Τροπικό "ψάρι-δολοφόνος" σκοτώνει με ένα άγγιγμα. Συναγερμός στους ψαράδες και στους κολυμβητές.

Προσοχή!  Ένα ακόμα ιδιαίτερα επικίνδυνο ψάρι που μπορεί να σκοτώσει  και  μόνο με ένα άγγιγμα, έφθασε στις ελληνικές θάλασσες και σπέρνει τον τρόμο. Πρόκειται για το Plotosus Lineatus, το οποίο έχει ισχυρό δηλητήριο στα αγκάθια του.

Μέχρι πρόσφατα ζούσε στον Ινδικό Ωκεανό και στα νερά της Νέας Γουινέας, αλλά πέρασε την διώρυγα του Σουέζ και μπήκε στην Μεσόγειο. Το συγκεκριμένο ψάρι έχει κατακλύσει τις θάλασσες στο Ισραήλ και τη γειτονική Τουρκία. Εντοπίστηκε ήδη νότια της Κρήτης και δεν αποκλείεται να έχει προχωρήσει ήδη στο Αιγαίο.

Οι ψαράδες μπορεί να το μπερδέψουν με το χέλι, αν και οι λωρίδες το ξεχωρίζουν. Έχει κοφτερά πτερύγια και τα αγκάθια του κρύβουν ένα άκρως τοξικό δηλητήριο που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον άνθρωπο αν έρθει σε επαφή και κοπεί.

Μαζί με τα λεοντόψαρα και τους λαγοκέφαλους, αποτελούν θανάσιμη απειλή και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τα είδη αυτά διαθέτουν ισχυρά τοξικά δηλητήρια και θεωρούνται ψάρια-μετανάστες.

Οι ψαράδες(επαγγελματίες και ερασιτέχνες), θα πρέπει  αν τα ψαρέψουν με οποιοδήποτε τρόπο να προσέξουν την επαφή μαζί τους και να ειδοποιήσουν άμεσα το Λιμεναρχείο.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet