Κάηκαν απόψε 100 στρέμματα στην Καπαριά

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με πεζοί και με τα χέρια να σβήσουν την φωτιά στην περιοχή της Καπαριάς (φωτ. ΧΚΠ).

Σήμερα στις 18:30 ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε θαμνώδη (θυμάρι, σχίνα κλπ.) αρκετά πάνω από το χωριό της Καπαριάς αριστερά του δρόμου που πάει προς Κόρθι. Την στιγμή της φωτιάς φυσούσαν άνεμοι 6 μποφόρ πράγμα που έδωσε ταχύτητα στη φωτιά. Οι φλόγες κύκλωσαν μεγάλο μέρος που λόγω του δύσβατου της περιοχής δυσκολεύοντας πολύ τους πεζοπόρους πυροσβέστες.

Σε μερικές περιπτώσεις οι φλόγες πήραν μεγάλο ύψος (φωτ. ΚΧΠ)

Επί τόπου σε μικρό χρονικό διάστημα έφτασαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άνδρου και 4 οχήματα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών. Επίσης και ένα μηχάνημα για να βοηθήσει να μην εξαπλωθεί η φωτιά. Λόγω του δύσβατου της περιοχής όμως πολύ λίγα πράγματα μπορούσαν να κάνουν τα οχήματα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Έτσι οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες έδωσαν σκληρή μάχη πεζοί επί 3 ώρες με τις φλόγες.

Άλλη μια φωτογραφία που δείχνει το εύρος της φωτιάς και το ύψος της γλόγας σε μερικές περιπτώσεις (φωτ. ΚΧΠ).

Η φωτιά ελέγχθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Κάηκαν τουλάχιστον 100 στρέμματα πρασίνου. Ευτυχώς που οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν απόψε το έργο τους μέσα στη νύχτα γιατί αν το μέτωπο ξέφευγε προς τα κάτω θα κινδύνευε το χωριό και αν δεν έσβηνε απόψε άυριο η μετεωρολογική δίνει ισχυρότερους ανέμους.

Διακρίνονται τα σημάδια της σβησμένης φωτιάς και η φωτιά πιο πέρα που κατατρώει τους θάμνους (φωτ. ΚΧΠ).

Πιθανή αιτία της φωτιά όπως εκτιμά η πυροσβεστική είναι καθαρισμός χώρου για βοσκοτόπι. Δυστυχώς το πράγμα όπως έχουμε ξαναγράψει φέτος στην περιοχή του Κορθίου παράγινε. Είναι η 6η συνεχόμενη φωτιά και όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι όλες ήταν καθαρισμός για βοσκοτόπια.

Το κακό είναι, όπως μας πληροφόρησαν, πως εκτός της ζημιάς που γίνεται στο έδαφος καίγονται θυμάρια που είναι εξαιρετικά για τα μελίσσια. Όπως είναι γνωστό το Κόρθι έχει αρκετούς μελισσοκόμους και μετά από τόσες φωτιές δύσκολα οι μέλισσες θα βρίσκουν θυμάρι μειώνοντας έτσι κατά πολύ την απόδοση τους. Μια μεγάλη ζημιά για τους μελισσοκόμους της περιοχής.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Άντε κάψτε και τα υπόλοιπα να τελειώνουμε με τις φωτιές!
Κάποιος καημένος πάλι που θα βγει να πει ότι έβαλε κατά λάθος φωτιά και πάλι όλα καλά.
Ποιοί βόσκουν τα ζα τους στις εκεί περιοχές? Βάλτε τους ένα πρόστιμο 50000ευρώπουλα στον καθένα και να δεις πως βρίσκεις ποιός και αν ξαναβάλει φωτιά!