Επιστολή Γιάννη Γλυνού: Αλήθειες και ψέματα

 

(Από τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Γλυνό λάβαμε κοινοποίηση επιστολής διαμαρτυρίας του που απευθύνεται προς την εφημερίδα Ανδριακή για παραπλανητικό δημοσίευμα της - fake news - στο προηγούμενο τεύχος της. Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εκδότρια της εφημερίδας κ. Φωτοπούλου ενυπόγραφα "πίστωνε" όλα τα έργα, που είχε δρομολογήσει και υλοποιήσει η προηγούμενη δημοτική διοίκηση Γ. Γλυνού στη σημερινή διοίκηση Θ. Σουσούδη! - Εν Άνδρω).

 Μια οφειλόμενη απάντηση σε δημοσίευμα της Ανδριακής

Κυρία Φωτοπούλου με έκπληξη διάβασα το περί ευθύνης πρωτοσέλιδο κείμενο σας (φύλλο Οκτωβρίου 2017) και διαπίστωσα πως έλειπε αυτό που ζητάτε από τους άλλους: η ευθύνη!!! Κανόνας της υπεύθυνης δημοσιογραφίας είναι να μην γράφονται ανακρίβειες είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα. Δυστυχώς όμως εσείς παραθέτετε «έργα» του σημερινού δημάρχου με μια αβάστακτη ελαφρότητα.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο σας γράφετε πως η δημαρχία Σουσούδη «εν πολλοίς επαληθεύτηκε: Ο βιολογικός της Χώρας, η πεζογέφυρα του Νειμποριού, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κόρθι, η δρομολόγηση του ΧΥΤΥ, η ύδευση στον Άγιο Πέτρο, η πιστοποίηση των Σφαγείων στο Γαύριο είναι μόνο μερικά από τα έργα που παίρνουν τον δρόμο τους». Προς γνώση σας:

 • - Ο βιολογικός και το δίκτυο αποχέτευσης της Χώρας είχε μελετηθεί, δημοπρατηθεί, ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και κατασκευαστεί από την προηγούμενη διοίκηση. Οταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση είχε ολοκληρωθεί κτιριολογικά και μηχανολογικά σε μεγάλο ποσοστό. Αλλωστε, η κοινοπραξία κατασκευής του έργου έχει δώσει αυτά τα χρόνια τρεις συνεντεύξεις που παραθέτει όλα τα στοιχεία. Προφανώς δεν υπέπεσε τίποτα από αυτά στην αντίληψη σας.
 • - Η πεζογέφυρα μελετήθηκε, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση. Κατασκευάστηκε Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2014 με καθημερινή παρουσία του αείμνηστου συνεργάτη μου Νίκου Θεολόγου. Προς γνώση σας, σε όλη την διάρκεια της κατασκευής η σημερινή διοίκηση δεν πήγε ούτε μια φορά να δει το έργο που υλοποιούνταν, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η κατασκευαστική εταιρεία. Άλλα ούτε αυτά τα πήρατε είδηση. Την μετέπειτα επέκταση της πεζογέφυρας ανέλαβε ιδιώτης χορηγός με σχέδια που είχαν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση. Αλλά ούτε αυτό το ξέρετε.
 • - Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έργο επί δημαρχίας μου στο Κόρθι, συνεχίστηκε επί δημαρχίας μου στην Άνδρο. Όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση είχε τελειώσει το 80% του έργου. Βοηθήσαμε στην παράταση του προγράμματος Θησέας και έτσι έγινε εφικτή η απορρόφηση και του υπόλοιπου προϋπολογισμού του έργου, το οποίο ολοκληρώνεται μερικώς.
 • - Η δρομολόγηση του ΧΥΤΥ είναι μια μελανή σελίδα της διοίκησης Σουσούδη. Η σημερινή διοίκηση παρέλαβε έτοιμη την μελέτη χωροθέτησης. Έλειπε μόνο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση αναίρεσε τις προηγούμενες θέσεις της μελέτης και περιπλανήθηκε επί 7 μήνες στα βουνά και στα λαγκάδια της Άνδρου, αναζητώντας τάχα νέες θέσεις, οι οποίες δεν είχαν τύχη στην μετέπεια αξιολόγηση. Ετσι, η μελέτη κατέληξε κατόπιν άσκοπης καθυστέρησης στην ίδια πρόταση. Κατά την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου 2015, 6 από τους 13 συμβούλους τουΔημάρχου καταψήφισαν την πρότασή του και αν δεν ήταν στην ψηφοφορία αυτή η παράταξή μας και ιδίως ο αείμνηστος Νίκος Θεολόγου, δεν θα υπήρχε χωροθέτηση, αφού η πρόταση πέρασε με ψήφους 11-10.
 • - Η ύδρευση στον Άγιο Πέτρο είναι έργο με μελέτες που είχαν ανατεθεί από τον Δήμο Υδρούσας. Κατά την διάρκεια της διοίκησής μας τις ωριμάσαμε και η διοίκηση Σουσούδη ολοκλήρωσε τις μελέτες και δημοπράτησε το έργο.
 • Για να σας πιστώσω και μιά αλήθεια, η πιστοποίηση των σφαγείων είναι όντως έργο της δικής του περιόδου.

