ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκπτωση δαπανών 30% από το φορολογητέο εισόδημα

Του Κυριάκου Θωμά

Οικονομολόγου - Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Προσοχή, ένα νέο τοπίο στην έκπτωση  δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα διαμορφώνεται από 1η Ιανουαρίου 2022 έως και το 2025. 

Συγκεκριμένα όλοι οι ανδριώτες πρέπει να ξέρουν πως εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων το 30% των δαπανών,  που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών από συγκεκριμένα επαγγέλματα και μέχρι του ποσού των 5.000,00€ ετησίως. 

Ενδεικτικά οι κλάδοι των οποίων οι ηλεκτρονικές αποδείξεις εκπίπτουν είναι:

- Γυμναστήρια, σχολές χορού, ταξί, νομικές  και  ιατρικές υπηρεσίες , εργασίες ελαιοχρωματιστή, υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, οικιακές υπηρεσίες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι ιατρικές, οδοντιατρικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες –με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής- μετρούν διπλά στο ελάχιστο όριο δαπανών 30%.

Όπως βλέπετε μια μικρή επανάσταση ξεκινά σε κλάδους που μέχρι σήμερα δεν πληρώναμε με κάρτες. Το 30% έκπτωση είναι ένα δέλεαρ. Το τι  θα γίνει μένει να το δούμε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μάθουν οι καταναλωτές να πληρώνουν το 24% το ΦΠΑ τους λοιπόν !! Που όλοι ψάχνουν πως να το γλιτωσουν θα έχουν ένα κέρδος 6% τότε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημερα & Καλη εβδομαδα.πολυ καλο και ενημερωτικο το αρθρο για εμας τους Ανδριωτες, για να μαθουμε επιτελους να ζηταμε αποδειξεις με τοσες ετησιες εργασιες συντηρησης που κανουμε.Ειναι θεμα παιδειας να φορολογουνται ολοι οι διαμενοντες ισομερως.

Με εκτιμηση.