ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΔΡΟΣ: Ανοιξιάτικα σκαλίσματα στ' αμπέλια

Εποχή της αμπέλου. Σκάλισμα πριν ξεκινήσουν τ' αμπέλια να πετάνε φύλλα και καρπούς. Το χωράφι μετά τον τρύγο ησύχασε. Γέμισε στη διάρκεια του χειμώνα με τις βροχές αγριόχορτα. Ήρθε η ώρα να σκαλιστεί, να καθαριστεί, για να δώσει κι εφέτος καρπό, που θα γίνει κρασί. 

Πανοραμική η θέα του αμπελώνα ψηλά στην πλαγιά με θέα τα Άχλα. Μια σειρά αιμασιές που κατεβαίνουν κλιμακωτά. Το όργωμα με την μηχανή δίνει την ευκαιρία να ελευθερωθούν τ΄ αμπέλια από τα χόρτα, να αναπτυχθούν ελεύθερα. Δίπλα τους ο μικρός ελαιώνας. Καλοκλαδεμένος κι έτοιμος να δώσει κι αυτός καρπό το φθινόπωρο. 

Ο αμπελώνας πάει πίσω 150 χρόνια. Τον δημιούργησε ο παππούς του Δημήτρη Ρούσσου από τ΄ Αποίκια. Οι δύο εγγονοί ο Δημήτρης και ο Γιάννης συνεχίζουν την παράδοση με τον αμπελώνα, τον φροντίζουν και τον περιποιούνται παράγοντας το κρασί τους κάθε χρόνο. 

Από κοντά και ο ελαιώνας: κλαδεμένος κι έτοιμος για να δώσει κι αυτός καρπό στην ώρα του. Βλέπετε πολλοί από αυτούς που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα ή στον Πειραιά διατηρούν τη σχέση με την πατρική γη. Την φροντίζουν και αυτή τους φροντίζει...

 Χρειάζονται όμως και συνεργάτες, όπως εδώ στη φωτογραφία, ο Δημήτρης Ρούσσος με τον γείτονα του από τ' Αποίκια που είναι φίλος και συνεργάτης χρόνια και βάζει ένα χεράκι για τις αγροτικές εργασίες. Πάντα χρειάζεται ένα χέρι να βοηθά στον αγρό και στις κοπιώδεις εργασίες του...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet