Ο "Ζορμπάς" θα... χορέψει τις Κυκλάδες: καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην Άνδρο…

Δύσκολες προβλέπονται οι επόμενες  για τις Κυκλάδες και την Άνδρο (όπου ευτυχώς τα φαινόμενα θα είναι ήπια), λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» θα… χορέψει τα νησιά με σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις και γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ  η εξέλιξη θα είναι η εξής:

Από το Σάββατο θα υπάρξει νέα ένταση των βροχοπτώσεων στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ από το απόγευμα και μετά θα υπάρχει επέκταση των φαινομένων προς τα ανατολικότερα.

Ο κυκλώνας περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, αναμένεται να βρίσκεται πάνω στα Κύθηρα. Αργότερα μέσα στο Σάββατο θα κατευθυνθεί προς τη Μήλο. Στις 9 το βράδυ του Σαββάτου θα είναι γύρω από τα νησιά Φολέγανδρο, Κίμωλο και Σίφνο. Στη συνέχεια, αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, θα βρεθεί πάνω από την Πάρο και τη Νάξο.

Στην Άνδρο θα βρέχει κατά διαστήματα όλο το επόμενο τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (28,29,30.9), αλλά τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά, επειδή το μέτωπο της κακοκαιρίας θα κινηθεί πάνω από τις δυτικές Κυκλάδες.

 Χ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet