Το χρονοδιάγραμμα για το Φραγκάκι και ιστορίες... για πουλιά και πετραχήλια!!!...

 

 Ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα διασχίζει όλο το Στενό από τον Προφήτη Ηλία μέχρι την παραλία της ΔΕΗ απέναντι από την Τήνο. Έξι χιλιόμετρα φαρδύς, στρωτός, με ομαλές κλίσεις καλά στρωμένος και πατημένος με 3Α δρόμος. Στα δύσκολα σημεία θα στρωθεί με τσιμέντο για να μην χαλάει. Η Πίσω Μεριά συνδέεται για πρώτη φορά με πραγματικό δρόμο μέχρι το τέλος του Στενού. Οι αγρότες και ξωμάχοι μιας ξεχασμένης περιοχής αποκτούν πραγματική πρόσβαση στα κτήματα και στα υποστατικά τους. Είναι μια παράπλευρη ωφέλεια από την εγκατάσταση των 5 ανεμογεννητριών στο μακρινό και κρυμμένο από όλους Φραγκάκι.

 (Αυτό το καλοκαίρι της ξηρασίας και της ερημοποίησης κάποιοι εξακολουθούν να κυνηγούν φαντάσματα και με τις εμμονές τους. Λάβαμε λοιπόν μια πρόσκληση - μετά από καταγγελία "αγνώστων οικολογούντων" - στην οποία ζητούσαν να απαντήσουμε σε εισαγγελική ερώτηση για το "που βρήκε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ τις φωτογραφίες των σπιζαετών που δημοσίευσε προ 8μήνου!!" Ξεραθήκαμε στα γέλια. Τι μπορούν αλήθεια να κάνουν κάποιοι "γνωστοί άγνωστοι" για να σταματήσουν κάθε πληροφορία πέρα από αυτές που διακινούν αυτοί για το Φραγκάκι; Τους ενόχλησαν οι φωτογραφίες και η δημοσίευση προ 8μήνου που έδειχναν πως οι δύο σπιζαετοί ήταν καλά στην υγεία τους και δεν κινδυνεύαν από τις εργασίες στο Φραγκάκι.

Πληροφορήσαμε τους "οικολογούντες", "ανησυχούντες" και "ορνιθολογούντες" πως οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες μας ήταν από την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ προς το υπουργείο Περιβάλλοντος!!! Δεν ήξεραν οι "οικολογούντες", "ανησυχούντες" και "ορνιθολογούντες" περί το περιβάλλον πως υπάρχει και κάτι τέτοιο!!! Όπως, δεν ξέρουν πως υπάρχει κλιματική αλλαγή, παρόλα όσα ζήσαμε στην Άνδρο και στην Ελλάδα εφέτος το καλοκαίρι.

Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη ο αυτοκινητόδρομος - με 3Α και τσιμέντο στις στροφές και μικρές κλίσεις - θα έχει ολοκληρωθεί ώστε τον Οκτώβρη να περάσουν τα φορτηγά με τις 5 ανεμογεννήτριες για το Φραγκάκι.

Με αυτές τις διασκεδαστικές σκέψεις μέσα στο δύσκολο εφετινό καλοκαίρι και με την έλευση του φθινοπώρου σε λίγες μέρες ρωτήσαμε τον μηχανολόγο-μηχανικό Γιώργο Γιαννίκο για το χρονοδιάγραμμα των ανεμογεννητριών στο Φραγκάκι όπου οι εργασίες έχουν πια μπει στην τελευταία φάση τους. Παρακάτω ακολουθεί η απάντηση του ώστε να ξέρουν όλοι τις επόμενες εργασίες μέχρι το τέλος του έργου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης του δρόμου και του χώρου στο τέλος του Στενού - ακριβώς απέναντι από την Τήνο και δίπλα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ - για την διαμόρφωση της κατάληξης του αυτοκινητόδρομου και του πρόσκαιρου λιμανιού όπου θα έρθουν οι 5 ανεμογεννήτριες για το Φραγκάκι. Θα ολοκληρωθούν τέλος Σεπτρεμβρίου. 

Οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου προχωρούν κανονικά με χρονοδιάγραμμα ως ακολούθως:
* Οι βάσεις από σκυρόδεμα των Α/Γ οπως και οι γειώσεις έχουν ολοκληρωθεί.
* Η οδοποιία πρόσβασης στον Σταθμό, η εσωτερική οδοποιία και οι πλατείες των Α/Γ έχουν διαμορφωθεί και εκκρεμεί η διάστρωση με υλικά οδοστρωσίας.
* Η οδοποιία προς το Στενό, όπου θα γίνει η προσαιγιάλωση των οχηματαγωγών μεταφοράς του εξοπλισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15/09. Θα ακολουθήσει η διάστρωση με υλικό 3Α και σε σημεία με μεγάλες κλίσεις, στροφές κλπ που κρίνεται ότι απαιτείται, θα γίνει τσιμεντόστρωση. Θα ακολουθήσουν οι τάφροι απορροής ομβρίων και τα προβλεπόμενα τεχνικά.
* Η προσωρινή λιμενική εγκατάσταση θα ξεκινήσει στις 25/08 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος Σεπτεμβρίου.
* Η μεταφορά των Α/Γ θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και συνεχόμενα θα γίνει η ανέγερση.
* Οι χωματουργικές εργασίες στον Υποσταθμό Πιτροφού ξεκίνησαν και οι σκυροδετήσεις προβλέπονται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.
* Η εγκατάσταση των καλωδίων σύνδεσης του ΑΣΠΗΕ με τον Υποσταθμό θα ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου και η ολοκλήρωση αναμένεται τέλος Νοεμβρίου.
* Η αποξήλωση της προσωρινής λιμενικής εγκατάστασης θα γίνει αμέσως μετά την αποχώρηση των γερανών εγκατάστασης των Α/Γ.
* Η ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει τέλος Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

6 μέτρα πλάτος στο Φραγκάκι για κτήματα…..
Μήπως πρέπει να βάλουν ανεμογεννήτριες μέσα στο μπατσι μπας κ γίνουν δρόμοι κ πάρκινγκ???
Γιατί απ ότι είδαμε τον τελευταίο καιρό το νησί από θέμα οργάνωσης...
(περικόπηκε μια ύβρις και το πλάτος του δρόμου στο Στενό είναι 9-12 μέτρα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή καλύτερους δρόμους δια τους ανεμογεννήτριες παρά…

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοκινητόδρομος??
Μη μου πείτε οτι θα πληρώνουμε και διόδια?
Απαπα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν έχετε πάει ποτέ στο Στενο; Συνεπώς δεν ξέρετε τι γαΐδουρόδρομο τράβαγαν μερικές εκατοντάδες Ανδριώτες του Κορθίου για να πάνε στα υποστατικά και στα κτήματα τους. Προφανώς ζείτε δίπλα στην Αττική οδό; Και έχετε μάθει στα διόδια. Μπράβο σας.
ΥΓ Πάντως όταν ένας γαϊδουρόδρομος 3,5-4,5 μέτρων που σπας δύο αμάξια το χρόνο γίνεται αυτοκινητόδρομος 12 μέτρων (που δεν έχει πουθενά η Άνδρος) με κλίσεις Αττικής οδού και διατομές παλιάς εθνικής εσείς να τον πείτε ότι θέλετε. Εμείς που έχουμε πάει στο Στενό 25 φόρες ξέρουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να και το...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φραγκάκι ή Μαγκάκι; Κλασομπανιεράκι νομίζω; Απορώ γιατί βρίζετε επαγγελματίες που κάνουν τη δουλειά τους; Αν έχετε λίγο τσίπα γράψτε το όνομα σας ώστε να σας απαντήσει ο Γ. Γιαννίκος. Διαφορετικά στο καλάθι των αχρήστων οι βρισιές σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σαν να σε βρίσκω απομονωμένο τον τελευταίο καιρό. Απ' έξω από την Κανάρια, απ' έξω από το Bibiana, ούτε και με τις ανεμογεννήτριες σε βλέπω...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κόβονται οι αθλιότητες, αλλά απαντώνται οι παρατηρήσεις σας.
(α) Στην ΚΑΝΑΡΙΑ δεν πήγαμε τηρώντας τις προφυλάξεις για τον κορονοϊό με δεδομένα τα κρούσματα στην περιοχή της Χώρας. Αν και εμβολιασμένοι δεν βρήκαμε λόγο να το ρισκάρουμε.
(β) Στη BIABIANA σταμάτησα από πέρσι. Δεν κάλυψα το τέλος του τουρνουά και δεν πήγα στο πάρτι. Είχαμε στάση της αποχής μπροστά στην σύγκρουση του οικοδεσπότη με τους Στεφάνου. Τελευταία φορά που πήγαμε ήταν πριν δύο χρόνια. Άρα υπάρχει προηγούμενο που δεν παρατηρήσατε.
(γ) Χαιρόμαστε που βλέπετε πόσο διακριτική απόσταση κρατάμε και από τις ανεμογεννήτριες. Θέλουμε μόνο στο Φραγκάκι και στον Καμπανό.
Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας. Λυπούμαστε για δύο μικροαθλιότητες σας που κόπηκαν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro