ΑΝΔΡΟΣ: Όταν λιώνουν τα χιόνια...

Πρωινό της 17ης Ιανουαρίου 2019 στην Άνδρο. Το ημερολόγιο γράφει: του Αγίου Αντωνίου. Γιορτάζουν οι Αντώνηδες και οι Αντωνίες. Χρόνια πολλά, λοιπόν, στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες. Η μέρα ξημερώνει λαμπρή μετά την σύντομη καταιγίδα και τα βιαστικά χιόνια. Ακόμα όμως κρατάει χιόνι στα βουνά της Άνδρου. Όμως το φως του Αιγαίου που ανοίγει πέρα και πάνω από την Χώρα της Άνδρου μέσα στο λαμπρό πρωινό του Αιγαίου είναι ακαταμάχητο και ζωογόνο (φωτ. Χαρίδημος).

Με το που αρχίζει να ανεβαίνει ο ήλιος πάνω από το νησί αρχίζουν να λιώνουν τα χτεσινά χιόνια. Το φως του κρύου πρωινού ήλιο αναδεικνύεται λίγο-λίγο νικηφόρο... (φωτ. Χαρίδημος).

Η διαφορά του χτες με το σήμερα οφθαλμοφανής. Χτες το μεσημέρι τα χιόνια είχαν αρχίσει να υποχωρούν στο Πέταλο και στην Κουβάρα όπως δείχνει και η χτεσινή φωτογραφία... (φωτ. Χαρίδημος).

Σήμερα με το που έσκασε μύτη ο ήλιος τα χιόνια δείχνουν λιγότερα. Αλλά είναι όμως ακόμα εκεί. Αν και κατά τόπους έχουν αρχίσει να χάνονται. Το Πέταλο και ιδίως η Κουβάρα όμως κρατάνε... Και θα κρατήσουν και τις επόμενες μέρες όπως φαίνεται. Μέχρι να έρθει το επόμενο κύμα... (φωτ. Χαρίδημος).

Μια μικρή πρωινή αφήγηση μιας μέρας σημαδιακής για τον γράφοντα (γιόρταζε η μητέρα). Μιας μέρας δοξαστική πάνω από το Αιγαίο της ψυχής μας. Μιας μέρας καθαρτήριας για όσους αντικρύζουν αυτό το υπέροχο θέαμα κι όχι την γκρίζα και τοξική καθημερινότητα της μικροπολιτικής Αθήνας (φωτ. Χαρίδημος).

Μια μικρή αφήγηση αφιερωμένη στον παλιόφιλο που ζει κάπου στα νότια προάστεια της μικρομέγαλης καθημερινότητας της πόλης. Αφιερωμένη και σε όλους εσάς που μάς διαβάζετε και διατρέχετε μαζί μας εικόνες μιας Άνδρου χειμωνιάτικης που εφέτος βαλθήκαμε μονοι μας με κάθε τρόπο να αναδείξουμε. Και να σας πείσουμε πως αξίζει να την αγαπήσετε κι αυτή... (φωτ. Χαρίδημος).

Διαμ. Μπασαντής

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet