Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν. Η κίνηση έχει μηδενιστεί. Πως θα συνεχίσουν τα δρομολόγια...

 

Σε αδιέξοδο τα πλοία της γραμμής μας. Μηδενίστηκε η κίνηση πριν την απαγόρευση! Τι θα γίνει με τα δρομολόγια...

Μετά την απαγόρευση των μετακινήσεων προς τα νησιά ανακοινώθηκε ποιοι μπορούν να ταξιδεύουν προς τα νησιά. Κι είναι όσοι έχουν ΜΑΝ (μεταφορικό ισοδύναμο) ή φορολογική δήλωση ως κάτοικοι του νησιού. Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι ιατροί και οι νοσηλευτές. Ακόμα όσοι έχουν σοβαρούς κοινωνικούς λόγους.

Κατά βάση τα μέτρα πλέον δεν έχουν καμία σχέση με την κίνηση. Ήδη, η κίνηση προς την Άνδρο, αλλά και προς τα άλλα νησιά της γραμμής μας έχει περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις. Σήμερα Παρασκευή 20/3 τα πλοία πήγαν κι ήρθαν και για τα τρία νησιά με λιγότερους από 100 επιβάτες. Το Superferry ΙΙ το πρωί έφυγε και για τα τρία νησιά με 92 επιβάτες! Ενώ ο Θεολόγος επέστρεψε στη Ραφήνα με 70!

Η κίνηση έχει τόσο εκμηδενιστεί που η εποχή των capital control μοιάζει σήμερα με όνειρο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα δεν θα αντέξουν οι ακτοπλόοι τα σημερινά διπλά δρομολόγια σε μια γραμμή με 100 επιβάτες συν φορτηγά. Είτε θα περιοριστούν τα δρομολόγια είτε θα υπάρξουν επιδοτήσεις. Τα Εν Άνδρω μίλησε και με τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες (Golden Star & Fast Ferries) και οι δύο εξέφρασαν σκεπτικισμό περιμένοντας τι θα πει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Επιπλέον επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο του ΣΕΕΝ Μιχάλη Σακέλλη, ο οποίος τόνισε ότι όλοι είναι σε αναμονή. Τα νησιά θα έχουν πλοία. Μένει να δουν το αμέσως επόμενο διάστημα με το υπουργείο τι λύσεις θα προταθούν…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet