Η πολύφερνη Άριελ έφερε πολύωρη βροχή...

Η πολύφερνη Άριελ έφτασε και στην Άνδρο με πολύωρη βροχή. Η βροχή ξεκίνησε την Τετάρτη το μεσημέρι 30/11 στις 3 και συνέχισε ασταμάτητη μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 1/12. Ήταν μια καλή ποτιστική βροχή που σκόρπισε χαμόγελα ιδιαίτερα στους ασχολούμενους με την γεωργία και μερικές ελπίδες στους ασχολούμενους με την ύδρευση. 

Για την διψασμένη γη ήταν ευεργετική. Για τους υπόγειους ταμιευτήρες νερού ήταν όμως ελπίδα στον ωκεανό αν κρίνουμε από την ροή των ρεμάτων. Ο τόπος χρειάζεται πολλές βροχές μετά από μακρά περίοδο αναβροχιάς. Χρειάζεται και χιόνια στα βουνά για να φορτώσουν νερό τα υπόγεια ύδατα σε όλο το νησί. 

Κατά τα άλλα το θετικό ήταν πως έβρεξε σε όλη την Άνδρο. Από το Μακροτάνταλο και το Γαύριο μέχρι την Πίσω Μεριά και το Κόρθι. Από τις 2 τα ξημερώματα ο καιρός "έκανε κράτει" μέχρι τις 4 το πρωί. Μετά είχε μια γερή μπόρα για μισή ώρα. Ο καιρός εξακολουθεί βαρύς και αναμένεται μέχρι το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα κι άλλη βροχή.

Από εκεί και μετά ο καιρός ανοίγει και κάνει το χατίρι στο Γαύριο και στην Άνδρο για την μεγάλη πανανδριακή εορτή που ετοιμάζουν ο Χορευτικός της Υδρούσας, ο Δήμος Άνδρου και συμβάλει ο Φιλοπρόοδος Γαυρίου και όλα τα σχολεία της Άνδρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet