Δήμος Άνδρου: Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…

 

Η αρχική εικόνα του συμβουλίου. Ατμόσφαιρα σιωπηλή. Λίγο πριν την καταιγίδα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήταν ένα διαφορετικό δημοτικό συμβούλιο αυτό της 22ας Νοεμβρίου 2017. Τα προμηνύματα υπήρχαν. Τα είχαμε γράψει. Όμως άλλο να λες κάτι κι άλλο να το βλέπεις. Οι «απόψεις Λάσκαρη» για «γλάστρες» και «σαλταδόρους» την οποία ανέχθηκε και κάλυψε ο δήμαρχος Σουσούδης ήταν η θρυαλλίδα που διέσπασε πλήρως μια παράταξη που νωρίτερα είχε διασπάσει πολλές φορές ο ίδιος ο δήμαρχος με τις απερίσκεπτες και πέρα κάθε πολιτικής δεοντολογίας συμπεριφορές του.

 Χτες, λοιπόν, ζήσαμε την αρχή της… περιόδου μειοψηφίας της διοίκησης. Απορρίφθηκαν με 10-9 τα τρία σοβαρά θέματα – προάγγελοι του προϋπολογισμού – τα Δημοτικά Τέλη, το Τεχνικό Πρόγραμμα και οι τροποποιήσεις του προϋπολογισμού  Ο Δήμος Άνδρου δεν μπορεί να συντάξει προϋπολογισμό χωρίς αυτά. Όλα επεστράφησαν από το δημοτικό συμβούλιο για αναμόρφωση!!! Παρόντες σε ένα τόσο σοβαρό συμβούλιο 19 σύμβουλοι. Απόντες ο ελάσσων της αντιπολίτευσης Γιάννης Καπάκης (σταθερά απών) και η Αθηνά Μακρή (τακτικά απούσα)…   

Ο Θ. Σουσούδης μπροστά στη νέα κατάσταση ήταν πεισματικός. Αρνούμενος να αντιληφθεί την δύσκολη θέση που βρίσκεται αυτός και η μειοψηφία του. Κατσούφιασε, υπαινίχθηκε, απείλησε, θύμωσε, εκνευρίστηκε, κόντραρε και στο τέλος έφυγε και από την αίθουσα για 10 λεπτά!!! Όλα αυτά δεν πτόησαν τους ανεξαρτητοποιημένους συμβούλους του – αυτούς που αποκαλέστηκαν από τα φερέφωνα του με απολίτικη ελαφρότητα «γλάστρες» και «σαλταδόροι» και «εγωιστές που θέλουν εξουσία» - να καταψηφίσουν όλα τα θέματα που ήταν προάγγελος του προϋπολογισμού του 2018.

 Ο Δήμος Άνδρου υπό τον «σταθερό άρχοντα» (έτσι τον περιέγραψε δοξαστικά ενυπόγραφα το έντυπο φερέφωνό του δημάρχου) πλέει στο πέλαγος ξυλάρμενος χωρίς σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018 και χωρίς προϋπολογισμό για τον ένα μήνα του 2017!!! Τόση «σταθερότητα άρχοντα» δεν ξανάγινε στην Άνδρο!!!… 

Μερικές από τις σκηνές έντασης και ανοικτής ή υποβόσκουσας δυσαρέσκειας του δημάρχου και των συμβούλων της διοίκησης που ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί πως "ήρθανε άλλες εποχές δεν είναι πια πρωταθλητές"... (βίντεο Εν Άνδρω).

Το συμβούλιο ξεκίνησε με δύο ερωτήσεις καρφιά. Η πρώτη της Μ. Βασιλοπούλου που ρώτησε «ποιο είναι το σχέδιο αν δεν εγκριθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας η παραμονή του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα;» Η απάντηση του δημάρχου: «ελπίζουμε να εγκριθεί…»! Η κυρία ξαναρώτησε: «και αν δεν εγκριθεί;» Ο δήμαρχος: «θα μεταφέρουμε τα σκουπίδια στην Αθήνα!!!» Και πάλι η κυρία επανήλθε: «με τίνος έξοδα; Των δημοτών ή του Δήμου;» Και ο δήμαρχος: «απάντησα»!!! Τι απάντησε; Τις ελπίδες του…

Η δεύτερη ερώτηση του Α. Βόσσου που ζήτησε να μάθει που βρίσκεται η μελέτη για τους βιολογικούς Μπατσίου και Γαυρίου. Ο δήμαρχος απάντησε: «θα προχωρήσει στα περιβαλλοντικά και ελπίζουμε να γίνει δεκτή προς ένταξη για χρηματοδότηση…»! Τι απάντησε; Και πάλι τις ελπίδες του…

Η Μ. Βασιλοπούλου υπήρξε καυστική κατά του δημάρχου όταν μην μπορώντας να συγκρατηθεί σχολίαζε ειρωνικά: "ωραία αντιπολίτευση που τα καταψηφίζει όλα". Του θύμισε πως στην αντιπολίτευση αυτός όχι μόνο καταψήφιζε τα πάντα, αλλά είχε φύγει και από την Οικονομική Επιτροπή και μπλόκαρε τον Δήμο Άνδρου ένα χρόνο! Και ακόμα θύμισε πως επί 3,5 χρόνια περιγελά την αντιπολίτευση, η οποία έχει βάλει πλάτη σε όλα τα κρίσιμα (χωροθέτηση ΧΥΤΥ κλπ), ενώ αυτός την κοροϊδεύει... (φωτ. Εν Άνδρω).

Στα θέματα τώρα. Στα Δημοτικά Τέλη η εισήγηση της υπηρεσίας απορρίφθηκε μετά από αντι-εισήγηση του Χ. Βουραζέρη που διαπίστωσε «δεκάδες λάθη στους υπολογισμούς». Η υπηρεσία απάντησε πως «τα στοιχεία είναι σωστά». Ο δήμαρχος εκνευρίστηκε με την απόρριψη τους από το συμβούλιο με ψήφους 10-9.

Με την καταψήφιση των στοιχείων και από τον πρόεδρο Λ. Μπάλλα ο δήμαρχος Σουσούδης έχασε όση ψυχραιμία είχε και άρχισε να τον μέμφεται δημοσίως! Ο Λ. Μπάλλας ζήτησε από τον δήμαρχο... να επανέλθει στην τάξη! Ο Θ. Σουσούδης απάντησε ζητώντας από τον πρόεδρο... να επανέλθει στην τάξη!!! 

Μια ωραία ατμόσφαιρα. Ο Λ. Μπάλλας με κλειστά μάτια εντελώς απόμακρος από τον δήμαρχο. Ο "σταθερός άρχοντας" δίπλα του ακούει νευριασμένος και δεν μπορεί καταλαβαίνει πως κατάφερε και έχασε την πλειοψηφία. Και φυσικά και πάλι κατηγόρησε τους "άλλους" γι' αυτό! (φωτ. Εν Άνδρω).

Κάπου εκεί νευρίασε ο συμπολιτεύομενος της αντιπολίτευσης Μ. Βάμβουκας γιατί καταψήφισε ο Χ. Βουραζέρης και κάπου εκεί πετάχτηκε και ο Δ. Λάσκαρης λέγοντας στον πρόεδρο Μπάλλα πως όλοι έχουν άποψη για τα οικονομικά. Και αφού όλοι είχαν άποψη ο Δ. Λάσκαρης δεν ξαναμίλησε μέχρι το τέλος του συμβουλίου!!! Απλώς ψήφιζε, όπως όλοι οι σιωπηλοί σύμβουλοι του δημάρχου, τις εισηγήσεις της υπηρεσίας και του δημάρχου! Τις οποίες καταψήφιζε… η πλειοψηφία!!! Και δεν είπε τίποτα κανείς τους όταν προς το τέλος ο Λ. Μπάλλας είπε ειρωνικά: «ας τοποθετηθούν οι γλάστρες στα θέματα, δεν είναι δουλειά των άλλων να τα στηρίξουν…»

Τέτοια ωραία ατμόσφαιρα!!! Που έγινε καλύτερη στο Τεχνικό Πρόγραμμα!!! Καταψηφίστηκε και αυτό με ψήφους 10-9 και αντι-εισήγηση Βουραζέρη! Από την διοίκηση μίλησε μόνο ο Δ. Θεοδωράκης λίαν εκνευρισμένος κατά του Χ. Βουραζέρη που καταψήφισε1 Τα παράδοξο της υπόθεσης ήταν πως χθες ο Βουραζέρης ήταν… ήρεμος! Και στιγμές-στιγμές συμβιβαστικός!!

Από την αντιπολίτευση ο κ. Τηνιακός είπε πως: «στο πρόγραμμα υπάρχουν έργα που έγναν και λέτε πως… θα γίνουν! Και έργα που δεν έγιναν χρόνια τώρα και τα πάτε όλα στο 2018. Πότε θα γίνουν όλα αυτά;»

Τελικά εν μέσω αντεγκλήσεων αντιδημάρχου Θεοδωράκη με Βουραζέρη καταψηφίστηκε και αυτό το θέμα. Ο δήμαρχος έγινε έξω φρενών με τον Μπάλλα που καταψήφισε και αυτός! Η κόντρα πήρε διάσταση με τον θυμό του δημάρχου. Ο Μπάλλας απάντησε «ας στηρίξουν οι γλάστρες θέματα…». Και τους κάπου εκεί επανέφερε και τους δύο στην τάξη η Βασιλοπούλου!

 Η πιο απαξιωτική στιγμή της βραδιάς. Ο δήμαρχος μην αντέχοντας και μη μπορώντας να συγκρατηθεί από τις αλλεπάλληλες καταψηφίσεις στις κρίσιμες ψηφοφορίες έχει φύγει από την αίθουσα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Και πέρασαν στο επόμενο θέμα. Την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017 (ένα μήνα πριν το τέλος του έτους ο «σταθερός δήμαρχος» αναμορφώνει... το πέρσι!). Εδώ κυριάρχησαν δύο διάλογοι. Ο πρώτος μεταξύ Βασιλοπούλου-δημάρχου και ο δεύτερος μεταξύ Βόσσου-δημάρχου.

Στον πρώτο διάλογο η Μ. Βασιλοπούλου διαπιστώνει πως «κάνετε συνεχώς αναμορφώσεις γιατί έχετε πατώσει στα οικονομικά». Και ο δήμαρχος απαντά συγχυσμένος «δεν έχουμε λεφτά είναι αλήθεια…». Αλήθεια αφού δεν έχουν λεφτά πως θα πληρώσουν την μεταφορά σκουπιδιών στην Αθήνα αν δεν έχουν λεφτά; Άγνωστο…

Στον δεύτερο διάλογος ο Α. Βόσσος ρωτά τον δήμαρχο «αφού δεν έχετε λεφτά γιατί δεν ζητήσατε τα 100.000 ευρώ που έδινε χωρίς μελέτη το υπουργείο Ναυτιλίας για το λιμάνι; Κάτι που είπε ο υπουργός στη Σύρο πριν ένα μήνα». Ο δήμαρχος εμφανώς απροετοίμαστος απάντησε πως «δεν δίνουν λεφτά χωρίς μελέτη…». Όμως ο Α. Βόσσος εμφανώς διαβασμένος (διαβάζει μάλλον Εν Άνδρω κι είχε δει το  δημοσίευμα του υπουργείου Ναυτιλίας) ανταπάντησε πως «αν και είσαστε παρών στη Σύρο δεν ακούσατε τι είπε ο υπουργός και χάσατε την προθεσμία». Ο δήμαρχος είτε αγνοώντας τα πάντα είτε λέγοντας ψέματα επέμενε στη λάθος θέση του σε όλη την διάρκεια ενός διαλόγου που κράτησε ώρα…

Κάπως έτσι ο «σταθερός άρχοντας» καταψηφίστηκε και στην αναμόρφωση του τρέχοντος προϋπολογισμού με ψήφους 10-9! Έτσι εκτός του ότι ο Δήμος Άνδρου δεν έχει σχέδιο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018, δεν έχει και προϋπολογισμό για τον ένα μήνα του 2017!!!

Και παραμένει το ερώτημα Λ. Μπάλλα – που καταψήφισε κι αυτός την αναμόρφωση του προϋπολογισμού επικαλούμενος την απουσία αμοιβών των δικηγόρων: «αφού δεν προβλέπονται αμοιβές δικηγόρων πως θα εκπροσωπηθεί και θα δώσει τη μάχη του δεματοποιητή στο ΣτΕ ο Δήμος σε 20 μέρες;» Και η απάντηση του «σταθερού άρχοντα»: «Θα κάνουμε νέα αναμόρφωση μέχρι 30/11 για να προλάβουμε…». Τέτοια σταθερότητα...

Με την διοίκηση Σουσούδη ισχύει όπως φαίνεται το «τρεχάτε ποδαράκια μου». Μόνο που το πρόβλημα δεν είναι μόνο το τρέξιμο, είναι και η χαρακτηριστική άνεση του δημάρχου να λέει πως ΘΑ τα κάνει όλα, ενώ δεν κάνει τίποτα! Και η άνεση του επίσης να οικειοποιείται όλα τα έργα των προηγουμένων μπετονάροντας τους έτσι απέναντι του! Κι αυτό τη στιγμή που ως  μειοψηφία τους έχει όλους ανάγκη. Το ακόμα χειρότερο είναι πως μετά από τέτοιες απαράδεκτες πολιτικές συμπεριφορές και από τέτοιες απίστευτης αδράνειας διοικητικές πρακτικές αρπάζεται με όλους και στο τέλος τους βρίζει. Κάτι που έκανε πάλι εχθές όταν φεύγοντας έξαλλος από την αίθουσα μετά μια καταψήφιση είπε εις επήκοον πολλών: «εμετός…»!

Το ότι επανήλθε στην αίθουσα μετά δεκάλεπτο – πάλι εκνευρισμένος και κατηγορώντας με συνεχείς επικοινωνιακούς χειρισμούς τους πάντες –δείχνει πως δεν έχει συνείδηση ότι  έχει πλέον στρέψει τους περισσότερους (να μην πούμε όλους) εναντίον του. Κατάφερε το ακατόρθωτο: να αναδείξει τον εαυτό του ως το κύριο πολιτικό πρόβλημα της Άνδρου!Με τέτοια στάση, τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στην αντιποίυευση και στους διαφωνούντες, τέτοια ανοργανωσιά, αλλά και τέτοια αδυναμία διοίκησης πως θα ανταπεξέλθει στο υπόλοιπο της θητείας του; Άγνωστο...

Σημ.: Υπερψηφίστηκε από όλους το πρόγραμμα για την υγιεινοποίηση της λυματολάσπης του βιολογικού, οι επισκευές των σχολείων και μια σειρά άλλα τρέχοντα θέματα. Στο θέμα του απολογισμού του τρίτου τρμήνου ψηφίστηκε κατα πλειοψηφια επειδή υπερψήφισαν οι Μπάλλας-Βουραζέρης. Και έτσι πέρασε.  

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο "ΣΤΑΘΕΡΟΣ" ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ 2015
ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ 2017

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΑΛΙ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ
Theodosis Sousoudis
2 ώρες ·
Η αλήθεια για τις χρηματοδοτήσεις των λιμανιών.
Ύστερα από πρόσφατο δημοσίευμα, πράγματι όχι μόνο φέτος, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια δίδεται το ποσό
των 100 χιλιάδων ευρώ στα Λιμενικά Ταμεία για την χρηματοδότηση μικρών παρεμβάσεων στα λιμάνια, που ανήκουν σε αυτά.
εαν και εφόσον πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις.
Ύστερα από την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Ναυτιλίας το 2015 με τον τότε Γεν. Γραμματέα κ. Χριστόπουλο, μας τόνισε πως τα λιμάνια της Άνδρου που ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου Άνδρου δεν έχουν περιβαλλοντικούς όρους και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία και συνεπώς διεκδίκηση του ποσού.
Επίσης τα λιμάνια Χώρας και Κορθίου που ξεκίνησε τα έργα η Νομαρχία και μετά η Περιφέρεια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες βελτίωσής των και συνεπώς δεν μπορεί να γίνει καμιά παρέμβαση. Τα ως άνω λιμάνια δεν έχουν επιπλέον περιβαλλοντικούς όρους αφού ισχύουν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα που ξεκίνησαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Βασική προυπόθεση της μελέτης των περιβαλλοντικών όρων είναι να γίνει η ανάθεσή τους από το Λιμενικό Ταμείο όπου για κάποιους λόγους η διαδικασία αυτή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Ύστερα από συνεχείς οχλήσεις προς το λιμενικό ταμείο οι περιβαλλοντικοί όροι για το λιμάνι του Γαυρίου θα ολοκληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2018.
Η απορία που γεννάται είναι για ποιον λόγο,
δεδομένου ότι ο κ. Βόσσος είχε διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος του
Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, δε γνώριζε την παραπάνω πληροφορία και
μάλιστα, έθεσε και το ερώτημα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου,
με εμφανή στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις. Απορία, επίσης, γεννάται για
ποιον λόγο ο ιδιοκτήτης-παντογνώστης της ιστοσελίδας που δημοσίευσε το
θέμα, όχι μόνο δε φρόντισε να ενημερωθεί σωστά, αλλά λοιδόρησε, όπως συνηθίζει τα τελευταία 3 χρόνια, τον
Δήμαρχο Άνδρου, χαρακτηρίζοντάς τον «αδιάβαστο» και «ψεύτη»!
Όσο για το ποιός πραγματικά είναι ο "αδιάβαστος" και ο "ψεύτης", θα φανεί σύντομα και συγχρόνως μπορεί ο καθένας να μάθει ζητώντας πληροφορίες και εξηγήσεις από το Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου που εδρεύει στην Τήνο.
Γνωστή η τακτική αλλά επίσης γνωστοί και οι λόγοι της μόνιμης παραπληροφόρησης από το συγκεκριμένο άτομο.
Ο Δήμος μας πιέζει προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου η Άνδρος να αποκτήσει αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο, κάτι που έχει χαθεί από το 2001. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται τα λιμάνια μας, αφού το λιμενικό ταμείο έχει ικανούς πόρους για παρεμβάσεις βελτιώσεων.
Κλείνοντας να αναφέρουμε πως το μοναδικό λιμάνι που ανήκει στον Δήμο Άνδρου είναι το τουριστικό καταφύγιο του Μπατσίου και έχουμε ήδη υποβάλλει πρόταση βελτίωσής, ασφάλειας και έργα για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων. Η πρόταση-ώριμη μελέτη υποβλήθηκε πριν ένα μήνα περίπου από το Δήμο μας και αξιολογείται από το Υπ. Ανάπτυξης, όπου αναμένουμε το αποτέλεσμα.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1611390505592658&;set=a.106108082787582.9241.100001651730259&;type=3
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε ΣΟΥΣΟΥΔΗ λίγη αυσυγκράτηση δεν βλέπτει. Το δημοσιέυμα είναι του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και μιλά για τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2017. Το ΄΄οτι πήγατε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ 2015 δείχνει πόσο έξω από ότι έγινε στη Σύρο είστε. Άλλωστε το κατάλαβαν όλοι εκεί όταν ανάμεσα σε 30 δημάρχους ήσασταν ο μόνος "ευτυχής" που δεν ζήτησε ΤΙΠΟΤΑ!!!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΣΤΕ!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 10 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η αξιοπρέπεια χάθηκε.....έμαθα οτι παρόλο το μπάχαλο στο Δήμο που έχει δημιουργηθεί ο Σουσούδης θα πάει στη Κοζάνη!!! ως τι θα πάει εκεί;; εφόσον πλέον κανείς εδώ στη Άνδρο δεν τον αναγνωρίζει΄΄ ως Δήμαρχο΄΄΄γιατί Θεοδόση συνεχίζεις να προκαλείς τους πάντες με απίστευτη συμπεριφορά σου;;; τι δεν καταλαβαίνεις;;; επίσπευσες ακόμη και την Λευκή Νύχτα για ανάψεις Εσύ & μόνον Εσύ το Χριστουγεννιάτικο δένδρο!!! πόση ανασφάλεια σε διακατέχει;;; υπάρχουν ακόμη κάποιοι λίγοι σύμβουλοι που σε μισοστηρίζουν ούτε αυτοί δεν μπορούν να ανάψουν το δέντρο;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι λες μαρή Μπαμπινιώτη;
Το 60% δεν θα το ξαναδεί ούτε στη Δευτέρα παρουσία ο σταθερός δημαρχος

This comment was minimized by the moderator on the site

Μ αρέσει ο δήμαρχος που για όλα δεν έχει μια απάντηση
ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ "ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ"ΤΟΝ "ΣΤΑΘΕΡΟ" ΔΗΜΑΡΧΟ κυρία Μπαμπινιώτη Κατερίνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το καλύτερο τρολάρισμα το έκανες εσύ κυρία Μπαμπινιώτη στον Δήμαρχο.
Άντε όλοι σας μια ψιψινοπαρέα είστε καλά τα λέει ο Μπασαντής

This comment was minimized by the moderator on the site

Επί το κρητικότερον, σαν το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου μου μοιάζει αυτό που κατάφερε ο Σουσούδης. Μόνο που δεν τον έχω -γιατί άραγε- για 'γούμενο Γαβριήλ, να κάθεται εδώ για ν' αποθάνει μαζί μας - μα πιότερο τόνε βλέπω σε καμιάν Αθήνα, από εκεί να απολαμβάνει τα πυροτεχνήματα, να γράφει και φληναφήματα - εξηγώντας πως μωρέ τα κατάφερε να μείνει χωρίς δημοτικούς συμβούλους

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ρομαντικη αυτη η συνεντευξη τι καθησυχαστικη του Σουσουδη. Ξερετε, εκεινο που ολοι τη Δευτερα βουλιαζουν στη γλυκα της καθημερινοτητας. Λειπει ομως το τραγουδι don't worry, be happy. Και ενας χυμος αμιτα μοσιον, για θετικη ενεργεια και μετα στο δημοτικο συμβουλιο μπαχαλο

‎Ηφαντασιαστηνεξουσια‬τουονειροπαρμενου

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Θεοδόσης Σουσούδης έχει 5 χιλιάδες φίλους στο φεισμπουκ. Τι σκατά κάνουμε λάθος οι υπόλοιποι ; Δε λέμε αρκετές .... όπως αυτός ;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 10 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καθαρισμός Λειβαδιανού ποταμού
Εν μέσω των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική και με το καιρικό φαινόμενο, που στοίχισε τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας, να είναι σε εξέλιξη σκέφτομαι αν έχει καθαριστεί η δική μας κοίτη του ποταμού. Από τις συνομιλίες που είχα με φίλους, αλλά και με δημοσιεύσεις στο FB μάλλον δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός. Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια η κεντρική εξουσία, (κράτος) αλλά και η δημοτική είναι πολύ χύμα*. Μόνο που το δικό τους "χύμα" το πληρώνουμε όλοι εμείς "συνήθεις ύποπτοι" στις πληρωμές και στις απώλειες.
Ο Δήμος Ανδρου ανάρτησε στο facebook :
Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Κατάστημα Άνδρου, με θέμα συζήτησης τον καθορισμό αρμοδιοτήτων, την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη λήψη μέτρων, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.
*Το χύμα είναι μια ήπια λέξη, επειδή το υπαγορεύουν οι καλοί τρόποι.
http://androslivadia.blogspot.gr/2017/11/blog-post_16.html

Περισσότερα