Αμόλοχος - Φρουσαίοι: η πρώτη διαδρομή του "1st on foot festival"...

 Ξεκινά σήμερα το πρωί 6 Οκτωβρίου η πρώτη πεζοπορική διαδρομή Αμόλοχος - Φρουσαίοι του "1st on foot festival" που διοργανώνει ο φορέας Andros Routes στην Άνδρο από 3-28 Οκτωβρίου 2018 με την αρωγή του Επαρχείου και του Δήμου Άνδρου. Παραπάνω βλέπεται το σήμα της διαδρομής όπως είναι αναρτημένο στα σημεία εγγραφής των περιπατητών... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Επισκεφθήκαμε στις 5/10 το σημείο εγγραφής των πεζοπόρων στο Γαύριο και συζητήσαμε με την ευγενική κυρία (Γερμανίδα από την περιοχή της Φρανκφούρτης) που διακρίνεται στην φωτογραφία να συνομιλεί με ένας περιπατητή που εγγραφεται, ενώ ο επόμενος περιμένει. Μας εξήγησε για τις διαδρομές και για τις 23 διαδρομές σε όλη την Άνδρο. Οι διαδρομές είναι καθημερινές, ξεκινούν 6 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται 28 Οκτωβρίου. Στο τέλος κάθε διαδρομή οι τοπικοί Σύλλογοί των περιοχών διοργανάνουν μια μικρή γιορτή συμβάλλοντας έτσι και οι ντόπιοι στο φεστιβάλ των μονοπατιών. Έξι διαδρομές, από 20 μέχρι 26 Οκτώβρη είναι για την συντήρηση των μονοπατιών... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί - όπως μας πληροφόρησε η ευγενική κυρία - 50 περιπατητές. Η πρώτη διαδρομή - όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα - είναι από τον Αμόλοχο στους Φρουσαίους και στο Βαρίδι θα υπάρχει και μια μικρή γιορτή με τοπική κουζίνα και παζάρι τοπικών προιόντων... (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

 

 Στους Φρουσσαίους θα περάσουν και από τον εγκαταλειμένο νερόμυλο της περιοχής μέσα σε ένα μονοπάτι καταπράσινο (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω).

Μια φωτογραφία του μονοπατιού από παλαιότερη διαδρομή του Εν Άνδρω στην περιοχή...

 Στις 12 με 14 Οκτωβρίου παράλληλα με τις πεζοπορικές διαδρομές θα γίνει στην Άνδρο και η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών (2nd Panhellenic Trails Meeting) όπου θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ περιοχών που έχουν πεζοπορικά μονοπάτια. Στην η αφίσα της διοργάνωσης σε φωτογραφία μας από το σημείο εγγραφης στο Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Το σημείο εγγραφής στο Γαύριο είναι το βιβλιοπωλείο του Γιώργου Αποστολίδη. Αν περάσετε πάρτε και κανένα βιβλίο. Βοηθά πολύ στην ξεκούραση μετά το περπάτημα! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το βιβλιοπωλείο είναι πλάι στο πρακτορείο των εφημερίδων της Άννας και του Σταμάτη στο Γαύριο. Αν περάσετε πάρτε και καμιά εφημερίδα. Ξεκουράζει και ενημερώνει... (φωτ. Εν Άνδρω)

 

 Και μια και ο λόγος για ενημέρωση να θυμίσουμε στους διοργανωτές του φεστιβάλ πεζοπορίας πως δεν έστειλαν πληροφορίες στο Εν Άνδρω για τις δράσεις που διοργανώνουν στην Άνδρο. Για λόγους πληροφόρησης των κατοίκων του νησιού και των ανδριωτών που ζουν πέρα από αυτό ή όποιων άλλων ενδιαφέρονται για την Άνδρο κάναμε εμείς μια βόλτα σε ένα από τα κέντρα τους και συλλέξαμε τις παραπάνω πληροφορίες και φωτογραφίσαμε τις αφίσες με τις δράσεις τους. Θα ήταν ιδιαίτερα υποβοηθητικό στο έργο τους αν έστελναν στην ιστοσελίδα μας για το όλο φεστιβάλ κάποιο υλικό (αφίσες, φωτογραφίες, περιγραφές). Η ενημέρωση θα προωθούσε τις δράσεις τους. Και θα τιμούσε/βοηθούσε και τους χορηγούς τους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet