ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ: Έρχονται άνεμοι 8-9 μποφόρ αρχές εβδομάδας...

Χειμωνιάτικο Ατένι.

ΘΕΜΑ:«Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

1.Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., για την Τρίτη 30-01-2024 στην περιοχή του κεντρικού και νότιου Αιγαίου , θα αναπτυχθούν βαθμιαία άνεμοι Βόρειοι Βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 BF. Την Τετάρτη 31-01-2024 οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες θα περιοριστούν στα 8 BF και βαθμιαία θα εξασθενίσουν.

2.Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτεςκυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, γιατη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ναυταθλητικοί όμιλοι και επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων.

3.Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 20 (Β΄ 1929/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκεςκαι όταν υφίσταται μειωμένη ορατότητα, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής. 4.Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών

Ο Υ/Φ Αρχικελευστής Λ.Σ ΛΑΒΔΑΣ Μιχαήλ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet