Η «κρυφή» ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για τον Φιλοπρόοδο Όμιλο

 

(Με ανακοίνωση που δεν μας εστάλη - στα πλαίσια της μονομερούς και επιλεκτικής πληροφόρησης που ασκεί η σημερινή διοίκηση – απάντησε ο Δήμος Άνδρου στα όσα καταλόγισε ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Γαυρίου για το συμβάν στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Αυγούστου 2016. Η ανακοίνωση τελικά εστάλη στο Εν Άνδρω - αρκετές ώρες μετά την δημοσίευση της σε «φίλια» ΜΜΕ - από φίλο του κ. Δαρδανού. Την δημοσιεύουμε προς γνώση των αναγνωστών μας - παρ’ ότι μάς την «έκρυψαν» – ως απάντηση στη σιωπή που αγωνίζεται η σημερινή διοίκηση να επιβάλει στο νησί με τους ατέλειωτους και αυτοδοξαστικούς μονολόγους της  - Εν Άνδρω.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 

Σχετικά με την ανακοίνωση του συλλόγου του Φιλοπρόοδου Ομίλου, θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι:
1. Ουδέποτε επιχειρήθηκε να μην εκφράσει την άποψή του ο κ. Δαρδανός, εκδότης και αδελφός του προέδρου του Φιλοπρόοδου Ομίλου.
2. Αντίθετα, ο Δήμαρχος τον είχε προσκαλέσει δημόσια να προσέλθει στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων. Με τον τρόπο αυτό θα γίνονταν σε όλο το σώμα γνωστές οι σκέψεις και απόψεις του σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου και με διαφανείς διαδικασίες.
3. Στη συνέχεια και αφού ήδη θα είχε γίνει γνωστό στο συμβούλιο προφορικά το θέμα, που απασχολεί τον κ. Δαρδανό και τον Φιλοπρόοδο Όμιλο, έπρεπε να κατατεθεί εγγράφως προς τον Δήμο το αίτημα παραχώρησης του Σχολείου στον Σύλλογο, με πλήρη στοιχεία όπως, καταστατικό του συλλόγου, όροι παραχώρησης, τεχνικοοινομική μελέτη επισκευής του σχολείου, ομάδα και τρόπος διαχείρισης του σχολείου-πολιτιστικού κέντρου, πιθανή συνδιαχείριση με Δήμο και άλλους συλλόγους, δικαιώματα και υποχρεώσεις προς τον Δήμο και από τον Δήμο κ.α., τα οποία θεωρούνται απαραίτητα ως προϋπόθεση, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να μπορούν να αποφασίσουν υπεύθυνα την παραχώρηση ή όχι του συγκεκριμένου δημοτικού κτιρίου στον σύλλογο του Φιλοπρόοδου.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ορθώς έπραξε και αφού άφησε να ολοκληρώσει την σκέψη του ο κ. Δαρδανός περί παραχώρησης, του συνέστησε να επανέλθει με γραπτό αίτημα και τεκμηριωμένο ώστε το συμβούλιο να αποφασίσει επίσημα και με συγκεκριμένα στοιχεία.
Η συνέχεια είναι γνωστή με τον κ. Δαρδανό να εκνευρίζεται και να εκτοξεύει βαρείς χαρακτηρισμούς. Πιθανόν να παρεξήγησε τις υποδείξεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον και πιθανόν δεν γνώριζε τις διαδικασίες ενός δημοτικού συμβουλίου όπου ο πρόεδρος οφείλει να τις τηρεί.
Δεν χρειάζεται να οξύνεται αναιτίως η κατάσταση, εφόσον μπορεί να βρεθεί η κοινή συνισταμένη. Ο Δήμος Άνδρου έχει ήδη καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου το πρώην δημοτικό σχολείο Γαυρίου 8-9 αιθουσών και ο περιβάλλων χώρος του να αποτελέσει το Πολιτιστικό Κέντρο της Υδρούσας. Ο Δήμος Άνδρου είναι ανοικτός σε κάθε συζήτηση που σαν σκοπό θα έχει το όφελος της Άνδρου. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να γίνει μία εκτενής συγκέντρωση με φορείς συλλόγων και φυσικών προσώπων με εκπροσώπους του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Οι άνθρωποι του πολιτισμού οφείλουν να δίνουν καθημερινά το καλό παράδειγμα και να εμπνέουν την ενότητα. Οι αναίτιες αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά και δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τόπο. Το πρώην δημοτικό σχολείο Γαυρίου, ως πολιτιστικό κέντρο, θα αποτελέσει έναν ακόμα πυρήνα πολιτισμού, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο πολιτισμού της Άνδρου.
Εκ του Δήμου Άνδρου

ΣΧΟΛΙΟ "ΔΗΜΟΤΗ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥ" ΣΤΟ ΕΝ ΑΜΔΡΩ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΥΡΙΟΥ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΚΘΕΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ, ΔΕΙΛΙΑ, ΦΟΒΟ, ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ .ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ. ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΑΚΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΕΣΕ ΤΩΡΑ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι τα αδικαιολόγητα δεν δικαιολογούνται.
Κύριε δήμαρχε πόσο πιο κάτω θα πέσετε? Καταλαβαίνετε τι κάνετε εκεί πέρα? Κατανοείτε τι γράφετε? Πραγματικά τα κατανοείτε?

Έχω ένα κουίζ για εσάς κύριε δήμαρχε (να το κάνεις και εσύ Λευτέρη)
Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του κου. Δαρδανού ή έστω κάποιου Γαυριώτη πολίτη και πείτε μου:

«πως θα αισθανόσαστε»?
1. Χαρούμενος που μου απάντησε ο Δήμαρχος.
2. Ω ρε γαμώτο έκανα λάθος. Θα ζητήσω συγνώμη από το Δήμαρχο.
3. Τι ωραία απάντηση! Απόλυτα δικαιολογημένη - ίση μεταχείριση.
4. Ναι ρε έχει δίκιο. Αφού το ίδιο έχει κάνει και σε όλα τα άλλα σχολεία στο νησί. Δεν το έβλεπα και εγώ πριν εξευτελιστώ!
5. Λες η τεχνικοοικονομική μελέτη επισκευής του σχολείου να πάρει περισσότερο χρόνο από τη Υδρογεωλογική μελέτη της Πλούσκας?
6. Μου την έφερε πισώπλατα ο Δήμαρχος.
7. Είναι τρελοί αυτοί οι…!
8. Την πάτησα, μιλάω σε καθυστερημένα. Δεν με καταλαβαίνουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Aντί να τα ξεμπλέξει τα πραγματα ο Δήμαρχος τωρα τα εκανε πολύ χειροτερα.Μα τόσο ανικανικότητα επιτέλους ? ? ζητώντας απο το συλλογο Γαυρίου όλ ααυτα τα χαρτιά, αυτόματα βγαζει στην σέντρα και όλα τα υπόλοιπα σχολεία που εχουν δοθεί στους συλλλογους κάθε δραστηριοτητας που και δεν πληρωνουν κιολας κάν ευρώ για την συντηρηση των σχολείων όπου στεγάζονται και δεν εχουν σιγουρα όλα όσα τωρα ζηταει απο τον Σύλλογο Γαυρίου !
Κύρις Σουσούδη, αντί να λύνετε προβλήματα μας δημιουργείτε τωρα και καινούργια με τις αστοχες ανακοινώσεις σας.
Τι επιτέλους έχετε σκοπό να κάνετε τώρα ?? Τα περί ένταξης του σχολείου Γαυρίου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ...είναι για εσας και εμας ,τουλάχιστον κωμικό να το λέτε, γιατί εδώ σε τόσα άλλα, πολύ ποιο σοβαρά εργα που απαιτείται ένταξη τυος σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν έχετε κάνει το παραμικρό, θα κάνετε τώρα για το σχολείο Γαυρίου ? ? ....εδώ γελάνε και οι πέτρες και οι συνεργάτες σας που ρωτώντας τους, γελάγανε και οι ίδιοι μαζί σας...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΥΡΙΟΥ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΚΘΕΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ,ΔΕΙΛΙΑ,ΦΟΒΟ, ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ.ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.
ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΑΠΑΚΗ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ,ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΘΕΣΕ ΤΩΡΑ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαφεύγει στους σημερινούς διοικούντες και στους ανώνυμους λασπολόγους πως ο Δήμος Άνδρου δεν είναι ιδιωτική τους υπόθεση ή προσωπική εταιρεία τους. Αλλά είναι δημοκρατικός θεσμός που εκφράζει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. Και όλη η Άνδρος δεν συγκροτείται, δεν εκφράζεται και δεν εκπροσωπείται από τους φίλους της διοίκησης ή τους όποιους αναγνώστες του δημάρχου: ΑΛΛΑ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.
Και όταν λέμε ΟΛΟΥΣ εννοούμε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Ακόμα και αυτούς που διαφωνούν με τον βίο και την πολιτεία της σημερινής διοίκησης. Όπως διαφώνησαν και με της προηγούμενης...
Πόσο άραγε δύσκολο είναι να το καταλάβουν ή να το αποδεχτούν τα ξεφτέρια που διοικούν:::
ΥΓ Έχουμε ξαναπεί πως δεν δημοσιευονται μη πολιτικά σχόλια. Ο ανωνυμος "αγανακτισμένος" με τα πολλά προσωπεία που αγωνίζεται κάτι να λασπώσει μπορεί να πάει να πει τον πόνο του στους... "ανώνυμους αλκοολικούς"!!!...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι είναι όλα αυτά τα προαπαιτούμενα? Με 3 μνημόνια γίνατε κιόλας Γερμανοί? Όχι κύριοι στην Ελλάδα του ΤΑΙΠΕΔ και των αποκρατικοποιήσεων να το δώσετε το σχολειό τζάμπα στα σχεδόν 'ιδιωτικά συμφέροντα' ενός σχεδόν 'ιδιωτικού συλλόγου', και χάρη θα σας κάνουν!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σοβαρότητα μηδέν
Αντίς να σιωπούν για όλο αυτό το ρεζιλίκι που κατάφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπαθεί να βγάλει τρελούς όσοι βρίσκονταν εκεί
Αν φοράει παντελόνια να βγάλει και το βίντεο μαζί όπως έχει για να μάθουν επιτέλους η Ανδριωτες ποι είναι !!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ολα αυτα που επρεπε να φερει εγγραφως ο φιλοπροοδος τα εχετε ζητησει και απο αλλους συλλογους; Κατεθεσε ας πουμε ο συλλογος γυναικων Μπατσιου οικονομοτεχνικη μελετη, σχεδιο διαχειρισης και αλλες τετοιες παρλαπιπες; Ποιον πατε να κοροιδεψετε;