Στα λευκά (ή, μάλλον στα ημίλευκα!) η Άνδρος!

Στα λευκά ξύπνησε σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 η Άνδρος. Ή, μάλλον στα ημίλευκα μιας και το χιόνι δεν έχει καλύψει τα πάντα, αλλά πολλά μέρη του νησιού. Κυρίως στην περιοχή της Χώρας...

Αν και περαστικά σύννεφα όπως φαίνεται και από την παραπάνω φωτογραφία εξακολουθούσαν στη διάρκεια του πρωινού να χιονίζουν κατά διαστήματα και η ορατότητα εκείνες τις στιγμές έπεφτε στο ναδίρ.  

 Χιόνι έπεσε στα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Χώρας: Υψηλού, Στραπουριές, Μεσαθούρι, Φάλικα κλπ. Η Μονή Παναχράντου έχει αποκλειστεί για ένα διάστημα. Αποκλεισμένη και χωρίς ρεύμα το πρωινό και η Βουρκωτή.

Από τις 7:00 η Πολιτική Προστασία με την Ιωάννα Σαραβάνου, η ΔΕΗ με τον Μαντζώρο και ο ΔΕΔΔΗΕ με τον Σταμάτη Μαραβελή, ξεκίνησαν αγώνα να επιδιορθώσουν τοπικές βλάβες που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι των 10 μποφόρ και ο χιονιάς που ενέσκηψε πρωινός και απότομος... 

 Ο ΣΕΔΑ ήταν στο δρόμο με το ειδικό εκχιονιστικό ανοίγοντας δρόμο από Κόρθι προς Χώρα. Η πυροσβεστική σε επιφυλακή.  

 Στα πελάγη ισχυρότατοι άνεμοι. Κι ο Νειμποριός είχε ασπρίσει από το κύμα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Kαμμία κακοκαιρία δεν εχει υπάρξει μέχρι σήμερα τόσο σφοδρή σαν αυτή της 24ης Ιανουαρίου 2004 όταν μετά το σφυροκόπημα των 11-12bft ακολούθησε την νύχτα- με την ύφεση την ανέμων- απίστευτη χιονόπτωση που εκάλυψε ολόκληρη την Ανδρο μέχρι και την πλατεία Γηροκομείου με χιόνι τουλάχιστον 30εκατοστών.Χιόνιζε συνέχεια 2 και πλέον ημέρες και τα υποτυπώδη μέσα εκχιονισμού δεν προλάβαιναν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, με διακοπή ρεύματος με πτώσεις δένδρων κλπ.Χιόνι μέχρι το κύμα σε Γυάλια,Κυπρί, κ.α.
Υπήρξε και τον Φεβρουάριο 2004 παρόμοια χιονόπτωση αλλά και τον Φεβρουάριο 2006 καμμία όμως τόσο σφοδρή.
Για όσους το έζησαν και θυμούνται...................