Ξεκινά 6 Οκτωβρίου η γιορτή πεζοπορίας στην Άνδρο

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τις 6 έως τις 28 Οκτωβρίου, ο Δήμος Άνδρου συνδιοργανώνει μαζί με το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, που είναι σχεδιαστής και συντονιστής των δράσεων «Andros Routes», καθώς και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας στην Άνδρο, με την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και ανθρώπων.

Τις ημερομηνίες 12-14 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η επαναπιστοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου για άλλα τρία χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο μονοπατιών της Άνδρου, που αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό για τους κατοίκους του, αναβίωσε, σηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έλαβε την έγκριτη Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση «Leading Quality Trails-Best of Europe», φτάνοντας τα 170 χλμ. μοναδικών διαδρομών που αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο και το αρχέγονο τοπίο της Άνδρου.

Το 1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας αποτελεί μια γιορτή «εξερεύνησης με τα πόδια», στη μοναδική φύση της Άνδρου. Πρόκειται για 23 ημέρες πεζοπορίας στα υπέροχα φυσικά τοπία, στα γραφικά χωριά της Άνδρου και σε σημαντικά μνημεία. Περιλαμβάνει πανηγύρια, μουσική, παιχνίδια, πολιτιστικές δράσεις, γνωριμία με τα τοπικά ήθη και έθιμα και τις τοπικές γεύσεις, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής.

Η «Άνδρος με τα πόδια» είναι ένα διαφορετικό φεστιβάλ για τους ανθρώπους και για τη φύση, που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την ιστορία της Άνδρου, που προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό του τόπου μας. Σας καλούμε, λοιπόν, να αγκαλιάσετε και να συμμετέχετε στις απολαυστικές δράσεις κατά μήκος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών.

Ο Δήμος Άνδρου έχει ζητήσει τη συνεργασία και τη συνδρομή των τοπικών αρχών, των πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και κατοίκων των περιοχών, τις οποίες θα διασχίσουν Ανδριώτες και επισκέπτες περιπατητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καλούμαστε να διευκολύνουμε και να βοηθήσουμε την προετοιμασία και την επισταμένη καθαριότητα των σημείων διέλευσης των συμμετεχόντων, με τη συνδρομή των υπαλλήλων καθαριότητας και σε συνεργασία με τους κατά περιοχή υπεύθυνους Αντιδημάρχους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον σύνδεσμο https://www.androsonfootfestival.gr, όπου έχει αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και τα σημεία των πεζοπορικών διαδρομών και των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Ας είμαστε, λοιπόν, όλοι αρωγοί και υποστηρικτές αυτής της σημαντικής διοργάνωσης για το νησί μας που θα αποφέρει και την εκ νέου Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του δικτύου μονοπατιών της Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να μας ενδιαφέρει η Μκο και πόσα αφορολόγητα παίρνει για την έρευνα στο νησί. Αλήθεια τι έρευνα αυτό το κέντρο;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠ΄ ΟΛΑ, ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΗΣ), ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ( ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ)!!!!
ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ…..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro