Superferry, τέλος εφέτος η Κρήτη, Super Express τέλος για εφέτος. Τι πέτυχαν...

Το δύο Superferry συναντιόνται εφέτος το καλοκαίρι στην Πάρο. Το Superferry II - που εικονίζεται εδώ από το Superferyy - αποσύρεται το Σάββατο για συντήρηση. 

ΤΑ SUPERFERRY ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10

Σάββατο 12/10 τα δύο Superferry ολοκληρώνουν τα εφετινά δρομολόγια τους στο Αιγαίο και το ένα επιστρέφει στην καθιερωμένη γραμμή του Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο και το άλλο αποσύρεται για συντήρηση. Αναλυτικά, το Superferry συνεχίζει στη γραμμή με αναχώρηση το πρωί από Ραφήνα στις 7:50 όπως πάντα μέχρι Μύκονο και επιστροφή από Άνδρο για Ραφήνα στις 16:30. 

Ο απολογισμός των εφετινών δρομολογίων κρίνεται ιδιαίτερα θετικός (κατά πολύ καλύτερος από πέρσι). Τα πλοία συνδύαζαν σε μια διαδρομή τρία δρομολόγια. Το πρώτο ήταν οι επιβάτες από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο το πρωί. Η κινηση του - παρά τον ανταγωνισμό - ήταν πάντα Στη συνέχεια λειτουργούσε το δρομολόγιο από Μύκονο μέχρι Πάρο-Σαντορίνη, που ήταν μέρος του γύρου των νησιών των τουριστών. Εκατοντάδες ήταν οι τουρίστες που ταξίδευαν μεταξύ των τριών δημοφιλών νησιών. Και τέλος το Σαντορίνη-Κρήτη, που αποτελούσε ένα δρομολόγιο μόνο του. Τα ίδια και στην επιστροφή. Με την προσθήκη πως το γεγονός πως περνούσε αργά από τα νησιά και την Άνδρο (6:45) του έδινε ένα πλεονέκτημα που μεταφραζόταν σε μεγάλο αριθμό επιβατών και αυτοκινήτων.

Να σημειώσουμε πως μεταξύ Πάρου και Μυκόνου εκατοντάδες ήταν τα φορτηγά που διακινούσαν υλικά οικοδομών μιας και το καλοκαίρι η Μύκονος δεν επιτρέπει τέτοια δραστηριότητα. Ακόμα τα γκρουπ από Κρήτη για Τήνο που ήταν πολλά και το γεγονός πως στο τέλος άρχισαν και κάποια γκρουπ από Κρήτη να έρχονται και Άνδρο. Αν συνεχίσει του χρόνου το δρομολόγιο θα καθιερωθεί περισσότερο και θα αυξήσει την κίνηση των νησιών και της Άνδρου. Να σημειώσουμε, επίσης, πως η Άνδρος είχε αρκετές χιλιάδες εισερχόμενους επισκέπτες από τα άλλα νησιά κατά το καλοκαιρινό τρίμηνο από αυτό το δρομολόγιο.

Όσους ρωτήσαμε είπαν πως ήταν μια πετυχημένη γραμμή που την άνοιξαν πρώτοι και μόνοι οι αδελφοί Στεφάνου. Το αν θα την διατηρήσουν μένει να το δούμε προσεχώς καθώς το Νοέμβριο που είναι το ΣΑΣ θα ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους. Με τα σημερινά δεδομένα το δρομολόγιο έχει δηλωθεί και την επόμενη χρονιά.

 ΤΟ SUPER EXPRESS ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 10/10

Σταματά τα δρομολόγια του για εφέτος το ταχύπλοο Super Express, που εξυπηρέτησε την Άνδρο όλο το καλοκαίρι. Θα επανέλθει την άνοιξη μετά από πλήρη συντήρηση και με βελτιωμένες επιδόσεις. Προβλέπονται ταχύτητες σταθερά άνω των 32 μιλλίων την ώρα. Τα εφετινά δρομολόγια του κρίνονται επιτυχημένα παρά τα κάποια προβλήματα που παρουσίασε το νεοδρομολογούμενο πλοίο αρχικά. Την τελευταία περίοδο δεν είχε κανένα πρόβλημα και έδειξε πως μπορεί να στηρίξει την Άνδρο σημαντικά. Αναμένουμε και του χρόνου να συμβάλει ακόμα περισσότερο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα μπορούσε, μόνο για τα Σαββατοκύριακα, η αναχώρηση από Άνδρο να γίνεται σε ώρα μεταξύ 17.30 - 18.30 ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος παραμονής και για αυτούς που επιλέγουν το αυθημερόν ταξίδι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμένα με βολεύει να φευγω απο ανδρο 7 το πρωι και να γυρναω απο ραφηνα την ίδια μερα με αναχώρηση απο Ραφήνα 20.00 το βράδυ και θελω και δρομολόγιο εξι το πρωι απο ραφηνα και.μετα απο ανδρο για Ραφήνα 15.00 το μεσημέρι. Ευχαριστώ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αντι να διαφημίζουμε τα επιπλέον δρομολόγια και να μένουμε στα θετικά σχόλια της θερινής μας σύνδεσης με την Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες (βλέπε Σαντορίνη), καλό θα ήταν να πιέσουμε όλοι οι Ανδριώτες μαζικά τις δύο ακτοπλοϊκές που δραστηριοποιούνται στη γραμμή μας το χειμώνα να τροποποιήσουν τα δρομολόγιά τους, έτσι ώστε να υπάρχει χρονικό εύρος παραμονής στο νησί και να μην αναγκάζεται ο μόνιμος ή ο οποιοσδήποτε επισκέπτης να φεύγει νωρίς το μεσημέρι στην περίπτωση που αναχωρεί για τη Ραφήνα. Με τα δεδομένα που υπάρχουν, από τα μέσα με τέλη Οκτώβρη, μειώνονται τα δρομολόγια προς Ραφήνα και το νησί έχει την τελευταία επικοινωνία του με την πρωτεύουσα νωρίς το μεσημέρι (16:30), ενώ θα μπορούσε το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί τουλάχιστον δύο ώρες αργότερα από το λιμάνι του Γαυρίου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει οτι θα αντιδράσει μεγάλη μερίδα του ντόπιου πληθυσμού, καθώς και των εν Αθήναις Ανδριωτών προς αυτή την κατεύθυνση. Με ευχολόγια και υποθετικές φράσεις δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Για όσους δεν θυμούνται ή είναι νεώτερης ηλικίας, να θυμήσουμε οτι πριν απο μερικές δεκαετίες είχαν μαζευτεί συλλογικά υπογραφές από δημοσίους υπαλλήλους, εργαζομένους στα τοπικά καταστήματα τραπεζών και γενικότερα όσους πηγαινοέρχονταν στην Αθήνα συχνά, για να δρομολογηθεί το τοπικό δρομολόγιο των 19:30 απο Ραφήνα προς Ανδρο τις Κυριακές. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και στην παρούσα φάση, με υποστηρικτή της προσπάθειας αυτής τον Δήμο ή το Επαρχείο του νησιού, που ως δημόσιοι φορείς εισακούγονται καλύτερα από έναν απλό ιδιώτη. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω οτι με την κοινή προσπάθεια του κόσμου θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.