Όμως βλέπω πως στο άρθρο σας ξεχάσατε να "πιστώσετε" στην διοίκηση Σουσούδη και άλλα σημαντικά έργα, που μελετήθηκαν ή κατασκευάστηκαν σε μεγάλο βαθμό επί της προηγούμενης διοίκησης, όπως:

 • - Tο νέο δημοτικό σχολείο του Γαυρίου, το οποίο μελετήσαμε και εντάξαμε από το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2014.
 • - Το δίκτυο και τα αντλιοστάσια της αποχέτευσης των Στενιών
 • - Το αποχετευτικό δίκτυο των Λειβαδίων, έργο δωρεάς του κ. Α. Τάττου, το οποίο ακόμη αναμένει να συνδεθεί με το δίκτυο της Χώρας
 • - Η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στην Χώρα
 • - Η ενεργειακή αναβάθμιση των γυμνασίων Χώρας και Γαυρίου
 • - Τέλος, σε στενή συνεργασία με τον κ. Α. Τάττο, σχεδίαστηκε, αδειοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε το ανοικτό θέάτρο της Χώρας. Το έργο ολοκληρώθηκε και λειτούργησε το καλοκαίρι του 2015.

Να σημειώσω εδώ οτι η αναφορά στα προηγούμενα έργα δεν είναι εξαντλητική αλλά ενδεικτική της προσπάθειας που έγινε μέσα σε 3.5 χρόνια.

Συμπληρωματικά, θα μπορούσατε να "πιστώσετε" στην σημερινή διοίκηση και τα εξής έργα, για τα οποία πολύ θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε για την τύχη τους:

 • - Δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικός καθαρισμός σε Μπατσί και Γαύριο
 • - Kλειστό γυμναστήριο Γαυρίου
 • - Παλαιό δημοτικό σχολείο Γαυρίου,
 • - Διάβρωση παραλίας Μπατσίου
 • - Λειτουργία μαρίνας Μπατσίου
 • - Αποχέτευση Μεσσαριάς

Και αυτή η λίστα είναι ενδεικτική.

Οπως καλά γνωρίζετε, πολύ σπάνια κάνω δημόσιες παρεμβάσεις και μόνο όταν το κρίνω απόλυτα αναγκαίο. Θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω τους αναγνώστες σας για τον λόγο οτι, οι άνθρωποι που συνέβαλαν αποφασιστικά στα έργα τα οποία αναφέρετε δεν είναι στην ζωή.

Όλοι στην Άνδρο με ξέρουν. Ξέρουν τη διαδρομή μου, το έργο μου, τα σωστά, αλλά και τα λάθη μου. Βγήκα δημόσια να υπερασπιστώ τα έργα που αποδώσατε στον κ. Σουσούδη, ως καθήκον στη μνήμη του στενού συνεργάτη μου Νίκου Θεολόγου, που στήριξε με πάθος όλα τα παραπάνω έργα.

Κόρθι, 17/12/2017

Ο πρώην δήμαρχος Άνδρου και Κορθίου

Γιάννης Γλυνός

Υ.Γ.: Αναμένω να δω την επιστολή μου αυτή δημοσιευμένη στην εφημερίδα και στο siteσας, την οποία κοινοποιώ και στα άλλα ΜΜΕ του νησιού (enandro.gr, androsfilm.gr).

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

 1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να θυμίσω και άλλα έργα ! Ο Σούκος , η καταστροφή του Βιολογικού του Κορθίου που δεν δούλεψε ποτέ , το δήθεν πανεπιστήμιο, το αντλιοστάσιο λειμματων του Μπατσίου που δεν φτιάχτηκε ποτέ, η ανακύκλωση που έγινε εργολαβία, ο πυλώνας του γηπέδου που δεν φτιάχτηκε! Άλλωστε κρίθηκε όπως θα κριθούν και οι τωρινοί...

This comment was minimized by the moderator on the site

1. Το γεγονός ότι γράφονται εδω μέσα ανώνυμα μηνύματα δεν νομίζω ότι σας δίνει το δικαίωμα σαν διαχειριστή να δημοσιεύεται τα μισά.
2. Οι χαρακτηρισμοί δεν απευθύνονται στους ανθρώπους αλλά στα πολιτικά πρόσωπα
3. Κυριε Μπασαντή και η πολιτική προπαγάνδα έχει τα όριά της. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Το εν Άνδρω ξεκίνησε ως ένα μέσο ενημέρωσης που προσέφερε άμεση και έγκυρη ενημέρωση. Γιατί το μετατρέψατε σε κομματικό εργαλείο; Δεν νομίζω ότι το έχετε ανάγκη
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Χαρακτηρισμοί που μπορεί να επισείρουν νομικές συνέπειες διαφράφονται. Εκτός κι αν πάρετε εσείς επώνυμα την ευθύνη.
2. Έχω την εντύπωση πως δεν μπορείτε να καταλάβετε πως οι χαρακτηρισμοί σας απευθύνονταν σε πρώην πολιτικούς που έχουν αποσυρθεί για σοβαρούς λόγους. Συνεπώς οι χαρακτηρισμοί σας έχουν και ηθικές απολήξεις..
3. Αλήθεια για ποιο κόμμα λέτε πως κάνουμε προπαγάνδα; Δυστυχώε είτε λέτε ψεματα είτε βλέπετε κομματικά φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το έργο κάθε αιρετού κρίνεται από το πώς αντιμετωπίζει το έργο του προηγούμενου, τις προτεραιότητες που θέτει, τι σχεδιάζει, και πώς υλοποιεί τα έργα του προηγούμενου και τα δικά του αλλά και τι έργο αφήνει στον επόμενο. Αυτό λέγεται συνέχεια διοίκησης .
Αυτό ήταν το έργο του Γιάννη Γληνού.
Τα αντίθετα έχουν άλλο όνομα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή η πολιτική αποσκοπεί στην απάτη και οι πολιτικοί είστε απατεώνες
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα σας παρακαλούσα μόνο με το όνομα σας οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητή κυρία αποφασίστε να πείτε την ιδιότητα σας. Είναι προφανές πως τρολάρετε για λογαριασμό του εργοδότη σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 10 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Kύριε Γλυνέ, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, να παρέμβετε και να αποκαταστήσετε την αλήθεια, κατά την άποψή σας. Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσθε είναι σχολιαστικό περί ευθύνης, με ενδεικτικά παραδείγματα για έργα που τελεσφορούν επί δημαρχίας Σουσούδη και δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο!!! Σεβόμενη την ιδιότητά σας ως απλού πολίτη αλλά και την θητεία σας ως Δήμαρχος Κορθίου και Άνδρου, σαφώς και η εφημερίδα προβαίνει στην δημοσίευση της επιστολής σας, απορώ πως σκεφθήκατε διαφορετικά…

Για να μην ανησυχήσετε περισσότερο η εφημερίδα Δεκεμβρίου έχει ήδη τυπωθεί. Η επιστολή σας στην έντυπη έκδοση θα δημοσιευθεί στο φύλλο Ιανουαρίου 2018.

Ευχαριστώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν δεν σας ξέρει κάποιος θα νομίζει ότι πρόκειται για φιλονικεία μεταξύ 5χρονων το πολύ 10χρονων.
Επειδή σας ξέρω απλα σας λέω ότι είστε αχαρακτήριστοι.
Εγώ το έκανα... όχι εγω το έκανα.. μα τι είναι αυτά που λες; δε θυμάσαι καλα....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπορείτε να κάνετε μια προσπάθεια μιας και τους ξέρετε όλους να γράψετε και το όνομα σας ώστε να μην χρεωνόμαστε εμείς ότι χαρακτηρισμούς λέτε εσέις

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μην σχολιάσω το δίκτυο Γιαννίση. Και να πω πως το σημερινό δεν λειτούργησε ακόμα. Αυτά από την πολύπαθη Μεσαριά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το δίκτυο της Μεσαριάς κατασκευάστηκε έγινε το 2010. Ο Γιαννισης είχε φυγει από δήμαρχος το 2002. Και δεν με απατά η πραγματικλοτητα. Έτσι απλά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κύριε σας απατά η μνημη σας και πολύ. Ίσως λόγω απόστασης από την Άνδρο εδώ και χρόνια, ίσως και λόγω αδυναμίας κατανόησης της σημερινής τοπικής αυτοδιοίκησης. Όσα έργα "εμπνέεται" κάποιος και τα κάνει πράξη κάποιος άλλος δεν ανήκουν στον εμπνευστή τους. Η πολιτική δεν είναι εξαγγελίες είναι πράξη. Τα έργα που μελέτησε, ενέταξε σε χρηματοδοτικά προγράμματα και υλοποίησε η διοίκηση Γλυνού δεν είναι έργα Γιαννίση. Είναι έργα Γλυνού. Ο βιολογικός χωροθετήθηκε επί Γιαννίση, μελετήθηκε επί Βάμβουκα-Θεολόγου, χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε επί Γλυνού. Ο Γιαννίσης έχει μερίδιο μόνο στην αρχή. Ο Γιαννίσης έφυγε από τα πράγματα το 2002. Πριν 15 ολόκληρα χρόνια. Ο βιολογικός υλποιήθηκε μεταξύ 2002-2004. Θα παραδινόταν το 2015. Λόγω κάπιταλ κοντρόλ πήγε πίσω η παράδοση ένα χρόνο. Την πεζογέφυρα Την σκέφτηκε το 2002 ο Γιαννίσης, αλλά την υλοποίησε το 2014 ο Γλυνός.
Για να βοηθήσω την ασθενή μνήμη σας ο Γιαννίσης αγόρασε το δημαρχείο και έφτιαξε το στάδιο πριν 15 χρόνια.
Το στάδιο ήταν σε καλή κατάσταση μέχρι το 2009. Παρουσίασε φθορές γυρω στο 2012 και έπεσε ένας πυλώνας λόγω κακής κατασκευής και λάθους το 2012. Πήρε την κάτω βόλτα - όπως αποκαλυπτικά λέει ο αντιπρόεδρος του Ανδριακού στο Εν Άνδρω προχθές - τα τελευταία 2 χρόνια.
Αυτά γιατί η μνήμη εξασθενεί όταν κανείς είναι χρόνια μακριά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 10 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα