ΧΥΤΥ Άνδρου: Χωροθέτηση «εδώ και τώρα» ή στο πουθενά;

 

Μια σκηνή από την έναρξη του χτεσινού επεισοδιακού δημοτικού συμβουλίου  Ο δήμαρχος διαβάζει την σχοινοτενή εισήγησή του (φωτ. Εν Άνδρω).

Είμαστε μόλις ένα βήμα πριν την έγκριση ή την απόρριψη της μελέτης για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου. Στο ΠΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου έρχεται η μελέτη - 6 χρόνια από την ολοκλήρωση της (2012-2018), 2 χρόνια μετά το «μπλοκάρισμα» της (2016-2018) και μετά 70 εγκρίσεις από 18 υπηρεσίες! Και είτε θα εγκριθεί είτε θα σταλεί στις καλένδες. Και η Άνδρος αργά ή γρήγορα θα βρει τα σκουπίδια της στους δρόμους.

Εδώ και 4 χρόνια η Άνδρος βλέπει το ένα μετά το άλλο τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης να περνούν και αυτή να μην μπορεί να εντάξει τον ΧΥΤΥ της σε κανένα. Για την αρχική καθυστέρηση (2014-2015) πολιτική ευθύνη ως γνωστό φέρει ο κ. Σουσούδης - με τις λάθος προεκλογικές υποσχέσεις του και τις μετεκλογικές παλλινδρομήσεις του – και για τη συνέχεια (2016-2018) πολιτική ευθύνη φέρει ο ΓΓ του ΥΠΕΣ και δημοτικός σύμβουλος Άνδρου Γ. Καπάκης, που λόγω θέσης έχει "μπλοκάρει" πολιτικά την μελέτη στο ΠΕΣΠΑ. Και αυτό γνωστό,. Έχουμε γράψει πολλές φορές.

Ένταση, σύγκρουσεις, συνεχείς διακοπές και μεγάλη φόρτιση. Σκηνές από το δημοτικό συμβούλιο Άνδρου της 30.1.2018 (βίντεο Εν Άνδρω). 

Σε λίγες μέρες οι κ. Θεοδωρίδης και Πολυχρονάκης της Αποκεντρωμένης - που κωλυσιεργούν ζητώντας συνεχώς και νέες εγκρίσεις - θα κληθούν είτε να απορρίψουν την μελέτη στέλνοντας την Άνδρο πίσω μια 6ετία ή μια 8ετία (νέα μελέτη  νέες ενστάσεις, νέες εγκρίσεις, νέα χρηματοδότηση, νέος σχεδιαμσό κατασκευής κλπ) είτε θα την εγκρίνουν στέλνοντας την Άνδρο στην επόμενη φάση (της κατασκευής ΧΥΤΥ) που κι αυτή θα διαρκέσει 2-3 χρόνια. Αυτά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να κρύψουν όμως πως στο νησί δεν υπάρχει σχεδιαμσός από κανέναν. για τα σκουπίδια σήμερα. Και παρά το 1 εκατομμύριο ευρώ της Ε.Ε. που ξοδεύτηκαν για την αποκατάσταση της παλιάς χωματερής τα σκουπίδια μας εξαλοκουθούν να καταλήγουν εκεί κόντρα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Την κραυγαλέα και διπλή αυτή παρανομία που γίνεται επί χρόνια κάνει πως δεν την βλέπει το ΥΠΕΣ και το ΠΕΣΠΑ. Λόγω των πολιτικών πιέσεων. Από την μια του κ. Σουσούδη (που να τα πάω τα σκουπίδια; θα με φάνε αν τα πάω αλλού!) και από την άλλη του αναρμόδιου ΓΓ Πολιτικής Προστασίας (τα σκουπιδια να μέινουν εκεί κόντρα στους νόμους ή να πάνε στο πουθενά για να χρεωθεί το κόστος ο Σουσούδης). Δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα των σημερινών κυβερνώντων. Και αυτή ήταν η Ελλάδα και των προηγουμένων κυβερνωντων. Τι άλλαξε και στις δύο περιπτώσεις για την Άνδρο; Μάλλον τίποτα. Μόνο ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας...

Υπό αυτές τις δύσκολες περιστάσεις έγινε το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο. Και τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν μάλλον συνάδουν με την όλη αδιέξοδη κατάσταση και φυσικά δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

Κατ’ αρχή ο κ. Σουσύδης με μια σχοινοτενή εισήγηση, που περιελάμβανε την περιγραφή δεκάδων διοικητικών εγγράφων, επιχείρησε να πείσει πως δεν καθυστέρησε καθόλου! Δυστυχώς όλοι ξέρουν τι έγινε μεταξύ 2014 και 2015 και τι φρούδες ελπίδες καλλιεργούσε πριν τις εκλογές. Απο το 2016 και μετά ανέλαβε την καθυστέρηση ο ΓΓ στο ΥΠΕΣ και δημοτικός σύμβουλος Γ. Καπάκης. Και όλα τελμάτωσαν εντελώς.

Να σημειώσουμε – όπως επισήμανε η παραβρισκόμενη στο συμβούλιο κ. Ξένου και όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Μπάλλας - δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός της διοίκησης για τα απορρίμματα για τα προσεχή 2-3 χρόνια μέχρι να γίνει ο ΧΥΤΥ. Και φυσικά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στην περίπτωση των τριών συμβούλων και του κ. Καπάκη, οι οποίοι δεν έχουν καμία πρόταση για τίποτα ή ζητούν πράγματα εντελώς ανεφικτα. Αν η ομάδα του κ. Σουσούδη έχει έλλειμμα στον σχεδιασμό της η ομάδα του κ. Καπάκη δεν έχει κανέναν σχεδιασμό.

Ο κ. Βόσσος σε μια από τις πολλες λεκτικές αντιπαράθεσεις του με τον κ. Σουσούδη (φωτ. Εν Άνδρω).

Έτσι εξηγείται ο μεγάλος εκνευρισμός των τριών συμβούλων που χτες φωνασκούσαν και διέκοπταν ζητώντας ουσιαστικά να γυρίσει ο χρόνος στο 2014 (!!!) και να ξεκινήσουν όλα από την αρχη!!! Έτσι εξηγείται και η απουσία του κ. Καπάκη από το συμβούλιο. Τι να έλεγε; Τον σχεδιασμό που έχει από το 2015 (την εξέφρασε τότε σε δημοσια ομιλία του για τον ΧΥΤΥ) και την επανέλλαβε στην δημοτική σύμβουλο κ. Αθηνά Μακρή μόλις προχτές ζητώντας "τα σκουπίδια θα να μείνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Σταυροπέδας". Κόντρα στον ελληνικό και ευρωπαϊκό νόμο. Ένα νόμο επιχείρησαν - πριν από αυτόν - να τον αλλάξουν και ο κ. Βάμβουκας και ο κ. Γλυνός και ο κ. Σουσούδης και απέτυχαν. Τώρα έρχονται ο κ. Καπάκης με τους τρεις συμβούλους για να καταθέσουν τις δικές τους «αυταπάτες»!!!…

Λογική κατάληξη όλων των παραπάνω η από μεριάς τους στοχοποίηση του αρμόδιου υδρογεωλόγου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έχει υπογράψει τις εγκρίσεις. Λογική κατάληξη και από την μεριά του απόντος κ. Καπάκη η επιστολή του - ως ΓΓ Πολιτικής Προστασίας (!), με ημερομηνία 29.1.2018 - προς 5 υπουργούς και προς τους κ. Θεοδωρίδη και Πολυχρονάκη του ΠΕΣΠΑ να μπλοκάρουν την όποια χωροθέτηση. Και να χωροθετήσουν στο πουθενά για τα πολλά επόμενα χρόνια!!!…

Υπό αυτές τις συνθήκες λιγικοί και οι εκνευρισμοί και οι συνεχείς διακοπές και οι μεγάλες εντάσεις. Και τα επιχειρήματα στον βρόντο. Με αναγωγές στο 2014 ή στο 2012!!! Δυστυχώς σε αυτά ενεπλάκη και πρωταγωνίστησε ο γιατρός κ. Βόσσος, ένας άνθρωπος με πολλά χρόνια πολιτική παρουσία, που έχασε την ψυχραιμία του και αναλώθηκε σε αντεγκλήσεις και σε λεπτομέρειες χωρίς ουσία. Το ίδιο και η κ. Μ. Μαμάη η οποία κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της ως αντιδημάρχου – αν και εντελώς άπειρη - είχε δείξει αξιόλογη δραστηριότητα. Δυστυχώς έχει πλέον παγιδευτεί και αυτή σε ένα μετωπικό αδιέξοδο χωρίς προοπτική. Για την κ. Βολίκα δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Εκτός της απειρίας και της άγνοιας των θεμάτων δεν προσέφερε κοντά 4 χρόνια. Λογική λοιπόν η κατάληξη με τις χτεσινές και χωρίς νόημα φωνασκίες της…

Περίπου 50 κάτοικοι πλέον τυς δημοτικούς συμβούλους προσήλθαν να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα και τις συνεχείς καθυστερήσεις του ΧΥΤΥ Άνδρου. Μετά την διακοπή αρκετές δεκάδες εξ αυτών έφυγαν μάλλον απογοητευμένοι από την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου τυ νησιού μας (φωτ. Εν Άνδρω).

Απο τους άλλους ο κ. Αθανασίου – από την μείζονα αντιπολίτευση - έκανε μόνο τρεις καίριες ερωτήσεις προς τον κ. Σουσούδη. Ο κ. Βουραζέρης είχε μια άχρωμη τοποθέτηση. Το μόνο που ξεχώρισε στην ομιλία του ήταν ο διαχωρισμός όσων μένουν στο νησί όλο τον χρόνο (!!!) και στους άλλους!!! Ο έπαρχος μίλησε διακοπτόμενος από τους τρεις συμβούλους. Πρόλαβε απλά να συμφωνησει με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΣ στην πρόταση να παρθεί «εδώ και τώρα» απόφαση για τον ΧΥΤΥ στο ΠΕΣΠΑ. Κατά την διακοπή του, ενώ μιλούσε, έγινε χαμός με τον κ. Μπάλλα να ζητά αποβληθεί από την αίθουσα ο κ. Βόσσος. Ο κ. Βόσσος αρνήθηκε ζητώντας την γνωμη του συμβουλίου! Και κάπου εκεί ο πρόεδρος διέκοψε το συμβούλιο μέσα σε έναν γενικό χαμό...

Πρωταγωνιστής της μέρας εκτός τυ κ. Βόσσου και ο κ. Μπάλλας. Πέτυχε να κάνει μια πολιτική τοποθέτηση θέτοντας τα προβλήματα των παρασκηνιακών πολιτικών καθυστερήσεων επί διετία στο ΠΕΣΠΑ. Και απέτυχε να κρατήσει το συμβούλιο σε τάξη. Αρκετές φορές έχασε τον έλεγχο. Προσπάθησε με ένταση και φωνάζοντας να επιβληθεί αυτός στους τρεις που διέκοπταν συνέχεια. Δεν το πέτυχε. Όπως δεν πέτυχε και η πρώτη απειλή διακοπής του συμβουλίου.Και μάλλον δεν κατάφερε να ηρεμήσει κανέναν με την μάλλον βιαστική αποβολή από το συμβούλιο του κ. Βόσσου. Ότι δεν κατάφερε με όλα αυτά το πέτυχε με την διακοπή επί δεκάλεπτο του συμβουλίου...

Κάπου εκεί εκτονώθηκαν τα πράγματα. Αποχώρησαν αρκετοί, που δεν θέλουν ΧΥΤΥ στην Υδρούσα και αρκετοί απογοητευμένοι με την όλη κατάσταση του συμβουλίου από την Χώρα. Αποχώρησε και ο κ. Βόσσος.

 Ο κάτοικος της Άνδρου Λευτέρης Κ. - ναυτικός το επάγγελμα - εξέπληξε με την αυθόρμητη ομιλία του το σύμβούλιο. Πήρε με θάρρος τον λόγο και εξέφρασε την απογοήτευση του για τα επιχειρήματα που ανταλλάχθηκαν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και την ένταση που επικράτησε. Ήταν εικόνα μιας άλλης Άνδρου που εισέβαλε ξαφνικά από το πουθενά επιβάλλοντας την σιωπή σε όσους φωνασκούσαν... (φωτ. Εν Άνδρω).

Στη συνέχεια ο κ. Μπάλλας κράτησε το ίσο. Με εξαίρεση την λάθος διακοπή του κ. Πολυκράτη. Από την ώρα που ο δήμαρχος παρέθεσε δεκάδες έγγραφα ήταν λογικό και ο εκπρόσωπος των κατοίκων – που μίλησε σε χαμηλούς τόνους – να καταθέσει και μερικά δικά του. Ευτυχώς το κατάλαβε και δεν επέμεινε.

Τι απομένει από ένα συμβούλιο σαν αυτό; Μόνο οι δύο προτάσεις. Η πρώτη να γίνει χωροθέτηση εδώ και τώρα. Η δεύτερη να ξαναχωροθετήσουμε από την αρχή!!! Λες και δεν πέρασε μια μέρα από το 2012 ή το 2014! Και φυσικά όλα αυτά χωρίς κανένα σχεδιασμό για τα σκουπίδια του επόμενου καλοκαιριού!!!

Και βεβαίως χωρίς κανείς να αναφερθεί στο χάλι της σημερινής ανεξέλεγκτης χωματερής της Σταυροπέδας και του αρχαιολογικού χώρου, που η κυβέρνηση κάνει πως δεν βλέπει και η δημοτική κάνει πως δεν ξέρει και το ΠΕΣΠΑ των κ. Θεοδωριδη και Πολυχρονάκη δεν βλέπει και δεν ακούει!!! Όλες αυτές οι προσωπικές αντιπαλότητες, οι τοπικιστικοί ανταγωνισμοί και οι χωρίς προοπτική μετωπικές συγκρούσεις μόνο και μόνο  "για ένα πουκάμισο αδειανό" - μια καλύτερη θέση στην αφετηρία των επόμενων δημοτικών εκλογών...

Δυστυχώς…

Διαμ. Μπασαντής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ....... (διαγράφεται μια λέξη) και ο αντιδήμαρχος Γιατί έλειπαν από την ενημέρωση για το χυτη;Δεν τους ενδιαφέρει η καταστροφή του τόπου τους;Αλλά να μου πεις μόνο για τις πίτες είναι αυτοί και για τα πανηγύρια

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι γελοίος που είναι ο Μπάλας στο Συμβούλιο για την ενημέρωση του χυτη. Είχε το θράσος να αποβάλλει τον Βοσσο και να μην επιτρέπει στην Μαμαη και Βολικά να μιλάνε.Αισχος

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που είναι η Μαμαη - η Βολικα και ο Βοσσος που κάνουν κάτι για την υδρουσα διαφορετικά θα είχαμε καταστραφει

This comment was minimized by the moderator on the site

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο για την ενημέρωση σας.
Χωρίς σχολιασμούς και προσωπικές τοποθετήσεις από τον δημοσιογράφο.
Έτσι κύριε Μπασαντή;
Αυτό είναι δημοσιογραφία να μεταφέρεις στον αναγνώστη-ακροατή τα γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν και όχι με τις σάλτσες και τους δράκους που μας σερβίρεις εσυ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. Μπ.
Προφανώς μάθατε δημοσιογραφία σε κάποια 'αλλα μακρινά πελαγή. Όμως στην Ευρώπη, που έμαθα εγώ, η δημοσιογραφία ακόμα περιέχει και την είδηση και τον σχολιασμό. Τι να κάνομε ειμαστε από διαφορετικές σχολές δημοσιογραφίας...
Καλημέρα σας αγαπητέ μου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς κάποιοι από την δημοτική αρχή που μιλάνε πολύ για <<πολιτικό πολιτισμό>> αποδεικνύονται πίσω από τα αληθινά προφιλ τους πολιτικά απολίτιστοι, κρίμα τόσα ψέμματα για να ξεφορτωθούν τα σκουπίδια από το Kόρθι και τη Χώρα θα δημιουργήσουν μια νέα χωματερή δίπλα στις γεωτρήσεις του Μπατσιού, πάνω στον υδροφόρο ορίζοντα, καταδικάζοντας το μέλλον του νησιού και τις επόμενες γενιές. Κρίμα.
Δεν μας είπαν ποτέ για την διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι και όποτε και όπου εγκατασταθεί το ΧΥΤΑ τι θα τα κάνουν.
Δεν μας είπαν ποτέ γιατί δεν έχουμε ανακύκλωση.
Δεν μας είπαν ποτέ γιατί στη μελέτη υπάρχει ακόμη το έγγραφο του κυρίου Γλυνού που έλεγε ότι θα κλείσει τις γεωτρήσεις του Μπατσιού.
Δεν μας είπαν παρά τις 6 δημόσιες δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι θα το αποσύρει συνοδεύει μέχρι και σήμερα τη μελέτη.
Δεν μας είπαν ποτέ παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι η υδρογεωλογική μελέτη θα γίνει απο πανεπιστημιακό ίδρυμα δόθηκε σε ιδιώτη.
Δεν μας είπαν ποτέ γιατί έχουν στη μελέτη για το ΧΥΤΑ ψεύτικα στοιχεία για τους δρόμους που θα περνούν τα απορριμματοφόρα .
Το μόνο που μας είπαν ? Κεραυνός χτύπησε τις γεωτρήσεις του Μπατσιού και εξαφάνισε τις αντλίες, πέταξε τις σωλήνες στο δρόμο και έσπασε τα καπάκια .
Αυτή είναι η δημοτική αρχή που μιλάει για πολιτικό πολιτισμό? Κρίμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι Χωροκορθιανοι και οι πέριξ γιατί δεν βγαίνετε ευθέως να πείτε ότι τα σκουπίδια πρέπει να πάνε στους Αρβανίτες. Όλα τα άλλα που λέτε και το (ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ) ενδιαφέρον σας γιά το νησί καταντάει φαιδρό. Βγείτε λοιπόν και πείτε το είναι το πιό τίμιο που μπορείτε να κάνετε.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΟΥΣΚΑ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Πέρα από τα περί Αρχαιολογικού χώρου κλπ, αυτοί που υπστηρίζουν την παραμονή του ΧΑΔΑ στην Σταυροπέδα ας μπουν στον κόπο να ρωτήσουν κανένα γιατρό να τους εξηγήσει τις επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, εκτός κι αν αυτό δεν τους ενδιαφέρει καθώς κατοικούν μακριά από την περιοχή Σταυροπέδα έως Παραπόρτι που πνίγεται στις διοξίνες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το παραμύθι στην περίπτωση της Πλούσκας πάει σύννεφο. Έμαθα πως η Περιφέρεια αρμόδιο τεχνικό της και ήλεγξε τις τρεις γεωτρήσεις. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ. Ότι γράφουν οι τρεις σύμβουλοι στην επιστολή τους είναι παραμύθι. Το νερό είναι στα 200 μέτρα βάθος. Τα αντιατομικά καταφύγια της Ελβετίας είναι στα 50 μέτρα. Και πυρηνικός πόλεμος να γίνει δεν υπάρχει περίπτωση να πάθουν κάτι τα νερά. Αλλά αυτό δεν θέλουν να το ξέρουν οι τρεις σύμβουλοι, ο Καπάκης και η παρέα τους που παραπληροφορούν τον κόσμο.
Τα νερά των γεωτρήσεων είναι κακής ποιότητας. Έχουν πολλά άλατα λόγω βάθους. Ελάχιστοι ή κανείς στο Μπατσί δεν πίνει από αυτό το νερό. Όλες οι σωληνώσεις του Μπατσιού χαλάνε συνέχεια από τα άλατα. Μόνο η παρέα της Πλούσκας ισχυρίζεται πως πίνει από αυτό. Όλοι οι άλλοι φέρνουν νερό από αλλού ή αγοράζουν. Αλλά αυτό δεν θέλουν να το ξέρουν οι τρεις σύμβουλοι, ο Καπάκης και η παρέα τους που παραπληροφορουν τον κόσμο.
Η μόνη αλήθεια που δεν λένε είναι πως ο ΧΥΤΥ δεν πρέπει να γίνει στην Πλούσκα γιατί δεν τον θέλουν αυτοί που δεν τον θέλουν να γίνει στην Πλούσκα. Το επιχείρημα είναι αυταπόδεικτο και καταλυτικό. Αυταπόδεικτα καταλύει την Άνδρο και την λογική. Αυταπόδεικτα καταλύει τα καταλύματα του Μπατσίου και του κ. Πολυκράτη.
Ε, ας μην τα καταλύσουμε όλα... Ας αφήσουμε μερικά παραμύθια και για τους επόμενους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Η πρόταση μου είναι ο ΧΥΤΥ να γίνει στο ΣΤΕΝΟ!!! Όπως διάβασα σε σχόλια παραπάνω υπάρχουν έτοιμες οι οικονομικοτεχνικές μελέτες της Ρούλας και της Γιώτας, έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του κυρ-Λούη. Υπάρχει ήδη έτοιμη και η περιβαλοντική μελέτη φωτισμού που έκανε με τα GOOGLE ο Οδυσσέας Βλάμης και κατέληγε στο περιβόητο: «μόνο εκεί δεν έχει φώτα τη νύχτα»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η πρόταση αυτή έχει και δύο ακόμα θετικά: την σπάει του Γλυνού! Και τσαντίζει τον Βουραζέρη, που τώρα προτείνει τα σκουπίδια μας στην Αθήνα ή εναλλακτκά στην Βοιωτία ή στην Πάτρα!!!!!!!!!!
Το αρνητικό είναι πως δεν την θέλει ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ του υπουργείου Εσωτερικών, ο φίλος του Καπάκη, που όταν πήγε την ελιδε και έφριξε και την απέκλεισε εντελώς!
Αν περάσει το ντέρτι του ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ και δεν γίνει στο ΣΤΕΝΟ καλό είναι να κοιτάξουμε πάλι την ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ! Εκεί την θέλει και ο Καπάκης με τον Βόσσο. Εκεί η Μαμάξ και η Βολίκα. Κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί. Ας πάνε και οι τέσσερις μέχρι το ΚΑΣ, κυβέρνηση είναι οι άνθρωποι ότι θέλουν κάνουν. Και ας του αλλάξουν γνώμη. Τόσοι και τόσοι απέτυχαν. Γιατί να μην αποτύχουν και αυτοί; Χατίρια θα χαλάμε τώρα.
Αν τελικά δεν βρούμε χώρο μετά από όλη αυτή τη νέα περιπλάνηση τότε να πάνε στον Καμπανό. Και γιατί να πάνε στον Καμπανο; Ε, που να πάνε; Να πάνε στην αυλή του Σουσούδη. Ναι, αλλά είναι μέσα στα νερά και στα Λιβάδια. Και που να πάνε; Να πάνε στην αυλή του Καπάκη και του Βόσσου. Ναι αλλά είναι μέσα στον δρόμο και στο Γαύριο. Και που να πάνε. Να πάνε στο όπου θέλει ο καθένας σας….

Περισσότερα