Έκλεισαν δυο εστιατόρια στο Μπατσί...

 

Η "Πίτσα Λίτσα" στο Μπατσί. Φωτογραφία Εν Άνδρω από την εποχή που γινόταν το φεστιβάλ "Κουζίνες του κόσμου". Η "Πίτσα Λίτσα" είχε επιλέξει την ιταλική κουζίνα.

 Δυο γνωστά, παλιά και δημοφιλή εστιατόρια, που άφησαν θετικό αποτύπωμα στον τουρισμό και γενικότερα στην κοινωνία όχι μόνο στο Μπατσί, αλλά σε όλο το νησί, ανέστειλαν την λειτουργία τους και κατέβασαν ρολά. Πρόκειται για την trattoria «pizza Λίτσα» στην κεντρική παραλία και «τα Δελφίνια» στα σκαλάκια, με την όμορφη βεράντα και την μαγευτική θέα.

Λειτουργούσαν πολλά χρόνια και δεν υπήρχε επισκέπτης Έλληνας ή αλλοδαπός να μην γευτεί είτε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις είτε ψάρια και νόστιμο σπιτικό φαγητό.

Βασική αίτια το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τους συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο για να συνταξιοδοτηθούν και σε συνδυασμό με την κρίση, που έφερε η πανδημία του κορονοϊού και η μείωση  του θερινού τουριστικού ρεύματος τους οδήγησε – μοιραία – σ’ αυτή την απόφαση.

 

"Τα Δελφίνια" στο Μπατσί. Φωτογραφία Εν Άνδρω από την εποχή που γινόταν το φεστιβάλ "Κουζίνες του κόσμου". "Τα Δελφίνια" είχαν επιλέξει την αυστριακή και την γερμανική κουζίνα. 

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για όσους διατηρούν θερινές επιχειρήσεις εστίασης. Μόνο ο Αύγουστος πήγε καλά, με τους παραθεριστές και τους τουρίστες ωστόσο να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και απρόθυμοι λόγω προφυλάξεων και φόβου να επιλέξουν  μαζικά ένα εστιατόριο ή ταβέρνα για το φαγητό τους. Ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ήταν… απογοητευτικοί!

Απογοητευμένοι λοιπόν και οι επιχειρηματίες, που βλέπουν το μέλλον δυσοίωνο…

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Μπατσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλοι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης, αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων ή ξενοδοχείων στην Άνδρο, εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με αποτέλεσμα να σκέπτονται σοβαρά ή να αναστείλουν την λειτουργία τους, ή να συνεταιριστούν παραχωρώντας ένα μερίδιο ή ακόμα και να πουλήσουν αυτό που με κόπο δημιούργησαν…

Οι καιροί είναι δύσκολοι και συζητήσεις δίνουν και παίρνουν…

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς οι καταστάσεις είναι δύσκολες που βιώνουμε ας ελπίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα μας βρει όλους ενωμένους και όχι διχασμένους όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.. επιτέλους να βάλουμε πάνω το καλό του τόπου μας του που έχουμε επιλέξει να δημιουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας είτε αυτή είναι εστίαση είτε ξενοδοχείο είτε δωμάτιο... Πρέπει στο Μπατσί για να επιβιώσει να κάνει δραστικές αλλαγές πάνω στο θέμα τουρισμού...!!!!
Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους και υπομονή....!!!!