Η Άνδρος στην εποχή των νέων ηλεκτρικών διασυνδέσεων

Φωτογραφία από την ηλεκτρική διασύνδεση Άνδρου - Τήνου

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η ηλέκτριση της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Άνδρου με την Εύβοια από τον ΑΔΜΗΕ. Η νέα διασύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο ξεκίνησε τις εργασίες της το φθινόπωρο στον Κάβο Ντόρο. Οι εργασίες διήρκεσαν περίπου ένα μήνα. Το έργο είναι μέρος της διασύνδεσης της Άνδρου και της Τήνου με το ηπειρωτικό σύστημα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Βόρειου Διαδρόμου Διασύνδεσης των Κυκλάδων. Το τμήμα Άνδρος-Τήνος έχει ήδη τελειώσει κι αυτό και θα ηλεκτριστεί εντός του Ιανουαρίου 2020.

 

Βίντεο από την ηλεκτρική διασύνδεση Άνδρου - Τήνου

Το έργο διασφαλίζει την αξιόπιστη τροφοδότηση του νησιωτικού συμπλέγματος και τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα ακολουθήσει η Β΄ Φάση των Κυκλάδων που θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή νέου Υποσταθμού GIS στη Νάξο και την υποθαλάσσια διασύνδεση της Νάξου με την Πάρο και τη Μύκονο κατά τους πρώτους μήνες του 2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων, τα οποία υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ.

 

Βίντεο από την ηλεκτρική διασύνδεση Άνδρου - Τήνου - Ευβοίας

Αναλυτικά, για τις δύο διασυνδέσεις εργάστηκε ειδικό σκάφος, που πόντισε το νέας τεχνολογίας καλώδιο υψηλής τάσης, το οποίο διαθέτει συνθετικό οπλισμό και σταθεροποιεί την τάση του δικτύου, ενώ ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με την ηλέκτριση του καλωδίου Εύβοιας-Άνδρου και το αμέσως επόμενο διάστημα Άνδρου - Τήνου ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην τελική ηλεκτρική διασύνδεση όλων των νησιών. Το συνολικό έργο θα ολοκληρωθεί πριν το 2030, σύμφωνα με το Δεκαετές Πλάνο Ανάπτυξης που έχει καταρτιστεί και έχει κατατεθεί προς διαβούλευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Κωνσταντίνο Γρηγορίου για τις πληροφορίες, τις φωτογραφίες και το βίντεο της διασύνδεσης που έστειλε πριν λίγες μέρες, τις οποίες δημοσιεύουμε σήμερα ως μια ευχάριστη εξέλιξη για το νησί μας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεως εγώ σας έστειλα τους συνδέσμους (link). Δεν έχω καμία σχέση με το άρθρο

This comment was minimized by the moderator on the site

Σήμερα,ας πούμε, απολαύσαμε τις εγκαταστάσεις νέας τεχνολογίας :μισή μέρα δίχως ρεύμα, και δεν ντρεπόμαστε !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για ποιους περιβαλλοντικούς στόχους μιλάει ο ''φιόγκος'';;;;;;;;;;;για το ρημαδιό που θα γίνει το περιβάλλον της Άνδρου με τα τέρατα;;;τις Α/Γ εννοώ.Σε ποιους απευθύνετε;;;σε ιθαγενείς;;;;Α ξέχασα έχει και καθρεπτάκια μειωμένο 1euro ο λογαριασμός της ΔΕΗ δώρο επειδή θα βλέπω τα τέρατα καθημερινώς.Αποφάσεις των ισχυρών ποιος ακούει τον λαουτζίκο.Άντε και είναι και Χριστούγεννα.....Χρόνια Πολλά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά, μέχρι σήμερα η Άνδρος δεν έχει διασύνδεση με υποθαλάσσιο καλώδιο από Εύβοια; Από που ηλεκτροδοτείται το νησί; Εκτός αν αυτό το έργο δεν αφορά τη μεταφορά ενέργειας ΠΡΟΣ την Άνδρο αλλά την μελλοντική μεταφορά ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ της ενέργειας που θα παράγουν τα νέα αιολικά πάρκα! Μισές αλήθειες πάλι κε Μπασαντη!...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά για εσάς. Αν διαβάσατε - που δεν διαβάσατε γιατί θέλατε να βρίσετε - το νέο καλώδιο είναι νέας τεχνολογίας. Το γράφουν οι πληροφορίες που μάς έστειλαν. Εμείς δεν γράψαμε τίποτα παραπάνω απ' ότι έστειλε ο αναγνώστης επώνυμα. Αλλά δεν διαβάσατε το κείμενο προφανώς...
Και αν βλέπατε το δεύτερο βίντεο - που είναι όλο για την Άνδρο - το λέει καθαρά: είναι και για τις ΑΠΕ. Αλλά ούτε αυτό είδατε.
Δυστυχώς τα ολόκληρα ψέματα είναι δικά σας και θα απαντηθούν αμέσως μετά τα Χριστοιύγεννα από το Εν Άνδρω κύριε Τίποτα (βρείτε όνομα να σας αποκαλούμε κάπως)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro