν κάποια άδεια χειμερινά δρομολόγια. 

Άρα η μεταφορική αξία των νησιών (και της Άνδρου) είναι τα συμβατικά. Και "δόξα τω Θεώ" η Άνδρος έχει δύο αξιόπιστες εταιρείες και δύο δρομολόγια κάθε μέρα εκεί που άλλοι πέφτουν τον χειμώνα στο ένα δρομολόγιο κάθε δύο μέρες. Τα ταχύπλοα είναι η καλοκαιρινή υπεραξία. Συνεισφέρουν στον αυξημένο καλοκαιρινό τουρισμό. Χρειάζονται και τα δύο. Ποιος όμως μπορεί να βρει την χρυσή ισορροπία; Η αγορά; Το υπουργείο; Οι κάτοικοι;

Όλες οι παραπάνω σκέψεις με αφορμή την φθινοπωρινή επιτυχία επί 4 εβδομάδες του Terra Jet που κι αυτό μας αφήνει πλέον μετά τις σημερινές μεγάλες του πληρότητες για χειμώνα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet