Ο άνεμος σαρώνει το Κόρθι...

 Σήμερα Σάββατο ο άνεμος γύρισε καθαρά βόρειο ανατολικός και σάρωσε το Κόρθι και την Χώρα. Ο Χαρίδημος πήρε σβάρνα του δρόμους κι άρχισε να φωτογραφίζει την Άνδρο. Κυρίως στάθηκε στον αφρισμένο όρμο του Κορθίου. Ισχυρότατες ριπές στα 9 μποφόρ έκαναν την θάλασσα να αφρίζει από την μια άκρη μέχρι την άλλη (φωτ. Χαρίδημος).

 Κάποιες στιγμές εντυπωσιασμένος από την θαλασσοδαρμένη ακτή ανέβηκε στα βράχια και ένα μεγάλο κύμα έσκασε πάνω στα βράχια πιτσιλώντας αφρούς τα πάντα γύρω του. Η φωτογραφία αποτύπωσε τον αφρό πάνω από το αφρισμένο πέλαγος. Μια αίσθηση διαφορετική (φωτ. Χαρίδημος). 

 Άλλη μια φωτογραφία από το αφρισμένο πέλαγο στον Όρμο Κορθίου. Ή, όπως έγραψε ο Ελύτης στο αξεπέραστο Άξιον Εστί που έκανε εθνικό ύμνο μιας Ελλάδας ο σπουδαίος Μικής: Οι σημάντορες άνεμοι που ιερουργούνε/ που σηκώνουν το πέλαγος σαν Θεοτόκο..."  (φωτ. Χαρίδημος).

 Έτσι μεθυστική η καταιγίδα όταν η ένταση αυξάνει, έτσι μεγαλειώδης η φύση όταν θυμώνει, έτσι ξεγελάστηκε και ο Χαρίδημος κι ήρθε το κύμα κι έσκασε μπροστά του και τον έλουσε ο αφρός των ημερών... "Οι σημάντορες άνεμοι... που σφυρίζουν στα όρη κι έρχονται" όπως καταλήγει ο Ελύτης... (φωτ. Χαρίδημος).

 Ο Χαρίδημος πήρε τον δρόμο του γυρισμού. Κατεβαίνοντας από τους Γερακώνες προς την Μεσαριά κράτησε σε μια ακόμα εικόνα το άγριο των κυμάτων που έζωνε τριγύρω την Χώρα. Γύρω του αέρας φυσούσε μανιασμένα. Μια τελευταία φωτογραφία για το Εν Άνδρω και βιάστηκε να μπει στο αυτοκίνητο να γυρίσει πίσω (φωτ. Χαρίδημος),

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet