Λόγω καιρού ματαιώνεται η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στην Άνδρο

 

Κρουαζιερόπλοιο αρόδο στο Μπατσί. Καλοκαίρι 2019.

Όπως είχαμε γράψει από την αρχή η άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για εφέτος εξαρτάτο από τον καιρό. Ατυχώς οι προβλέψεις για τον καιρό την Τρίτη στην Άνδρο δεν προβλέπονται καλές. Έτσι το κρουαζιερόπλοιο με τους 150 ποδηλάτες που κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά δεν θα έρθει στην Άνδρο. 

Το πλοίο ήταν να ξεκινήσει Κυριακή βράδυ για Πάρο. Και την Τρίτη 26/10 θα ερχόταν στην Άνδρο. Ακολούθως θα πήγαινε Σαντορίνη. Τώρα ξεκινά Κυριακή για Ναύπλιο - μιας και ο καιρός θα είναι καλύτερος εκεί. Μετά θα πάει Πάρο και στη συνέχεια Σαντορίνη. Θα περάσει έτσι το διήμερο της κακοκαιρίας. 

Λάντζα που μεταφέρει τουρίστες στο κρουαζιερόπλοιο που είναι αγκυροβολημένο ανοικτά στο Μπατσί.

Αυτές είναι οι οριστικές πληροφορίες. Το πλοίο είχε κανονιστεί να δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου. Όπως μας εξήγησαν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να φέρουν πάλι το ίδιο ή αντίστοιχο πλοίο για κρουαζιέρα στην Άνδρο. Το λιμάνι είναι το λιγότερο που ενοχλεί τα μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια. Ακόμα και τα μεγάλα πηγαίνουν Σαντορίνη δεν δένουν μένουν αρόδο. Ακόμα και στη Μύκονο πάνω από δύο δεν δένουν. Ούτε και στην Πάρο. Αυτό που δυσκολεύει την έλευση τους στην Άνδρο όπως μας εξήγησαν είναι κυρίως σειρά από διευκολύνσεις που άπτονται της συνολικής ιδιωτικής οικονομίας του νησιού όπως πχ οι λάντζες αποβίβασης, τα μέρη πρόσβασης των τουριστών και οι δυνατότητες εξυπηρέτησης.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε εν ανδρω
Στη Σαντορίνη τα πλοία κάθονται αροδου γιατί το επιτρέπει ο καιρός όπου πάνω από 5 μποφόρ δεν έχουν ποτε και βγαίνουν με λαντζες των 40 μέτρων και 100 ατομων
Το ίδιο και στη Μύκονο, στη Πάρο, στη Μηλο
Στη Μύκονο πεφτουν σε ντοκο 2 πλοία, στη Σαντορίνη τώρα ξεκινούν για το νέο λιμάνι.
Νησιά που έχουν πολύ αέρα, όπως η Άνδρος, η Τήνος, θέλουν ντοκο να πέσουν με κάθε καιρό η οργανωμένες μεγάλες λαντζες σε περίπτωση αροδου, αλλά πάντα σε απάνεμο σημείο που δεν διαθέτει η Άνδρος.
Δεν τους καλύπτει διαφορετικά η ασφάλεια του πλοίου σε ατύχημα.
Σε αυτά τα πλοία υπηρετώ 25 χρόνια
Άρα το λιμάνι είναι η μοναδική λυση

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτο το διάστημα οι ντόπιες επιχειρήσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αριθμό επισκεπτών που αναφέρεται ως σύνολο άφιξης τους. Η βασικότατη διαφορά μας με τα υπόλοιπα νησιά που αναγράφονται οτι θα προσεγγίσει το πλοίο, εχει να κάνει με το γεγονός του οτι εκεί το εκάστοτε γραφείο κρουαζιέρας ή η ίδια η εταιρεία ενημερώνει τους φορείς της καφεστίασης και τον εμπορικό κόσμο, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να είναι προετοιμασμένα να υποδεχθουν 80, 100 ή/και 150 ατομα. Αν ξαφνικά καταφθάσουν στην πλατεία του Μπατσίου ή της Χώρας 80 άτομα ταυτόχρονα, θα επικρατήσει ο απόλυτος π; νικός και η σύγχυση. Αν όμως οι επαγγελματίες έχουν από πριν ενημερωθεί, θα μπορέσουν οργανωμένα να εξυπηρετήσουν τον κόσμο αυτό. Είναι απλό, μα για την Ανδρο που δεν έχει ακόμη μπεί στον χάρτη της κρουαζιέρας, σχετικά δύσκολο. Χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη και προσπάθειες στην προσέγγιση τουλάχιστον των μικρότερων εταιρειών κρουαζιέρας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά χωρίς λιμάνι κρουαζιέρα για την Άνδρο τελος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά. Όπως και στη Σαντορίνη!!!!
ΥΓ Μήπως 'έχουμε τις υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις της Σαντορίνης;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro