Ναυάγησε η επέκταση του προαστιακού στη Ραφήνα. Χαμένη και η Άνδρος!

 

Ένα έργο πνοής για ολόκληρη την ανατολική Αττική, η επέκταση του Προαστιακού στη Ραφήνα, μπήκε στο συρτάρι τουλάχιστον μέχρι το… 2027! Από την δυσάρεστη αυτή πολιτική και επενδυτική εξέλιξη, βγαίνει χαμένη και η Άνδρος (το κοντινότερο νησί) που προσδοκούσε να «έρθει πιο κοντά» στην Αττική με γρηγορότερη και πιο εύκολη πρόσβαση στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής!

Μακριά και με ..υπουργική βούλα μένει λοιπόν η επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου σε Ραφήνα και Λαύριο. Σε απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε ερώτηση της βουλευτή Μαρία Απατζίδη για την πιθανότητα επέκτασης του μέσου στα δύο μεγάλα λιμάνια της Ανατολικής Αττικής γίνονται ξεκάθαρα για μία ακόμα φορά δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι πως κανένα από τα δύο μεγάλα σιδηροδρομικά έργα δεν είναι ενταγμένο στο τρέχων ΕΣΠΑ 2014-2020. Παρά τις συνεχόμενες εξαγγελίες όλων των υπουργών Υποδομών από το 2004 και μετά, σε καμία των περιπτώσεων δεν φτάσαμε ποτέ στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την ένταξη των έργων σε κάποια προγραμματική περίοδο.

Ειδικότερα την τελευταία πενταετία έγινε προσπάθεια τα έργα αυτά να συνδυαστούν με τις επερχόμενες επεκτάσεις της Αττικής Οδού, με αποτέλεσμα σήμερα αυτά τα δύο σημαντικότατα έργα για την πολυπληθή περιοχή της Λαυρεωτικής αλλά και των Μεσογείων να μείνουν “ορφανά”.

Αν και το ζήτημα της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου σε Ραφήνα και Λαύριο είναι ένα πάγιο αίτημα αυτοδιοίκησης, φορέων και κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι σήμερα βρισκόμαστε σε νηπιακό στάδιο. Σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές, θα πρέπει για να μπορέσουν να οδεύσουν τα δύο αυτά “ορφανά έργα” προς υλοποίηση, να ξεκινήσουν οι υπόλοιπες μελέτες και διαδικασίες ωρίμανσης και να γίνει προσπάθεια ένταξης τους στο επερχόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Σ.Δ.

Πηγή: Ypodomes.gr

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ΚΥΡΙΩΣ έργο που πρέπει να δρομολογηθεί χθες είναι η επαρκής υδροδότηση της Ραφήνας.
ΟΛΑ τα άλλα σε δεύτερη μοίρα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Αναμενόμενο!!! Προς τι η έκπληξη??

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοί οι άνθρωποι που ψηφίζουμε δυστυχώς είναι αποτυχημένοι επαγγελματίες γι'αυτό και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Δεν μπορούν οι άνθρωποι αυτοί με αποτέλεσμα να διαλύουν τα πάντα. Ο άνθρωπος ο πετυχημένος φενεται από τα έργα που αφήνει.
Και στην ζωή μας εμείς που πετύχαμε κάτι ,φάνηκε
Τι παραλάβαμε και τι παραδοσαμε όχι μόνο υλικά αλλά και τι ήθη έθιμα και τρόπους αφήνει ο καθένας στα παιδιά του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ομιλώ πολιτικα. Δυστυχώς η χώρα μας υστερεί από πολιτικά πρόσωπα, με οραμα, ιδέες, δημιουργία, αναπτυξη,αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκαν. Αυτό το βλέπουμε και στις εκάστοτε μικρές κοινωνίες, από τους εκάστοτε δημάρχους οι οποίοι είναι μια μικρογραφία της Ελλάδος.
Όλα λειτουργούν βάση των προσωπικών συμφερόντων χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτό θα γυρίσει κάποια στιγμή μπούμερανγκ στα παιδιά μας.
Κοιτάμε το τώρα νομίζοντας ότι έχοντας αποκτήσει χρήματα, η ζωή η δική μας και των παιδιών μας θα είναι καλύτερη και ότι εμείς δεν θα επιρεαστουμε.
Αρρα Ανάπτυξη και πρόοδος σημειωσατε 0 ( μηδέν)
Υ.Γ. Δεν έχω πρόβλημα να γράψω επονυμα αλλά το σάιτ από τι βλέπω επιτρέπει την ανωνυμία.
Αρρα δεν μπορεί κάποιος να προσβάλει τον άλλον επειδή δεν αναφέρεται το όνομα του.