ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Αναζητείται με Silver Alert ενώ άρχισε ήδη το καλοκαίρι…

Κλείνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου κι ο κόσμος ήδη ξεκίνησε τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα στα Κυκλαδονήσια και στην Άνδρο. Το καλοκαίρι είναι εδώ. Όμως απουσιάζει εντελώς η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και έχει αφήσει τους νησιωτικούς Δήμους - και την Άνδρο - χωρίς προκηρύξεις για μπαρ και καντίνες στις παραλίες. Κάτι που δημιουργεί μεγάλο επιχειρηματικό, κοινωνικό, οικονομικό και τουριστικό πρόβλημα.

Silver Alert λοιπόν για τα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας, που έχουν χαθεί ή λείπουν, ενώ το καλοκαίρι ξεκίνησε και αυτοί δεν έχουν ακόμα δει τους φακέλους για τις παραλίες που νοικιάζονται με τον χρόνο.

Έχουμε ήδη φτάσει στο καλοκαίρι και δεν έχουν γίνει οι διαγωνισμοί για τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, οι τουρίστες έρχονται και παραλίες οργανωμένες δεν βρίσκουν. Από την μεριά του Δήμου Άνδρου έχουν ήδη γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Το πρόβλημα, όμως, υπάρχει και σε άλλα Κυκλαδονήσια.

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΚΕΔ

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η αδυναμία της ΚΕΔ να ανταποκριθεί σωστά στον ρόλο της και να εκδώσει τα έγγραφα ώστε να κινηθούν επιχειρηματίες και Δήμοι.

Αναλυτικά:

- Η ΚΕΔ δημιουργεί επιχειρηματικά προβλήματα στην Άνδρο και σε άλλα νησιά, γιατί πολλές δεκάδες είναι οι επιχειρηματίες σε κάθε νησί που επενδύουν στο ελληνικό καλοκαίρι και στις ελληνικές παραλίες.

- Η ΚΕΔ δημιουργεί κοινωνικά προβλήματα στην Άνδρο και σε άλλα νησιά, γιατί εκατοντάδες είναι οι εξαρτώμενοι μισθωτοί (σερβιτόροι, υπάλληλοι, χονδρέμποροι, μεταφορείς κλπ) από το πως θα δουλέψουν στις δεκάδες καντίνες.

- Η ΚΕΔ δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στον Δήμο Άνδρου και σε άλλους Δήμους γιατί χάνουν έσοδα μέχρι στιγμής.

- Τέλος η ΚΕΔ δημιουργεί τουριστικά προβλήματα, γιατί χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που επιλέγουν νησί διακοπών ανάλογα και με τις διευκολύνσεις και τις ανέσεις που υπάρχουν σε παραλίες του κάθε νησιού.

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μπορεί σε μερικούς λάτρεις της ανέμελης, ανοργάνωτης και χωρίς ανέσεις παραλίας να τους αρέσει να μην βλέπουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, να μην βλέπουν κόσμο, μπαρ και καντίνες σε καμία παραλία, όμως δεν αρκούν αυτοί οι λίγοι αναχωρητές για να γεμίσουν μια παραλία ή ακόμα περισσότερο ένα νησί μόνοι τους. Τα νησιά και οι παραλίες γεμίζουν από αυτούς που αναζητούν τρόπο να απολαύσουν το καλοκαίρι και τις διακοπές τους με την άνεση που προσφέρει η ξύλινη ομπρέλα, το χαμηλό καθιστικό, ένα μπουκαλάκι νερό, ένας καφές, ένα αναψυκτικό, ένα ποτό κλπ.

Αυτά ισχύουν εδώ και δεκαετίες. Είναι το σήμα κατατεθέν του σύγχρονου τουρισμού και της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Του τουρισμού που προτιμούν οι νέοι και οι παρέες, οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι, οι πλειοψηφία των Ελλήνων και οι συντριπτικά περισσότεροι ξένοι.

Ο άλλος, ο εναλλακτικός τουρισμός, της άδειας παραλίας, της πετσέτας στην άμμο, της προσωπικής ομπρέλας, του μεταφερόμενου μπουκαλιού νερού, του καρπουζιού στη θάλασσα για να κρυώνει, του καφέ σε σέικερ και του τάπερ με τα κεφτεδάκια στην παραλία, ανήκει είτε σε άλλες εποχές.

Άλλωστε για κάποιους πιο ελευθεριακούς και αναχωρητές υπάρχουν πάντα ελεύθερες παραλίες και στην Άνδρο και σε άλλα νησιά. Όπως ελεύθερος χώρος υπάρχει και στις οργανωμένες παραλίες όπου μπορούν οι λάτρεις των ατομικών εξορμήσεων να κάνουν μπάνιο. Δεν είναι δυνατόν οι αναζητούντες την μοναχική εξόρμηση στη φύση να επιβάλουν στο νησί και στους πολλούς τον τρόπο ζωής τους.

Άρα πρέπει η απολεσθείσα και αναζητούμενη με Silver Alert «ηλικιωμένη» Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, να βρει τον εαυτό της στο «ντάλα καλοκαίρι» και να προχωρήσει στην εγκύκλιο για τους εφετινούς ετήσιους διαγωνισμούς πριν έρθει ο Ιούλιος και φύγει το μισό καλοκαίρι και μαζί και ο μισός τουρισμός με ότι ζημιές αυτό συνεπάγεται για όλους...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς είναι δύσκολο να γίνει κάτι πριν τις εκλογές... Ή λόγω Μυκόνου κάποιοι το παίζουν τυπικοί μέχρι τις εκλογές Ή κάποιοι τα έχουν φορτώσει στον κόκορα...