Αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών από 60% σε 80% στα πλοία

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΙΝ. GR 2 Αυγούστου 2020

 Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο.

Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κοροναϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr/el/).

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση: α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

Ρητή εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας να διεξάγουν πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία έχει ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που θα διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό, θα επιβάλλονται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ τα ανάλογα πρόστιμα. Ήδη έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ταξίδεψα χθες Σάββατο 1/8 απο Ανδρος για Ραφήνα με το Θεολόγος στις 19:00. Το 30% των επιβατών μεσα στα σαλόνια φορούσαν τη μάσκα στο... πηγούνι. Κατι 16χρονα-18χρονα που μάλλον έρχονταν απο Μύκονο δεν φορούσαν μάσκα. Τέσσερις φορές τους έκανε παρατήρηση αξιωματικός του πληρώματος αλλα τίποτα! Πρόστιμο βεβαια δεν έφαγαν. Στους εξωτερικούς χώρους ουδείς φορούσε μάσκα. Και ολα αυτα με 60% πληρότητα. Τωρα που θα αυξηθεί η πληρότητα τα πράγματα θα ειναι ακόμη πιο δύσκολα. Οι νέοι πιστεύουν οτι ειναι άτρωτοι, οι Ρομα που θα αρχίσουν να πηγαίνουν Τήνο απλα αστα να πανε... τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και εμείς πανηγυρίζουμε επειδη αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία;;; Πιέζουν οι εφοπλιστές και η κυβερνηση υποκύπτει και μιλά απλως για... ατομική ευθύνη σε μια χώρα που οι πολίτες της ζουν χρόνια τωρα με τη λογική «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».