Δημήτρης Στεφάνου: Η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία θα προσαρμοστεί πρώτη στους κανονισμούς

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: MARITIMES.GR
 

Δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα τα ναύλα των bulk carriers & των containerships είναι και πάλι πολύ ισχυρά, είναι μια καλή στιγμή για τους πλοιοκτήτες να συσσωρεύσουν χρήματα τόσο για την αντιμετώπιση μιας περαιτέρω κρίσης όσο και για την συμμόρφωση με τους νέους αυστηρούς περιβαλλοντικούς ναυτιλιακούς κανονισμούς (από το 2022 και μετά), όπως δήλωσε ο κάπτεν Δημήτρης Στεφάνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Bright Navigation & Sea Gate Navigation μιλώντας στο Maritimes TV, στα πλαίσια του 12ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου Ύδρας.

Επίσης ο κ. Στεφάνου είπε ότι τα παλαιότερα πλοία χρειάζονται επιδιορθώσεις και προσαρμογές στα μηχανοστάσια τους, ώστε να καταφέρουν να βελτιώσουν τις βαθμολογίες τους, όσον αφορά στις εκπομπές τους. Μεταξύ άλλων ο κ. Στεφάνου εξέφρασε τις αμφιβολίες του τόσο για τα νέα καύσιμα (π.χ. LNG ) όσο και για τα υπάρχοντα προβλήματα των scrubbers. Γενικότερα όμως θεωρεί ότι η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλίας θα είναι η πρώτη που θα προσαρμοστεί στους νέους κανόνες.

 

Ο Δημήτρης Στεφάνου μιλά στον Μάρκο Κάντζιο για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία και την ακτοπλοΐα.

Αναφερόμενος στο κομμάτι της ακτοπλοΐας, στο οποίο επίσης δραστηριοποιείται, μέσω της Golden Star Ferries, ο κ. Στεφάνου, τόνισε ότι πρέπει να την προσέξουν ιδιαιτέρως οι κυβερνήσεις. Ο εν λόγω κλάδος δεν έχει ποτέ κέρδος, καθώς όπως τόνισε φορολογείται με υπέρογκα ποσοστά: «Δε γίνεται με δυο μήνες το καλοκαίρι να βγάλουμε τα έξοδα του έτους. Δε γίνεται τους υπόλοιπους μήνες με ημερήσιο κόστος του πλοίου 30.000 ευρώ και έσοδα 5000 να φορολογούμαστε».

Επιπρόσθετα, θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής ακτοπλοΐας με το αρμόδιο υπουργείο, με την κυβέρνηση αλλά και με τα σωματεία, ενώ αναφορικά με τις επιδοτήσεις που δίνονται, σημείωσε ότι είναι "μηδενικές". Τέλος, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να χρηματοδοτηθεί ο εν λόγω κλάδος και να ναυπηγηθούν νέα πράσινα πλοία, με ρεαλιστικούς όρους .

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο τους , σιδεροκέφαλοι και πάντα με ευημέρια. Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτούς σαν Ανδριώτες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυο αυτοδημιούργητα αδέλφια που διαπρέπουν στην
ναυτιλία και όχι μόνο .
Παραμένουν απλοί και ζεστοί άνθρωποι , αγαπούν
πολύ την Ανδρο και τους συμπατριώτες τους
και προσφέρουν παρά πολύ στο νησί τους
αλλά και βοηθούν παρά πολύ σε όσους έχουν
πραγματικά ανάγκη με πολύ διακριτικότητα .
Μακάρι όλοι οι Ανδριωτες εφοπλιστές να
πρόσφεραν και να βοηθούσαν τους εχωντας
ανάγκη συμπατριώτες τους όσο οι Στεφανιδες .
Να είναι πάντα καλά και να παραμείνουν
πάντα έτσι .