Ήρθε το Andros Queen των αδελφών Στεφάνου. Ξεκινούν οι μετασκευές...

Γύρω στις 1 το μεσημέρι σήμερα 12 Απριλίου 2022 το νέο πλοίο που προορίζεται για την γραμμή μας των αδελφών Στεφάνου έφτασε στο Πέραμα. Το πλοίο ξεκίνησε στις 15 Μάρτη από την Ιαπωνία. Ταξίδεψε 28 μέρες περνώντας Ειρηνικό και Ινδικό ωκεανό, Ερυθρά Θάλασσα, Σουέζ, Μεσόγειο κι έφτασε στο Αιγαίο. Έδεσε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. 

Βίντεο από drone από την άφιξη στο Πέραμα του Andros Queen.  

 

Με μεγάλη χαρά τοι περίμεναν οι αδελφοί Στεφάνου, τους οποίους βλέπετε στην φωτογραφία να σφίγγουν τα χέρια χαρούμενοι για το νέο απόκτημα τους και απόκτημα της γραμμής μας.

Το υποδέχτηκαν πολλά στελέχη του γραφείου του Πειραιά και τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά τους.

Το πλοίο θα φέρει ελληνική σημαία και το Andros Queen. Θυμίζουμε πως έχει μήκος 134 μέτρα και πλάτος 21 μέτρα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι το μεγαλύτερο όλων στη γραμμή μας. Θα ξηλωθεί εσωτερικά όλο γιατί είναι γεμάτο καμπίνες. Θα αντικατασταθούν με σαλόνια που θα έχουν μεγάλα παράθυρα για να βλέπουν την θάλασσα. Οι πρώτες αποξηλώσεις έγιναν αυτές τις μέρες του ταξιδιού. Και πλέον από αύριο ξεκινούν τα ελληνικά συνεργεία πάνω σε σχέδια Έλληνα ναυπηγού. Από αυτή την άποψη όλα τα χρήματα της μετασκευής θα πέσουν σε ελληνικά χέρια. 

Σε συζήτηση που είχαμε με τον Γιώργο Στεφάνου σχετικά με δυσκολίες που συνάντησε το καράβι στο ταξίδι μας είπε κάτι απίστευτο. Το πλοίο λόγω του ότι ταξίδευε στα νησιά της Ιαπωνίας δεν είχε έναν ηλεκτρονικό πομπό, που είναι αναγκαίος για ένα ταξίδι στον ωκεανό. Όταν αναζήτησαν ηλεκτρονικό να τον εγκαταστήσει δεν βρήκαν και αναγκάστηκαν να στείλουν από την Ελλάδα. Πρωτοπορία στις πατέντες οι Έλληνες. Αντιθέτως οι Ιάπωνες ή βάζουν το όργανο από την αρχή ή δεν υπάρχει τρόπος μετά. 

Με το που προσέγγισε το πλοίο στην προβλήτα μόνο του χωρίς ρυμουλκό - μιας και το καράβι είναι πολύ καλό στις μανούβρες - ο ενθουσιασμός και των δύο αδελφών ήταν πολύ μεγάλος. Ίσως ήταν από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους σε όλη την προβλήτα και όχι μόνο. Και μέσα στον ενθουσιασμό και θέλοντας να κάνουν και μια συμβολική κίνηση οι αδελφοί Στεφάνου ζήτησαν από το πλήρωμα να πετάξει το βιλάι με τον μπροστινό κάβο να τον τραβήξουν και να τον  περάσουν αυτοί. Πιο μαχητικός από τους δύο ο Δημήτρης. Άρπαξε τον κάβο και τον τράβαγε με νεανικό ενθουσιασμό. 

 Τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά τους, ο Πέτρος, η Αντωνία και η Μαριλύ, του Δημήτρη και η Χρυσάνθη, του Γιώργου, με το δεξί πόδι πάνω στον καταπέλτη περίμεναν πρώτα την φωτογραφία και μετά μπήκαν στο πλοίο. Ποδαρικό με το καλό... 

 Η πρώτη εικόνα ήταν το μεγάλο ισόγειο γκαράζ. Υπάρχει και γκαράζ στον όροφο και υπάρχει και πατάρι για ΙΧ. Τα νησιά πλέον μπορούν να στηρίζουν ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη τους, καθώς το πλοίο χωρά 60-70 φορτηγά και νταλίκες.

Το πλοίο έχει ασανσέρ για όσους το χρειάζονται από το γκαράζ μέχρι την γέφυρα. Έχει και δεύτερο καταπέλτη στην πλώρη που θα εκτιμηθεί αν θα παραμείνει. Δεν δημοσιεύουμε φωτογρα

Το πλοίο το έφερε ο καπετάν-Θανάσης Χαλάς. Διέσχισε όπως είπαμε δύο ωκεανούς και δύο θάλασσες. Ήτοι, 9.058 μίλια!!! Τόσα έγραφε σχέδιο ταξιδιού. Έκανε τη μισή γη. Όταν ρωτήσαμε τον καπετάν-Θανάση τις εντυπώσεις του μας είπε: "πολύ καλοτάξιδο πλοίο. Πέρασε τις τρεις πρώτες μέρες που φύγαμε από την Ιαπωνία και ταξιδεύαμε στον Ειρηνικό που είχε φουρτούνα εύκολα"... 

 Η γέφυρα του πλοίου είναι άνετη, ευρύχωρη, δεν έχει τους μηχανικούς πάνω όπως το Superferry. Είναι αντίστοιχης τεχνολογίας με το Superferry. Μόνο που έχει πολύ μεγαλύτερες μηχανές: 12.00ο ίππους η κάθε μια. Και οι δύο μαζί φτάνουν 24.000. Κάπου εδώ τελείωσαν οι απορίες μας. Και μαζί και οι πρώτες απαντήσεις. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στην πορεία μιας και όπως κάναμε και με το Superferry θα παρακολουθήσουμε με συχνές επισκέψεις την μετασκευή του...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλορίζικο και πολλά μπράβο στους αδελφούς Στεφάνου που κάνουν την μετασκευή στην Ελλάδα .........

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλοτάξιδο και καλότυχο νάναι κληρούχα Γιώργο και να ταξιδέψει εκτός από εμάς και νέο κόσμο στην Ανδρο .

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλοτάξιδο και τυχερό να είναι. Ο καπτα-Θανάσης έκανε κορμί φιδίσιο 1 μήνα στη ξενιτιά.