Ανεκτέλεστα δρομολόγια λόγω έλλειψης μεταφορικού έργου. Δύο αυτή την εβδομάδα.

Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω.

Με την πανδημία και το lockdown να συνεχίζεται και την οικονομία να κλυδωνίζεται μειώθηκε πλέον στο ελάχιστο και η κίνηση επιβατών, ΙΧ και φορτηγών. Την ίδια στιγμή οι επιδοτήσεις στις γραμμές έχουν σταματήσει από το υπουργείο από το τέλος Δεκέμβρη. Λογικό ήταν να αρχίσουν κάποια ανεκτέλεστα δρομολόγια.

Έτσι αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου το Superferry δεν θα εκτελέσει δρομολόγιο, όπως συνέβη και την προηγούμενη Τετάρτη. Και από εδώ και πέρα αναμένεται να υπάρξουν κι άλλα ανεκτέλεστα από την Golden Star Ferries λόγω έλλειψης μεταφορικού έργου.

Την ίδια στιγμή το Andros σταματά την Πέμπτη το πρωί 14/1 με την επιστροφή του στη Ραφήνα για την ετήσια συντήρηση του. Την Πέμπτη το απόγευμα 14/1 και η Fast Ferries θα έχει ανεκτέλεστο δρομολόγιο. Η εταιρεία θα επαναλάβει τα δρομολόγια της την Παρασκευή το απόγευμα 15/1 με τον Θεολόγο που επανέρχεται στην γραμμή μας μετά την ετήσια συντήρηση του. Το αν θα έχει ανεκτέλεστα η Fast Ferries θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το γενονός του οτι σταματά η αδιάλειπτη επικοινωνία των τριών νησιών με τα δύο καθημερινά δρομολόγια από τη Ραφήνα και αντίστοιχα προς τη Ραφήνα (από τα νησιά), λέει πολλά και πρέπει να μας προβληματίζει. Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία, έχει φέρει σε άσχημη οικονομική κατάσταση τους περισσότερους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης και της ακτοπλοϊας. Απο τη μία δεν υπάρχει μεταφορικό έργο, δηλαδή επιβατική κίνηση για τα πλοία (εξαιτίας των απαγορεύσεων μετακίνησης από περιφέρεια σε περιφέρεια), επομένως τροποποιούν και οι εταιρείες τα δρομολόγια των πλοίων τους έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και το ζήτημα της ασφάλειας για τα δύο από τα τρία νησιά της γραμμής (Ανδρος και Τήνος), τα οποία και δεν έχουν εναλλακτικό μέσο συγκοινωνίας. Το πλοίο αποτελεί το κύριο μέσο συγκοινωνίας και πρόσβασης προς τα μέρη αυτά, αλλά και τον μοναδικό (ίσως) τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να μεταβεί από αυτά στην ηπειρωτική χώρα. Με το να μειώνουν απο την πλευρά τους τα δρομολόγια οι ακτοπλοϊκές ναι μεν είναι ένα μέτρο αποτροπής της χειροτέρευσης της οικονομικής τους κατάστασης και της προσπάθειάς τους να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται όλο τον χρόνο στα νησιά του Αιγαίου (περιλαμβανομένης και της γραμμής μας). Την ίδια στιγμή όμως δυσκολεύει η κατάσταση των όσων κατοίκων από τα νησιά πρέπει να μετακινηθούν για διάφορους λόγους ανάγκης (πχ ιατρικούς) στην ηπειρωτική χώρα και κυρίως στην Αττική.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Διαφημίσεις δεν δεχόμαστε.
(β) Το τι λέει ο ένας κι ο άλλος δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι λένε οι εταιρείες.
(γ) Η είδηση είναι απολύτως ακριβής υπάρχουν δύο ανεκτέλεστα (Τετάρτη & Πέμπτη) και αναγγέλλουν πως θα υπάρξουν αναλόγως τροποποιήσεις δρομολογίων προσεχώς...
Τελεία και παύλα κυρία μου...
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν κουραστήκατε να κάνετε με ψέματα κλεφτοπόλεμο στο Εν Άνδρω;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro