Η Σαχάρα στην Άνδρο!!!

 Απομεσήμερο στην Άνδρο! Η Χώρα χαμένη στη σκόνη της Σαχάρας που έχει φέρει  ο παράξενος νοτιάς. Πέρα μακριά το Αιγαίο σκονισμένο μοιάζει σα να μην υπάρχει. Η μέρα θαμπή. Θαμπό και το συναίσθημα απλώνει στην ψυχή. "Όμορφη και παράξενη πατρίδα" έγραψε ο Ελύτης. Σήμερα αυτή η πατρίδα είναι παράξενη, σκονισμένη, θαμπή, χωρίς ορίζοντα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Άλλη μια σημερινή εικόνα της Χώρας και του Αιγαίου. Μισοσβησμένα όλα στο σκονισμένο σάβανο, που άπλωσε η Σαχάρα (φωτ. Εν Άνδρω).

Απομεσήμερο. Οι Γερακώνες από το Υψηλού! Ανύπαρκτο σχεδόν το βουνό. Μια αχνοδιαγραφόμενη γραμμή. Και τίποτα άλλο. Όλα τα πλακώνει η Σαχάρα. Διακρίνονται αχνά μια-δύο συσταδες σπιτίων στα Φάλικα. Το μοναστήρι της Παναχράντου εξαφανισμένο. Το σάβανο της Σαχάρας τα έπνιξε όλα σήμερα (φωτ. Εν Άνδρω).

Πρωινό. Ο ήλιος σκάει μύτη μέσα από σύννεφα. Αλλά σβηνει κι αυτός μέσα στην σκόνη που απλώνει παντού στο Αιγαίο και στην Άνδρο. Παράξενη μέρα. Σκηνή σαν από έργο επιστημονικής φαντασίας (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Η νύχτα πριν τον πρωινό σκονισμένο εφιάλτη. Τα φώτα της μικρής πόλης και το φεγγάρι πάνω της λένε την δική τους ιστορία στο Αιγαίο που ταξδέυει τις ζωές και τις σκέψεις μας μακριά (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet