Δασικοί Χάρτες: Ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες!

Του Χρήστου Βουραζέρη

Λογιστής - Φοροτεχνικός

 

Αγαπητοί συντοπίτες, συμπατριώτες, συμπολίτες, με αγωνία περίμενα την ψήφιση του νομοσχεδίου για την προστασία των καταναλωτών και άλλες διατάξεις. Ειδικά τις άλλες διατάξεις που κρύβουν πάντα μεγάλες "εκπλήξεις" όπως στην προκειμένη περίπτωση!

Περίμενα να δω, πόση τελικά θα ήταν η παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες στο νησί της Κρήτης, ώστε να καταλάβω τι περιμένει και εμάς τους Κυκλαδίτες! Απίστευτο, κάποιο λάθος έγινε σκέφτηκα όσο μελετούσα το νομοσχέδιο, όπου σύμφωνα με το Άρθρο 49 του Ν.4933/20-05-2022 (ΦΕΚ Α99), δόθηκε η "τεράστια" παράταση των 10 ημερών, δηλαδή μέχρι 31/05/2022!

Αναρωτιέμαι λοιπόν μετά από αυτές τις εξελίξεις, εμείς στις Κυκλάδες, τι να περιμένουμε;

Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική, ότι θα υπάρξει η πολιτική εκείνη απόφαση που θα βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, βάζοντας τέλος σε μια νέα  ταλαιπωρία που έρχεται, επιβαρύνοντας με νέα έξοδα τους ήδη επιβαρυμένους πολίτες . Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα δοθεί τόσο μικρή παράταση στις Κυκλάδες και την Άνδρο μας. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει δόλος...

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τις πρόσφατες τροποποιήσεις που έφερε το άρθρο 93 του Ν. 4915/24-03-2022 ΦΕΚ(Α63) , λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ερμηνευτική εγκύκλιος και αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται νέες τροποποιήσεις, με νεότερη νομοθεσία σύμφωνα με τα λεγόμενα από υπουργικά χείλη, σε καμία περίπτωση η παράταση δεν πρέπει να είναι λιγότερη από τέσσερις μήνες.

Αξιότιμοι Βουλευτές Κυκλάδων, Έπαρχε, Δήμαρχε, είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η περιουσία  όλων των Ανδριωτών, όλων μας!

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο δασαρχείο πας με δασολόγο.Στο δικαστήριο με δικηγόρο. Στη πολεοδομία με μηχανικό. Στην εφορία με λογιστή.
Μάντεψε σε ποια κατηγορία ανήκουν οι δασικού χάρτες σκεπτόμενε...

This comment was minimized by the moderator on the site

ειναι αστειο να μιλαμε για σωστη αποτυπωση δασικων χαρτων σε ενα νησι που η πολεοδομια εκανε οτι ηθελε και εδινε αδειες οπως ηθελε..
ο καθενας εβαζε μια μπουλτοζα,καθαριζε οτι ηθελε και ανοιγε δρομους οπως ηθελε..

και τωρα μας παρουσιαζουν τους δασικους χαρτες σαν ντε φακτο και πρεπει να κανεις και ενσταση (λεφτα σε δικηγορους-δασολογους) και αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας..

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά, αγαπητέ κύριε Μπασαντή, θέτετε το επίμαχο θέμα.

Με κραυγαλέα λάθη, όπως να χαρακτηρίζεται δασική έκταση, οικόπεδο μεγάλο το οποίο έχει σπίτι και δίπλα του ακριβώς, το άλλο μισό του οικοπέδου αυτού, δηλ. ενιαίος χώρος από θέματος χλωρίδος , χωρίς ούτε ένα δένδρο εντός αυτού παρά μόνον αστιβες και φρύγανα. Η δασική υπηρεσία το θεωρεί δάσος γιατί λέει το φρύγανο και η αστιβή έχουν ξυλώδη κορμό!
Eν τω μεταξύ για την κατασκευή της (νόμιμης)οικίας αυτής, εδόθη γραπτή άδεια από την δασική υπηρεσία, θεωρώντας ότι δεν είναι δάσος η έκταση αυτή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η περιφέρεια πρέπει όμως κάτι να κάνει γιατί οι ενστασεις λήγουν τη Τρίτη και.δεν φαίνεται παράταση ούτε διορθώσεις στον οριζοντα

This comment was minimized by the moderator on the site

Μεχρι σημερα,Δημαρχος,Επαρχος δεν εχουν κανει απολυτως τιποτα,δεν ενδιαφερονται για το θεμα ,οπως και για την καταστροφη του νησιου απο τις ανεμογενητριες.
Ολοι κοφευουν πισω απο τα συμφεροντα.
Ακομα και μικρα απλα θεματα της καθημερινοτητας,που αφορουν την ασφαλεια του κοσμου δεν κανουν τιποτα.
Μια βολτα απο Γαυριο μεχρι χωρα και κορθι θα δειτε το επικυνδυνο οδοστρωμα με λακουβες τεραστιες που σιγουρα θα εχουμε καποιο ατυχημα αν δεν τις κλεισουν,θα δειτε επισης την ελλειψη σημανσης και καθοδηγησης.
Ολα στον αυτοματο ειναι στο νησι.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το θέμα "δασικοί χάρτες" το χειρίζεται αποκλειστικά η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης. Τις ανεμογεννήτριες τις χειρίζεται η Περιφέρεια που έχει αναλάβει δράση για όλα τα νησιά. Αυτά θα έπρεπε να το ξέρετε εσείς που "ενδιαφέρεστε" για το νησί έστω κι αν ζείτε μακριά.
Τέλος όντως το νησί είναι λειτουργικό και όλα δουλεύουν σαν σε αυτόματο πιλότο. Και βεβαίως όλοι θυμόμαστε όταν δεν είχε αυτόματο πιλότο και δεν είχε ούτε καν πιλότο αγαπητέ ανδριώτη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro