Το στρώνει το χιόνι από το πρωί στην Άνδρο. Κλειστά Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Άνδρου

Ο δρόμος στην περιοχή του Απροβάτου σήμερα, ενώ έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση (φωτ. Εν Άνδρω).

Με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Άνδρου.

Αναλυτικά η απόφαση:
«Ο Δήμαρχος Άνδρου έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις κρατούσες έκτακτες καιρικές συνθήκες λόγω αναμενόμενης χιονόπτωσης κατά τις βραδινές ώρες.
3. Την ύπαρξη παγετού και ολισθηρότητας που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Άνδρου.
Αποφασίζει: Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άνδρου, την Τρίτη 08-01-2019».

Χιόνια στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Άνδρος ξύπνησε σήμερα με χιονοπτώσεις σε όλο το νησί. Όπως μεταδίδουν οι φίλοι και οι ανταποκριτές στο Εν Άνδρω οι δρόμοι τις επόμενες ώρες – παρά την μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικής, εθελοντών, αστυνομίας – μπορεί να κλείσουν στον Πιτροφό ή στην Παλαιόπολη αν συνεχίσει το χιόνι. Όσα αυτοκίνητα κινούνται θα πρέπει να κινούνται πολύ προσεκτικά.

Αυτοκίνητα και δρόμοι στην περιοχή Απροβάτου σήμερα στις 09:30 και στις 10:30 (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήδη φτάνουν στο Εν Άνδρω φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή της Χώρας και της Υδρούσας που δείχνουν την  υπάρχουσα κατάσταση. Με δεδομένο πως οι πληροφορίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία λένε για ένταση των φαινομένων προς το μεσημέρι αναμένουμε προσπάθεια για να κρατηθούν οι δρόμοι στα ορεινά και να λειτουργήσει το νησί.

Στα ορεινά ήδη το στρώνει. Φωτογραφία της χιονόπτωσης από τους Γερακώνες προς την περιοχή της Χώρας που δεν διακρίνεται και  μια ακόμα από το προαύλιο της Παναχράντου στα 600 μέτρα υψόμετρο (φωτ. Μονή Παναχράντου).

Περισσότερα σε νέα ανάρτηση τις επόμενες ώρες.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους άσπρη μέρα για την Άνδρο μας. Ωραίες φωτογραφίες μα από όλες είναι -όπως πάντα- ωραιότερες αυτές που στέλνουν οι Παναχραντινοί. Φωτογραφίζουν με την ψυχή τους κι αυτό φαίνεται Να είναι γεροί, δυνατοί, να βλέπουν την όμορφη όψη της Άνδρου και να μας την υπενθυμίζουν!