ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΝ και αφίξεων! Ή, η Άνδρος είναι... κοντά!!!

 

Τελικά μετά από πολλά χρόνια οι επισκέπτες κατάλαβαν πως η Άνδρος είναι όμορφο νησί και κυρίως... κοντά! Μόνο δύο ώρες από την Αττική. Και αφού το κατάλαβαν οι επισκέπτες ανταποκρίθηκαν αμέσως οι ακτοπλοϊκές, που είναι οι πρώτες που μυρίζονται τις εξελίξεις και τις τάσεις.

Έτσι, σήμερα Δευτέρα 5/6, του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Φρατζέσκου Γαλαίου, του Πόρτο Άνδρος, έχουμε 8 δρομολόγια επιστροφής από Γαύρειο. Θα αναχωρήσουν από το νησί 4.000 περίπου επιβάτες και 1.000 αυτοκίνητα!!! 

Και αυτό είναι το δεύτερο κύμα αναχωρήσεων γιατί χτες Κυριακή από το μεσημέρι αναχώρησε με 4 δρομολόγια το πρώτο κύμα που ήταν 1.000 περίπου επιβάτες και 300 ΙΧ! 

Θα αναρωτηθείτε όμως και δικαιολογημένα: πόσοι ήρθαν; Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Γαυρίου από την Πέμπτη 1/6 το απόγευμα μέχρι την Κυριακή το πρωί αποβιβάστηκαν στο νησί 6.755 επιβάτες, 1.843 Ι.Χ. και 180 μοτοσυκλέτες. Αριθμοί ρεκόρ σε σχέση με το παρελθόν σύμφωνα με τους γνωρίζοντες.

Συνεπώς βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα του τίτλου μας πως: οι επισκέπτες ανακάλυψαν πως η Άνδρος είναι κοντά! Και είναι μεγάλο και όμορφο νησί για ένα τριήμερο. Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Η καμπάνια της τουριστικής επιτροπής, που την τελευταία τετραετία επικέντρωσε στην Αττική και στην Αθήνα, ήταν σωστή. Επιπλέον, όμως η "γνωριμία" της Άνδρου με την Αττική έγινε η γέφυρα για να έρθουν και οι ξένοι, που ακολουθούν τις προτάσεις των πρακτορείων και τα οποία διαπίστωσαν πως η Άνδρος προσφέρεται ως κοντινός και όμορφος προορισμός. Απλά πράγματα. Μόνο που παλαιότερα ήταν κάπως δύσκολα γιατί ψάχναμε επισκέπτες στην Κίνα! Τελικά πρώτα σε ανακαλύπτουν οι κοντινοί, μετά ακολουθούν οι μακρινοί και στο τέλος οι πολύ μακρινοί...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστό άρθρο αλλα δυστυχώς το νησι δεν έχει στοιχειωδεις υποδομές για τουρισμό, τα δε ακτοπλοικα εισητηρια κοστιζουν ακριβα για τριημερο